30. juni

DR Tekst-TV:
Så er Danmarks nationalstadion, Parken, definitivt solgt til FC København, der i dag bekræftede købsaftalen. Det skete efter opfyldelsen af det resterende krav, om at undersøgelserne omkring købs-aftalen faldt positivt ud.

22. juni

Fyns Stiftstidende:
Selv om Bjarne Goldbæk ikke har spillet ét eneste minut på banen, så har VM foreløbig været en stor succesoplevelse for midtbanespilleren. "Jeg tror næsten, det er sådan, at jeg er en af dem, der glæder sig mest til træningen hernede. Nu er jeg endelig fri for skader, og fordi formen har været så dårlig, har jeg hver dag kunnet mærke, at det er blevet bedre og bedre", siger Bjarne Goldbæk. Samtidig bruger han nærmest turen med landsholdet som et kurophold. "Vi lever jo vildt sundt hernede. Står op til samme tid hver dag, spiser rigtigt, og har perfekte forhold. Det bliver et helt antiklimaks at komme hjem." På onsdag gælder det Frankrig, og her tror københavneren på sin chance. "Jeg tror, den er ved at være der. Men kommer jeg ikke ind, så okay. Jeg husker altid mig selv på, at der er andre, der ville give deres halve liv for at komme med til det her, siger Bjarne Goldbæk.

20. juni

BT:
Så er karrieren endegyldigt forbi for Jacob Svinggaard. Den fodboldinvalide spiller er samen med FCK blevet enige om en aftale, der med øjeblikkelig virkning opløser hans kontrakt, som ellers løber til 30. juni 1999. "Det er en brugbar løsning for begge parter" understreger FCKs sportsdirektør Poul-Erik Petersen der ikke vil kommentere økonomien. Et kvalificeret bud går på en god halv million i engangsudbetaling fra klubben, der til gengæld sparer spillerens løn i det næste års tid. Omvendt er Jacob Svinggaard dermed fri til at planlægge og påbegynde sin fodboldfrie fremtid. "Den mundtlige aftale er plads, men ellers vil jeg ikke sige noget, før vi har det hele nedfældet på papir. Jeg har ikke noget konkret bud på, hvad jeg nu vil beskæftige mig med! siger 30 årige Jacob Svinggaard til BT.

Jacob Svinggaard nåede desværre kun at spille 6 kampe for FCK, og da han lavede fire mål i disse kampe (0,66 pr. kamp) kan vi kun beklage den ulykkelige udgang på Jacobs ellers flotte karriere. (Fusionsnipserne)

BT:
FCK får næppe keeper Karim Zaza klar til sæsonstarten. Zaza har ved en operation fået fjernet arvæv i skulderen i skulderen, og det koster ifølge FCK-direktør Poul-Erik Petersen en måneds pause. Heldigt, at FCK netop har skrevet kontrakt med Michael Steensgaard og dermed har en fuldgod reserve.

Karim er glad for at operationen er vel overstået, da skulderen har voldt ham problemer siden vinterpausen. Dengang blev han desværre ikke opereret. Karim har i gennem foråret måttet spille med en skinne på skulderen, samt ind i mellem været nødsaget til at tage smertestillende midler, så han ser frem til at skadesfrit forår. Karim er nu, trods lidt halsbetændelse taget på en velfortjent ferie i det spanske. (Fusionsnipserne)

Politiken:
Flemming Østergaard frygter ikke, at købet af Parken vil dræne FCKs kasse og lamme ledelsen. Til Politiken udtaler han. "Vi skylder ikke en krone væk, og vi har en 80-90 millioner kroner i kassen og får så emissionen oven i. Så er det klart, at vi vil gå ud og tage et banklån af en eller anden art for ikke at være nødt til at smække kassen i." Omkring fremtiden siger han, at brugerne ikke vil opleve forringede vilkår. Publikum kan forvente forbedringer af fx. familietribunen, ligesom der kan åbnes mulighed for at udvide antallet af sponsorloger og VIP-pladser. De nærmere planer for Parken, vil FCK afsløre i begyndelsen af juli.

Politiken:
FC Københavns køb af Parken ser fornuftigt ud. Sådan udtaler statsautoriseret revisor Jesper Jørgensen fra Deloitte og Touche til Politiken. Men det øger samtidig presset på klubben, understreger han. "Man får ikke pengene gratis - aktionærerne har også en forventning om en rentabilitet af virksomheden. Så det øger kravene. FCK har haft et år, hvor investorerne gav dem tid til at vende skuden, nu skal man begynde at vise resultater." På kort sigt ser han ingen problemer i klubbens eventyr, børsemissionen giv ekstra penge i kassen, og de penge, som man sparer på den hidtige baneleje, kan bruges til at betale renterne på det lån, som klubben tager for at financiere resten. Men på længere sigt bliver man meget afhængig af tilskuertilstrømningen. "Flemming Østergaard frigør sig ikke af resultaterne på fodboldbanen. Hvis FCK ikke spiller godt, kommer der ikke så mange tilskuere, og tre-fire landskampe om året er ikke meget at basere en investering på 138 millioner kroner på.", fortsætter Jesper Jørgensen og tilføjer, at han ikke tror meget på, at flere koncerter kan hjælpe på økonomien i investeringen. "Det svære ved Parken som koncertsted er, at der skal komme mange mennesker, før det kan betale sig. Og det er der kun få verdensnavne, der kan trække."

Berlingske Tidende:
DBUs kasserer, Torben Mogensen, er overrasket over salget af Parken til FC København. "Jeg bryder mig ikke om tanken om at leje sig ind i en klub." DBU har en uopsigelig lejeaftale, der strækker sig 9 år endnu, hvor man betaler 80 kr. pr solgt sæde til landskampene. Hvis DBU skal vælge alternativer er der kun et reelt, Brøndby Stadion, da det er urealistisk at rykke til provinsen eller bygge et nyt stadion.

Berlingske Tidende:
TV2 opsagde torsdag den del af den store fodboldaftale til 551 mio. kroner, der omhandlede betalings-TV. DBU mener, TV2 er forpligtet til 31. december i år, mens TV2 vil stoppe 30. juni. Den mellemliggende periode ville give 13,5 mio. kroner, og DBU er ikke interesseret i at indgå forlig. Bliver aftalen genforhandlet er det meget sandsynligt, der solidariske fordeling fra den nuværende aftale ophører, så især Brøndby og FC København får langt bedre forhold end mange af de øvrige superligaklubber.

18. juni

Berlingske Tidende:
De tre københavnske ishockeyklubber IC Gentofte, KSF og Gladsaxe SF fusionerer senest næste sommer til en ny overbygningsklub, der har arbejdstitlen IC København. Projektet bliver drevet i tæt samarbejde med FC København, hvor FC Københavns tilskuere skal trækkes til ishockey i vintermånederne. I tråd med FCK skal det nye hold kaldes "søløverne". Vi har holdt 3-5 møder med partnerne, men planerne er endnu kun på samtalestadiet, siger Flemming Østergaard.

Berlingske Tidende:
Da Berlingske Tidende tirsdag konfronterede Fl. Østergaard med rygterne om at FCK skulle købe Parken sagde han: "Jeg ved ikke, hvor I har det fra, men det er mange rygter, man skal svare på. Først var vi ved at købe Michael Laudrup, og nu er det Parken". Direkte adspurgt svarede Østergaard "Ingen kommentarer" under henvisning til fondsbørsens regler.

17. juni

Radioavisen:
F.C. København har bedt Fondsbørsen om at sætte aktierne på observationslisten, da man senest fredag vil offentliggøre en større økonomisk transaktion. Ifølge Radioavisen kan det dreje sig om køb af Parken, som i dag ejes af finansieringsselskabet Gefion. Peter Norvig vil hverken kommentere eller dementere rygterne.

16. juni

Radiosporten:
Så er Stefan K. Hansen blevet enig med Fremad Amager om en kontrakt: Parterne har skrevet under på en fireårig aftale.

14. juni

DR Tekst-TV:
Det blev Viborg og B93, der løb med de to oprykningspladser til Superligaen foran Herning. Så i næste sæson vil Superligaen bestå af 6 jyske og 6 sjællandske hold.

10. juni

FCKFC:
Bjarne Goldbæk blev valgt til årets spiller af F.C. København Fan Club

9. juni

Jyllands-Posten:
Flemming Østergaard har forladt sin bestyrelsespost i Kinnarps, da sønnen Peter Østergaard fratrådte som adm. direktør. Men Flemming Østergaard frygter ikke, det får betydning for Kinnarps sponsorat af F.C. København, der løber to år endnu.

4. juni

Bornholms Tidende:
Onsdag aften spillede FC København opvisningskamp i næsten stærkeste opstilling mod Poulsker på Nexø Stadion. FC København vandt 16-0 efter 9-0 ved pausen. For målene stod David Nielsen (3), Peter Nielsen (4), Niclas Jensen (4), Carsten Hemmingsen (1), Thomas Thorninger (1), Thomas Rytter (1) og Karim Zaza !!! (2). FCK manglede selvklart Bjarne Goldbæk, og Henrik Larsen spillede kun de sidste få minutter. Poulsker får desværre nok underskud på kampen, da den kun blev overværet af 600 mennesker, hvor man havde budgetteret med ca. 1000.

1. juni

Radiosporten:
Bjarne Goldbæk og Stig Tøfting blev de sidste to personer i truppen til VM.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 6/8/98.