Optakt til
Esbjerg - F.C. København
søndag d. 17. oktober 1999 kl. 15.00

Statistik

  Kampe V U T Mål +/- Point Snit Tilskuersnit
HJEMME 1 1 0 0 3-0 +3 3 3 11.011
UDE 0 0 0 0 0-0 - - - -
IALT 1 1 0 0 3-0 +3 3 3 11.011

Kampene

Tid Kamp Sted Resultat Tilskuere
26-09-99 SUPER Hjemme V 3-0 11.011

Målscorerne

David Nielsen 2
Selvmål 1

Kommentar

Og nu gik det lige så godt...
Deres optaktsskrivende nipser har været optændt af en hel del optimisme siden den flotte sejr over AB, men humøret er dalet noget i takt med de lidt slatne resultater. På trods af godt spil mod Herfølge, så fik vi ingen points, og endnu engang hjemme i Parken formåede vi blot at opnå uafgjort mod OB - og det endda i sidste øjeblik. Min lommeregner får det til et sølle point i to hjemmekampe, og ærlig talt, så er det ikke godt nok.

På søndag skal vi til Jylland igen. Denne gang til Esbjerg. Vi har aldrig været der før, men hjemmefra har vi jo udelukkende positive minder om dem. 3-0 vandt vi jo for en lille måned siden i Parken uden de helt store kvaler. Siden er det lykkedes Esbjerg at levere en gedigen overraskelse. 2-1 vandt de på udebane i Gladsaxe her i onsdags, og det er noget der må give selvtillid - eller er det? Det har ikke hjulpet synderligt på vores spil at vinde i Gladsaxe, og vi kan jo så håbe, at det det heller ikke vil skabe den store resultatmæssige fremgang for Esbjerg - altså på kort sigt. På længere sigt håber jeg faktisk på at de klarer skærene og bliver i den bedste række. De har ikke mindst den tilskueropbakning, der gør sådan et hold værdigt til det. Et snit på hjemmebane på over 6000 er der ikke mange klubber der kan oppebære. Ikke engang hold som AB og AGF, hvilket jo siger en del.

Det vil altså sige, at for Superligaens og os tilskueres skyld så håber jeg at Esbjerg klarer sig godt resten af sæsonen - jeg håber blot at de vil vente til efter på søndag med at gøre det. Vi SKAL simpelthen have tre points med hjem fra Vestjylland. Alt andet vil betyde, at vi igen kan skele til stregen under os, og dermed rode os ind i den forkrampede spillestil vi har måtte ligge øje til i starten af sæsonen. Det er ydermere essentielt for den videre udvikling af holdet, at resultaterne sikrer en vis tryghed i geledderne. Uden tryghed bliver presset for stort og spillet forkrampet og "los-den-fremad"-agtigt. Og det er absolut ikke fordrene for udvikling.

David Nielsen er tilbage fra karantæne, og mon ikke det er sandsynligt, at han erstatter Yüsüf, der ryger på bænken, således at vi ser et angreb med David og Clemme og med Todi og Thorninger på fløjene. Ganske kompetent - især med Yüsüf som en glimrende afløser for en spiller med en off-day. Om det helt nok? Jeg tror det faktisk ikke...

Selvom vi absolut har brug for alle tre points, så tvivler jeg lidt. Jeg har en nagende følelse af, at Esbjerg er langt bedre til at udnytte deres succes mod AB, end vi var. Alligevel tror jeg ikke, at vi kommer så meget i problemer at vi kan tabe kampen - men jeg anser det ikke for usandsynligt, at vi må nøjes med uafgjort. Derfor bliver buddet uafgjort 2-2 i en kamp, der godt an gå hen og blive ret underholdende. David og Thorninger scorer.

Tilskuermæssigt går det som sagt godt for Esbjerg. Jeg tvivler lidt på om der kommer specielt mange københavnere, men ikke desto mindre tror jeg, vi kan regne med et tilskuertal omkring deres gennemsnit. Da vejret bliver godt, og alle jyder - især vestjyder - elsker muligheden for københavnsk fiasko, så stækker vi den med 500 og siger 6.669 tilskuere på plads i Esbjerg Idrætspark en dejlig solbeskinnet efterårssøndag.
Trods sol og dejligt fodboldvejr, så opfordrer denne nipser, der søndag endvidere vil være Deres Udsendte, til lange underbukser og farfars islænder endnu engang. Vi kan jo ikke have at I går hen og får andet end psykiske men af fodbold med FCK...

Fusionsnipserne ønsker alle en god kamp - og det endda på noget så sjældent som en søndag!

Rundens øvrige kampe
Vejle - AGF: Det kunne ende 2-1
Lyngby - AaB: Man må jo imponeres lidt af Lyngby. Jeg tror på 2-2
OB - Silkeborg: OB vinder 1-0.
BIF A/S - Viborg: Desværre vinder "de" nok 2-0
Herfølge - AB(man.): Det lyder kedeligt! 0-0 ?

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1999
Sidste rettelse: 17. oktober 1999.