31. marts (JP) Bjarne Goldbæk er tvivlsom til fredagens kamp mod AaB pga. et forstrukket ledbånd. Carsten Hemmingsen er også småskadet, men han regner med at være klar til kampen.

28. marts I sidste træningskamp før sæsonstart tog B.1903 imod KFUM fra københavnerserien, i en sidste test før det for alvor går løs mod det endelige mål; oprykning.
Efter en lidt usikker start, hvor KFUM dominerede fysisk og spillemæssigt kom 3'erne godt med i kampen. Det blev til flere store tilbud og både Jacob, Allan og Brian havde mulighederne for at bringe 3'erne foran, men i stedet var det KFUM, som bragte sig foran 1-0 kort før pausen.
I anden halvleg dominerede 3'erne spillemæssigt og der blev produceret et hav af chancer, især på venstrekanten hvor Henrik og Kirk fik masser af plads. Det var dog midt på banen,. at Jacob erobrede bolden og udlignede med et fladt skud. Samme Jacob bragte B.1903 foran på et smukt hovedstød, og senere spille Claus Gregers helt fri og Gregers afdriblede målmanden og scorede til slutresultatet 3-1.
Kampen store spiller var Jacob men også Henrik på venstrekanten og Miguel i midterforsvaret skal have ros for flotte præstationer.
Denne sidste træningskamp viste at der er noget at bygge og skrivende nipser er sikker på at 3'erne kan indfri de tårnhøje forventninger.

27. marts (Pressemeddelse fra F.C. København) F.C. København har pr. dags dato og indtil den 30. juni 1998 udlejet Clement Cliford (20 år) til B.93.
Clement Cliford er U-21 landsholdsspiller og har senest spillet mod Skotland.

26. marts (FCK) Billetsalget til Brøndbykampen er i fuld gang og billetter kan købes fra Shoppen eller via Billetnet. Nedre C er som sædvanligt reserveret til FCK's fans, mens BIF denne gang har fået tildelt D-tribunen. Man kan, hvis FCK igen når op til BIF, forvente ny superligatilskuerrekord i Parken.

26. marts B.1903's 1. hold spillede tirsdag sin næstsidste træningskamp før turneringsstarten. Modstanderen var KFB og kampen endte med en 3-1 sejr til B.1903. B.1903 styrede kampen og selvom de to normale målmænd var skadede og man til lejligheden havde lånt en ny, så var der aldrig tvivl om kampens udfald. Målscorere var Jacob, Brian og Jørgen. Hvis der er nogle spillere der skal fremhæves må det være Brian for hans flotte styring af hele holdet, samt Allan for hans arbejdsindsats i front.

24. marts (TTV) Clement Clifford spillede 75 minutter af U21-landskampen mod Skotland. Danmark vandt 2-1 på mål af Jesper Grønkjær og Peter Madsen

22. marts (TV2) Bjarne Goldbæk blev søndag aften indkaldt som erstatning for Thomas Gravesen til landskampen mod Skotland på onsdag.

19. marts (TTV) FC København er uden Lars Højer til kampen mod Brøndby. Lars Højer har problemer med det ene baglår og afprøver det i danmarksserien.

19. marts BILLETINFO BIF - F.C. KØBENHAVN
FREDAG D. 19. MARTS Kl. 19.00

F.C. København gør opmærksom på at de har fået yderligere 243 billetter til OBS-tribunen (FCK-område), som vil blive sat til salg i FCK-shoppen fra i dag torsdag kl. 13.00. Pris kr. 70,00 + gebyr kr.10,00.
Billetterne kan ikke bestilles eller reserveres pr. telefon

18. marts (TTV) FC København har udlejet sin midtbanespiller Martin Nielsen til Huddersfieldi den engelske 1. division. Lejekontrakten løber til 30. juni - og Huddersfield, der ligger i den triste ende af den næstbedste engelske række, vil ikke afvise, at Martin Nielsen, 23, får fast kontrakt med klubben.
-Indtil videre kan vi lide, hvad vi er vidner til. Og Martin Nielsen vil under alle omstændigheder styrke konkurrencen på holdet, siger Huddersfield-formanden Peter Jackson.

18. marts (Berl. Tid) Efter intense forhandlinger internt på TV2 er det blevet besluttet at beholde det oprindelige sendetidspunkt for Brøndby-FC København. Sportsafdelingen havde ellers et ønske om at bringe kampen direkte, men da overenskomstforhandlingerne meget vel kan være gået i baglås i løbet af fredagen, blev det ikke aktuelt at flytte nyhederne. Kampen sendes derfor efter den sene nyheds-reklame-vejrreklame-udsendelse.

16. marts (TTV) Det unge københavnske talent Clement Cliford er udtaget til U21-landsholdstruppen, der den 24. marts spiller ude mod Skotland. (Dagen før A-landsholdet spiller mod samme modstander, red.)

14. marts FCK ligger i toppen af Superligaen med et kanonstærkt hold. KB's danmarksseriehold hedder nu FCK 2 og skal nok klare sig, men hvor er B1903?
Sandheden er, at B1903 roder rundt i serie 1, men har store ambitioner om at rykke op, først og fremmest i Københavnerserien, men gerne helt op i Danmarksserien igen.
Til det formål har man hentet en ung succesrig træner, fået fat i nogle store spillerprofiler og nu satser man så på oprykning i indeværende sæson. Hvordan går det så? Skrivende nipser har overværet B1903's 1. hold mod Skovshoveds københavnerseriehold og den kamp viste at der er noget at byyge videre på.
Helt ærligt; serie 1 holdet bankede københavnerserieholdet 6-0 og sejren var ikke et mål for stor. Til trods for at man manglede fire stamspillere formåede B1903 at styre kampen og spillede faktisk ganske pænt. Mikkel i målet viste sin klasse og holdt buret rent, forsvaret spillede suverænt og især Tim viste, at han banker på til en fast plads. På midtbanen overraskede Paw positivt og Allan og Michi var farlige i front og scorede hver to mål.Paw og Gregers kom også på scoringslisten.
Kampen viste, at B1903 er et hold i fremgang og Fusionsnipserne vil selvfølgelig følge dette hold med stor interesse........

14. marts (JP) FC Københavns anfører Henrik Larsen, der ikke er med i morgendagens opgør mod AB, ventes klar til næste uges lokalbrag mod Brøndby. Larsen, der lider af lidt irritation af den ene knæhase, deltog i gårsdagens træning, selv om han stod over enkelte øvelser og i stedet løbetrænede med den fysiske træner, Guiseppe Leone.

12. marts (TTV) Olieselskabet Hydro Texaco har for 11. gang fundet "Årets leder". FC Københavns direktør, Flemming Østergaard, tilgodeses med et rejselegat på 30.000.

12. marts (BT) Martin Nielsen er måske på vej til Huddersfield, som ligger i bunden af den engelske 1. division. Overgangen kommer i givet fald til at foregå som et lejemål.

12. marts (TTV) Brøndby tabte voldgiftsagen om salget af Allan Nielsen til Tottenham. Det koster BIF 2,2 millioner kr samt renter, og Allan Nielsen kommer også selv til at miste 1 million kroner ved handlen. Afgørelsen er inappellabel.

12. marts (TTV) Den norske mangemillionær med fodbold som hobby, Kjell Inge Røkke, har købt 40 % af aktierne i selskabet Gefion, der ejer Parken. Aktieandelen har kostet nordmanden 600 millioner kr.

11. marts (Berl. Tid) Træningskampen mod Sheffield Wednesday sluttede 4-3. Ude var Rytter p.g.a. sygdom, og Thorninger og Niclas Jensen startede på bænken. Målscorere: 2 x Goldbæk, P. Nielsen, Jónsson

11. marts (Berl. Tid) I dag begynder sagen mellem BIF og FC København. Sagen omhandler 2,2 mio kr, som FCK mener Brøndby skylder efter videresalget af Allan Nielsen til Tottenham. FC København har budgetteret med pengene.

9. marts (Berl. Tid) Både i Brøndby og i superligaens - formodentlig - lønførende klub, FC København, afviser man at betale lønninger over millionen. "Vores højst lønnede spiller får 70.000 kr om måneden, og dertil kommer en kollektiv bonusordning, som er ens for alle i truppen" siger Fl. Østergaard. Når man alligevel kan købe store navne hjem fra udlandet hænger det sammen med, at spillerne ofte får såkaldet "sign-on fees". Disse beløb udbetales enten i en omgang eller i rater, og pengene slipper ofte uden om den stramme danske beskatning. Ståle Solbakken, Thomas Ryter, Thomas Thorninger og Niclas Jensen berettes alle at have fået et sådant beløb ved starten af sæsonen.

8. marts (JP) Spillerforeningen står bag et forslag, der skal give danske fodboldspillere en skattefordel mod selv at spare op til uddannelse eller etablering af eget firma efter endt fodboldkarriere. Pengene skal indbetales løbende og kunne trækkes ud, når tiden som aktiv spiller stopper. Både fra det radikale venstre, de konservative og socialistisk folkeparti bliver forslaget rost, så der er mulighed for gennemførsel efter folketingsvalget uanset udfaldet af dette. Forslaget vil udjævne lønforskellen mellem Danmark og udlandet en smule.

7. marts (Berl. Tid.) FC København har udlejet forsvarsspilleren Kim Madsen til Køge Boldklub frem til sommer.

6. marts FC København spiller tirsdag formiddag træningskamp mod Sheffield Wednesday i Sheffield.

6. marts (TB) Thomas Rytter er hurtigt faldet til i det københavnske, hvor træner Karlsson hidtil har benyttet ham på midtbanens højreflanke. Om sin hjemkomst siger han til Tipsbladets reporter ved Marbella-turneringen: "Det er simpelthen det bedste, der er sket for mig meget længe. Jeg egner mig ikke til den sydlandske mentalitet, hvor klubpræsidenterne intet aner om fodbold."
Han fortsætter: "Jeg synes, FCK er en god klub, og vi skal gerne have det til at fungere konstant som i 1. halvleg af vores første kamp hernede (2-0 over Strømsgodset, red!). Der var virkelig høj standard." Iøvrigt kan konstateres, at Rytter allerede har scoret 2 mål for FC København (det ene mod Strømsgodset, red!), mens han i over 100 kampe for Lyngby kun bød på en enkelt kasse!

3. marts Claus Thomsen skal IKKE til FC København. Den nyhed som vi tidligere på aftenen præsenterede med DR-TTV som kilde, er formodentlig endnu en KÆMPEAND. (Hvor får de det fra, disse såkaldte journalister!) Claus Thomsen er ifølge TV2 meget tæt på en aftale med AB, der som bekendt er en københavnsk klub. Men ikke FC København!

3. marts (TTV) Landsholdsspilleren Claus Thomsen er på vej til Superligaklubben FC København. Ifølge nyhedsbureauet Reuter gælder det en handel på 6 mio. kr. Der forhandles i dag i København, og Everton-spilleren skal gennemgå lægeundersøgelse onsdag.
FC Københavns sportsdirektør, Poul-Erik Petersen, afviser over for Radiosporten forlydender om, at kontrakten allerede er underskrevet. På spørgsmålet, om der er forhandlinger i gang, svarer direktøren: -Ingen kommentarer.
Thomsen skiftede uden succes formedelst 10 mio. kr. fra Ipswich i januar 1997.

3. marts (PSVs hjemmeside) Bestyreren af PSVs hjemmeside, Ronal van Wijk, skriver: Jensen var i PSV meget uheldig, da han havde mange skader, navnlig da anfører Arthur Numan blev skadet, da han spiller i venstre forsvarsside, som Niclas Jensen. På grund af Numans anfører- og landsholdsstatus fik Jensen ikke mange chancer. Desuden var han ikke Dick Advocaats kop te (heldigvis skal han til Glasgow Rangers, hvortil han måske vil bringe Numan, hvorefter Jensens chancer ville være forbedret betragteligt, hvis han var blevet). Grunden til, at Jensen alligevel var blevet ansat er, at Niclas Jensens kontrakt blev lavet af Arnesen. Arnesen fik at vide, at Lyngby var i pengenød, og han tog til Danmark for at komme tilbage med tre spillere: Jensen, Anders Nielsen og Rommedahl. De to sidstnævnte er udlejet til RKC Waalwijk, hvor især Nielsen gør det godt. Mange klubber er ude efter at købe ham. Rommedahl er endnu ung og har en del at lære. Bortset fra en del venskabskampe har Jensen kun spillet på PSVs førstehold 2 gange fra start i 96/97 (plus en som udskifter) og 1 gang fra start i 97/98 (plus en som udskifter). Han har ingen mål scoret.

2. marts (TTV) FC København er meget tæt på en aftale med Niclas Jensen fra PSV Eindhoven. Den 23-årige venstrebensspiller, med fortid i Lyngby, har forhandlet sig til rette med klubben om en 4½ årig kontrakt. Ifølge Flemming Østergaard bliver den endelige kontrakt underskrevet, så snart Niclas Jensen har været igennem en lægeundersøgelse. Hvilket formentlig kun er en formsag.

1. marts (Berl. Tid.) I et stort interview i Berlingske Tidende lufter Bjarne Goldbæk sine udlandsambitioner. "Uden at genere nogen klubber herhjemme kan jeg godt sige, at det selvfølgelig er sjovere at spille for 50.000 end at spille på et stadion, hvor der er 2000.". Et udlandsophold skal dog ikke være for enhver pris: "Jeg gider f.eks. ikke tage til Roda i Holland og spille, for der sidder der jo 5000 ligesom herhjemme. Der skal være noget oplevelse i det". Ved finalen i de uofficielle skandinaviske mesterskaber sad opkøbere fra Glasgow Rangers og Celtic, som vurderes at kunne lægge op til 20 millioner for Goldbæk. Men udlandet har ingen hastværk: "netop fordi jeg spiller i en god klub, som stadig kan nå noget, og som kan være med til at opfylde mine personlige mål". VM i Frankrig?

1. marts (Berl. Tid) Manglende interesse for de uofficielle skandinaviske mesterskaber fra TV-selskaber og sponsorer (og stort set hele pressen, jvf Fusionsnipsernes Diskussionsforum, red.) medfører, at denne udgave af turneringen meget vel kan blive den sidste. Arrangøren, UFA, ejer TV-rettighederne, og skal så til gengæld stå for rejse og ophold for alle klubberne. "Det har undret os, at interessen fra de nationale, skandinaviske TV-stationer samt potentielle sponsorer ikke har været større, og vi må selvfølgelig overveje, om det økonomiske grundlag for at fortsætte er til stede. Samtidig har de utilfredsstilende forhold kompliceret sagerne, og Brøndby, Rosenborg og FC København kræver garanti for ordnede forhold, hvis man skal deltage til næste år.


Fusionsnipserne.
Sidste rettelse: 7/4/98.