Optakt til
F.C. København - Esbjerg
søndag d. 26. september 1999 kl. 15.00

Statistik

  Kampe V U T Mål +/- Point Snit Tilskuersnit
HJEMME 0 0 0 0 0-0 - - - -
UDE 0 0 0 0 0-0 - - - -
IALT 0 0 0 0 0-0 - - - -

Kampene

F.C. København har aldrig mødt Esbjerg - hverken i Superligaen eller Pokalturneringen

Målscorerne

Ingen

Kommentar

Tja, så faldt vi alligevel mod Brøndby, men vi faldt med ære. Det kan naturligvis ikke bruges i stillingen, men alligevel så man elementer, vi kan bruge i det videre forløb fremad. Spillet langs jorden og gode løb over fløjene er et par af de væsentligste.

På søndag skal vi så se, om vi kan evne at hive disse erfaringer med os. Esbjerg er modstanderen, og kampen er en af disse "den skal vi vinde"-kampe. Ikke nødvendigvis fordi Esbjerg er verdens nemmeste hold at spille imod, men de ligger under os og skal vi gøre os håb om kontakt med de foranliggende, så er det altså kun sejr der tæller.

På det 'papiret' er vi naturligvis kæmpe favoritter, men da jeg aldrig har set dette stykke 'papir' (som det vist mest er sportsjournalister og Tipstjenesten der har adgang til) og desuden taler af bitter erfaring, så vil jeg altså forbeholde mig retten til at være forbeholden.

På selvsamme stykke papir har man nemlig kunne læse om det ene mesterskab efter det andet og et utal af sejre mod Viborg, Herfølge og andre "små" hold. Vi ved, at det absolut ikke har været tilfældet. Når vi har slået et "let" hold trækker man på skuldrene, men taber man - så er der krise og nedturen vil ingen ende tage, for vi skulle jo kunne slå dem - om ikke andet så på det forbandede stykke papir. Sandheden er jo, at vi ofte har sat points til mod "de små", og selvom frasen efterhånden er så slidt, at kun Ole Mørch bruger den, så findes der altså ingen lette kampe i Superligaen. Ikke for FCK i hvert fald. Derfor får vi kun den sejr på søndag, som vi på papiret er selvskrevet til, hvis vi er seriøse og målrettede. Bevares det er da ikke en så prestigefyldt kamp som den mod Brøndby, men vi er altså p.t. ikke i en situation, hvor vi kan tillade os at være kræsne med, hvilke kampe vi tager seriøst eller ej. Alle kampe er vigtige.

Søndagens kamp kan godt gå hen og blive svær. Esbjerg har godt nok kun vundet en (over OB i sæsonpræmieren) og spillet en uafgjort (mod Vejle), men mon ikke at de vil kæmpe for bare at få det ene point med hjem. Alene det vil jo være en halv sejr, for et hold der nok skal berede sig på indædt fight, hvis de vil blive i den bedste række.

Vi skal udnytte vores bedre teknik og hurtighed. Vi skal spille langs jorden og over fløjene. Vi skal have et koncentreret og konsekvent forsvar. Så slår vi også Esbjerg, men ikke før. Det er ikke utænkeligt, at vi kommer til at se sådan en indsats fra holdet. Vi spillede faktisk en god kamp mod Brøndby og så kan vi også mod Esbjerg.

Vi vinder kampen på søndag, det er jeg sikker på, men jeg er også sikker på, at det ikke bliver helt så let som man kunne tro. En sejr på 2-0 bliver mit bud. Et mål af David i slutningen af første halvleg og et af Thorninger midt i anden. Det bliver først godt efter vi er kommet foran 1-0, men så kan det også gå hen og blive helt overbevisende.

Tilskuermæssigt er det lidt svært at vurdere, hvor mange der kommer. Esbjerg er vel ikke det mest attraktive hold at spille imod, men duften af sejr vil nok alligevel lokke en del 'københavnersnuder' i Parken - sikkert lige over 10.000 - lad os sige 10.067.

Fusionsnipserne ønsker alle en god kamp - og så endda på en søndag!

Rundens øvrige kampe
AGF - Vejle : Det kunne ende 1-1
OB - Lyngby : OB vinder 1-0
Viborg - AB : Hmmm. 2-2 måske.
AaB - BIF A/S : Aab vinder 2-0
Herfølge - Silkeborg (man.): Det lyder kedeligt! 0-0 ?

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1999
Sidste rettelse: 22. september 1999.