OPTAKT TIL
Aarhus Fr. - F.C. København søndag d. 13. juni kl. 15.00:
___________________

 

STATISTIK:

  Kampe V U T M M+/- Points Snit Tilskuersnit
HJEMME 4 2 2 0 9-4 5 8 2,00 7.984
UDE 1 1 0 0 6-2 4 3 3,00 3.050
I ALT 5 3 2 0 15-6 9 11 2,20 6.997

KAMPENE:

Dato Sted Turnering Resultat Tilskuere
21-09-97 Hjemme SUPER U 1-1 7.612
29-03-98 Hjemme SUPER V 3-1 7.845
27-05-98 Ude SUPER V 6-2 3.050
27-09-98 Hjemme SUPER U 2-2 6.476
22-11-98 Hjemme SUPER V 3-0 10.002

 

MÅLSCORERNE:

Carsten V. Jensen 3 (1)
Todi Jónsson 3  
David Nielsen 3  
Bjarne Goldbæk 2 (1)
Peter Nielsen 2  
Niclas Jensen 1  
Thomas Thorninger 1  

KOMMENTAR:

Efter en lang pause på næsten fjorten dage med erstatningsfodbold af det der hold de kalder Landsholdet, skal vi igen se Løverne i aktion - denne gang mod '1. divisionsholdet' Aarhus Fremad.

Århusianerne er, som det så elegant allerede er antydet, rykket ud ad Superligaen, og kan så småt begynde at forberede sig på en tilværelse i landets næstbedste række. Der vil absolut ikke være nogen undskyldning for ikke at slå dem...

I den seneste optakt spåede denne optaktsskrivende nipser, at kunne vi vinde over Brøndby A/S, så vandt vi også de to sidste, og kunne dermed slutte vores elendige halvsæson af på en nogenlunde måde. Vi vandt jo som bekendt 1-0 over aktieselskabet fra Vestegnen, men siden da er der løbet en hel del vand i åen.

Ikke så snart vi oplever lidt medgang og en flig af succes - og dermed basis for lidt ro i og omkring klubben - så skal der partout udspilles endnu et bizart stykke dansk fodboldhistorie med FCK som hovedperson. Der henvises naturligvis til Laudrup-halløjet. Om selve sagen er der vist sagt og skrevet nok, men man ville vist være lidt af en løgner, hvis man ikke indrømmede, at man føler sig godt gammeldags skuffet og tørret i kloakken. Mest ærgerligt er det vist for et hold som Aarhus Fremad, der højst tænkeligt går glip af mange tusinde kroner i entréindtægter grundet fraværet af 'stjernen'. Penge det ville være godt at have med, når man skal prøve at generobre en plads i landets bedste række. Naturligvis afhænger deres eksistens ikke af de penge, men som sagt ville de vel have lunet gevaldigt i en klub, der ikke er kendt for at trække de helt store horder af tilskuere.

Spørgsmålet er så, om alt dette postyr har påvirket spillerene. De har naturligvis haft næsten fjorten dag til at synke både det negative - Laudrups exit - og det positive - sejren over BIF A/S - og mon ikke de så er nået frem til den konklusion, at de havde vundet den kamp med eller uden Laudrup, hvorfor de absolut ikke behøver at sætte deres eget lys under en skæppe. Man kan gætte på, at de på søndag løber på banen med en klippefast vilje til at vise, at de 'kan selv'.

Senest vi mødte Aarhus Fremad var i november hjemme i Parken, og der blev det til en sikker sejr på 3-0 på mål af David, Thorninger og Niclas. Det var jo mens alting stadig tegnede lyst og lovende, håbet var lysegrønt, solen skinnede, fuglende kvidrede (noget man sjældent hører i november) og Danmarksmesterskabet var så godt som vores. Eller også er sandheden, at det var isnende koldt, første halvleg var ok - anden noget lort og sejren burde have været 10 gange så stor. Nuvel, det var om ikke andet ved de tider, hvor vi vandt de kampe der skulle vindes, selv når spillet ikke var det smukkeste.

Den eneste gang vi har spillet i Århus mod Fremad, var d. 27. maj 1998, hvor denne optaktsskrivende nipser var referent, og ved den lejlighed ikke tøvede med at uddele et velfortjent ni-tal til Carsten Vagn. Ikke alene spillede han som en drøm, han scorede sandelig også tre gange. Vi vandt 6-2, i en kamp man aldrig vil glemme. Da kampen blev spillet en onsdag aften, var vi meget få (ca. 100) københavnere, og vi kan så sidde og fortælle vores børnebørn om mange mange år, at "jeg så Carsten Vagn score hattrick". Uhhh, så føler man sig faktisk så tæt på lykkelig som det er muligt...

Kampen bliver spillet på Riisvangen, da Pløjemarken skal have nyt græstæppe igen. Fremad'erne vil nok gerne vise lidt gejst og vilje overfor de få faste tilskuere, idet det jo er sidste hjemmekamp i Superligaen i denne omgang - og så er det endda en rigtig hjemmekamp. De vil nok forcere kraftigt de første 10-15 minutter, men når David så bringer os foran, så slukkes den sidste glød hos Århusianerne, og vi vinder komfortabelt 4-1.

Der skal der jo også gættes på et tilskuertal. Man har svært ved at forestille sig ret mange over 2.000 tilskuere på søndag, men da der nok alligevel vil komme en del for at 'tage afsked', så bliver budet, at 2.321 vil overvære kampen på Riisvangen.

Sæsonen går på hæld, sommeren er lige begyndt, InterToto'en venter alt imens man sidder tilbage og tænker på, hvad det egentlig var der gik galt. Måske er det så nemmere at se på, hvad der ikke gik galt...

Fusionsnipserne ønsker alle en god kamp!

Rundens andre kampe:
AaB - Lyngby: AaB vinder...
B93 - Herfølge: Herfølge vinder...
Viborg - AGF: Uafgjort 1-1...
AB - Silkeborg: Uafgjort 0-0...
BIF A/S - Vejle: Uafgjort 1-1...

 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1999
Sidste rettelse: 9. juni 1999.