30. september

B.1903:
Se morgendagens stjerner

B.1903's ynglinge har igen kvalificeret sig til KBU's pokalfinale. Modstanderen i år er Frem og kampen spilles onsdag aften kl. 19.00 i Valby Idrætspark. B.1903 og træner Per Poulsen er regerende pokalmestre og kan med en sejr se tilbage på en særdeles flot sæson. Flere af spillerne indlemmes fra næste sæson i F.C. Københavns talenttrup, så alle fans har nu chancen for at se morgendagens stjerner i kamp allerede nu. Kom og støt de unge spillere, og hjælp til at FCK-dragten kommer på sejrspodiet.

28. september

B.1903:
Målorgie på Lyngbyvejen

Lørdag tog B.1903 mod Politiet på Lyngbyvejen. Politiet ligger sidst, så kravet var en sejr.

Tre'erne startede flot og efter 3 minutter stod det 2-0, da først Simon Munck og senere Michael Kirk scorede. Resten af halvlegen blev en ørkenvandring uden yderligere scoringer.

En lille opsang i pausen, to udskiftninger og en mand mere i front satte gang i sagerne. Fem minutter inden i anden halvleg står det 5-0. Tre'erne forsætter det offensive og målrettede spil og scorer fem mål mere, så kampen ender 10-1. Trøstmålet til Politiet skyldes en kold målmand og et passivt forsvar, men skal ikke spolere glæden over denne flotte sejr.

Kampen kunne være endt med en større sejr, men som en af spillerne udtalte: "det er svært at bevare gejsten når man fører 8-0" En af politiets spillere udtalte efter kampen: " det må i sgu undskylde...det var ikke serie 1 værdigt...!

Målscorerne i dette målorgie: Simon Munck 3, Gregers Gorm 3, Michael Kirk 2, Miguel Larsen 1 og Jacob Jørgensen 1

Desværre vandt HIK deres kamp (5-3 over FB), så chancen for oprykning er ved at forsvinde. Vi må nu sætte vores lid til at Brønshøj kan vinde over dem på lørdag, og B.93 tager dem i sidste kamp.

25. september

DR Tekst-TV:
Der blev torsdag trukket lod til kvartfinalerne i DBU's landspokalturnering. FC København møder AB på Gladsaxe Stadion den 11. november.

23. september

F.C. København:
Kent Karlsson ophører som cheftræner i F.C. København

Kent Karlsson har efter moden overvejelse, og efter mange møder med ledelsen i den forløbne måned, i går bedt om muligheden for at blive frigjort fra sin kontrakt grundet private, familiemæssige forhold.

Ledelsen i F.C. København har bestemt sig for at imødekomme Kent Karlssons ønske og har fuld forståelse for, at familien er vigtigere end jobbet. Ingen beklager situationen mere end vi. F.C. København kan kun beklage, at presset de seneste måneder omkring sygdom i familien sammenholdt med kravet til jobbet har ført til Kent Karlssons beslutning.

F.C. København har sat stor pris på Kent Karlssons indsats. Ikke mindst hans menneskelige egenskaber har vi lært at værdsætte, og vi ønsker Kent Karlsson og hans familie alt muligt held og lykke fremover i tilværelsen.

Sportschef Kim Brink og assistenttræner Bjarne Hansen overtager med umiddelbar virkning og i en begrænset periode ansvaret for Superliga-truppen. Det er F.C. Københavns målsætning senest den 1. januar 1999 at finde en ny cheftræner, således at Kim Brink kan vende tilbage til sit job som sportschef. Vi er glade for, at vi i vor organisation har kapaciteter som Kim Brink og Bjarne Hansen, som kan træde til i den opståede situation.

22. september

B.1903:
Marginalerne på B.1903 side!!

I topkampen i serie 1 mellem nr. 1 HIK og nr. 3 B.1903 trak B.1903 det længste strå. Kampen skulle vindes af B.1903 for at den teoretiske oprykningsmulighed skulle bevares. Svære odds, da HIK indtil kampen havde opnået maksimumpoint på hjemmebane.

B.1903 startede kampen bedst, og får tilkendt et straffespark. Endda et af de straffespark, som man ikke altid kan regne med at få. Jacob Jørgensen tog det store ansvar og scorede sikkert. HIK kom bedre ind i kampen og fra anden halvlegs start var B.1903 sat under et voldsomt pres. HIK kommer til et par enkelte chancer, bl.a. et farligt hovedstød, men tre'erne holder til presset og får de tre point.

At HIK spillerne mod slutningen blev frustrerede og fik to mand udvist kan blive dyrt i den sidste ende, og i B.1903 øjner man nu chancen for at nå HIK der med fire spillerunder er fire point foran.

20. september

Berlingske Internet:
Alt tyder efterhånden på at TV3 overtager superligafodbolden, med dertil hørende muligheder for fredagskampe og europæiske kampe, allerede pr. 1. oktober. De to landsdækkende kanaler, DR og TV 2, har længe forhandlet med divisionsklubberne for at komme ud af den aftale, som i sin tid var en del af den store TVS-aftale. Som bekendt krakkede TVS og siden har ingen af de to kanaler været interesseret i "den varme kartoffel". (Resultatet har været tydelig for os fodboldfans, red!). TV 3 melder sig nu villig til at betale 50-60 millioner om året, for at overtage, og planlægger et koncept lig det, som tyske SAT1 har kørt med stor succes på Bundesligaen.

18. september

Også FC København tog del i den danske Europa Cup-succes. Pokalvinderne vandt på udebane ubesværet 2-0 over bulgarske Levski Sofia, der fik to mand smidt ud. Efter 32 min. måtte Vladimir Jonkov gå den tunge gang for en nødbremse mod en fri Peter Nielsen. Bjarne Goldbæk scorede på det klokkeklare straffespark. I anden halvleg tog Stanimir Gospodinov førergreb på David Nielsen - og så fortjent rødt. Kort efter afgjorde Thomas Thorninger den jævne forestilling. FCK gør - formentlig - arbejdet færdig i returkampen i Parken 1. oktober.

17. september

Det bliver Svendborg som FC København møder i Compaq Cup'ens 5. runde. Fynboerne slog B 93 med 3-2. Kampen spilles på onsdag d. 23/9 på Svendborg Stadion.

TV2 Tekst-TV:
Både Todi Jónsson og Bjarne Goldbæk meldes klar til kampen mod Levski Sofia. Begge deltog i onsdagens træning. Peter Nielsen er med igen. Han sad over mod AB på grund af karantæne.

13. september

B.1903:
B.1903 sejr i kedelig kamp. Lørdag tog B.1903 i mod GVI på Lyngbyvejen. En sejr var et krav, hvis den teoretiske chance for oprykning skulle bibeholdes. B.1903 kom foran 1-o, da Simon Munck opfangede en lang bold, der snød GVI forsvaret og kom alene igennem. Han afdriblede målmanden og kunne let score i tomme mål. I anden halvleg øgede Andrei Moussine til 2-0 med en flat skud, og sejren synes sikker. GVI fik reduceret til kampens sutresultat få minutter før tid, så sejren kom aldrig rigtig i fare. Kampen blev spillet i et moderat tempo, og bød ikke på mange chancer. Bedste 1903 spilere var Allan Kristensen, Tim Hansen og Brian Sølvkjær.

11. september

Karentæne for Carsten Hemmingsen nedsat

UEFA's Control and Disciplinary Committee kunne idag til glæde for F.C.København meddele at Carsten Hemmingsens karentæne bliver nedsat fra tre til to spillerunder.

Carsten Hemmingsen kan således igen være til disposition i Europacup'en for Pokalvindere i indeværende sæson, såfremt F.C. København kan besejre F.C. Levski Sofia.

Med venlig hilsen
F.C. København

DBUs hjemmeside:
FC København træder ind Compaq Cup'ens 1/8-finaler, hvor vi ude enten møder B 93 eller Svendborg. Spilledatoen er sat til d. 23/9 eller 28/10.

9. september

Carsten Hemmingsen er blevet idømt 3 spilledages karantæne efter sin udvisning mod Karabakh Agdam. Dette betyder han ikke bare må sidde over i begge Levski-kampe, men også er udenfor i en eventuel førstekamp i næste runde. FC København har appelleret kendelsen, der forekommer usædvanlig hård, til UEFA. Til sammenligning har den azerbaidjanske spiller, som ligeledes fik en udvisning i kampen, kun fået to dages karantæne. Sandsynligheden for at få medhold for klubben betragtes dog som meget lille. UEFA's kontrol- og disciplinærudvalg tager sjældent fejl, når de selv skal vurdere det.

7. september

Dramatisk afslutning på moderklubsopgør!

Moderklubbernes to højst rangerende hold mødte hinanden i serie 1 lørdag eftermiddag på Peter Bangsvej. B.1903 var placeret på 3. pladsen, mens KB lå nr. 5.

B.1903 startede bedst og styrede spillet i første halvleg. og kom også foran 0-1, da Henrik "12" Christiansen udfordrede på venstrekanten og afleverede ind over. Simon Munck modtager bolden, vender rundt og sparker i samme bevægelse - et meget flot mål.

KB overtog spillet i anden halvleg, og udligner på en lang bold der snyder B.1903 forsvaret.

Da B.1903 ikke kunne bruge uafgjort i deres bestræbelser på at nå toppen, satses der i de sidste ti minutter af kampen. Træneren rykker bagerste mand Brian Sølvkjær i front og det giver bonus. To minutter før tid header han på mål og bolden rammer undersiden af overliggeren. Måske er den i mål, da den sparkes væk, men Jacob Jørgensen er hurtig over riposten men rammer stolpen, han får et nyt forsøg, som reddes af en forsvarer, og endelig i selskab med Simon Munck får de raget bolden de sidste centimeter over målstregen til slutresultatet 1-2.

Hvem den afgørende målscorer var svæver lidt i vinden, men fra centralt placerede personer oplyses det at Brian Sølvkjærs hovedstød var over stregen, hvorfor han noteres for målet.

6. september

Ekstra Bladet:
Under et besøg i Brøndby, hvor Karim Zaza skulle udpege de mest fremtrædende spillere i skoleturneringskamp, blev der også tid til at drøfte fremtiden nu hvor Michael Steensgaard har ført sig overbevisende frem under Karims skadepause.

Karim udtaler at Michael kun har pladsen til låns og at han er overbevist om at pladsen er hans når han er tilbage i topform. På spørgsmålet om det også gælder hvis F.C. København ligger nr. 1. er svaret, at selv det stærkeste hold kan blive bedre.

Karim er ligeledes overbevist om at FCK kan blive mestre, og at de allerede i foråret havde truppen til det, men at de smed for mange dumme point væk. Endvidere mener Karim at FCKs trup er meget bredere end Brøndbys og at mens FCK har kvalificerede spillere til alle pladser, så råder Brøndby kun over syv reserver på andetholdet med format til førsteholdet.

Karim mener at udover FCK og BIF vil AaB og AB kunne blande sig topstriden, mens Herfølge vil falde fra.

Under besøget i Brøndby blev Karim hyldet, og overfaldet af unge Brøndbyfans, som ville have han autograf. Til den modtagelse siger Karim, at det beviser, at det kun er de professionelle ballademagere, der forsøger at ødelægge forholdet mellem Brøndby og FCK!