31. Juli (Pol) Martin Nielsen er blevet fritstillet i den forstand, at FC København ikke vil forlange penge for ham, hvis han enten selv finder en klub eller nogen skulle melde sig som interesseret. Et godt bud på en fremtidig klub kunne være Lyngby, som ihvert fald ikke er direkte uinteresseret.

29. Juli (JP) Kenneth Perez rejste mandag til prøvetræning i den holllandste klub Maastricht VV, der lige er rykket op i Æresdivisionen. Perez har kontrakt med FC København indtil årsskiftet, men Maastricht VVs manager, Sef Vergoossen, vil gerne have Kenneth Perez med når sæsonen starter den 21. august. Poul-Erik Petersen bekræfter, at klubben har et tilbud liggende og er klar til at sælge. >>Kenneth har flere gange overvejet at rejse ud og prøve noget andet, og det er blevet aktuelt igen, nu hvor han ikke umiddelbart er bandt de 11, der starter inde. Vi er kun interesserede i tilfredse spillere, så vi vil gerne hjælpe Kenneth afsted<< siger Poul-Erik Petersen til Jyllands-Posten.

26. Juli (Pol) Træner Kent Karlsson har Brøndby som DM-favorit, men regner det selv for sandsynligt at FC København ender mellem de 3-4 øverste i tabellen. Taktisk har han ikke ændret meget her i sommerpausen. "Vi kører videre med 3-5-2 systemet, og vi skal forsøge at fortsætte med et hurtigt og sikkert pasningsspil, men vi skal bestræbe os på at komme hurtigere fremad banen til afslutninger. Det kan Peter Nielsen, der er en rigtig dygtig boldspiller, som har format og erfaring til at tage et ansvar, og Todi Jónsson bidrage til, når de er faldet ordentlig til på holdet.", udtaler han. Iøvrigt spår Politiken, at tilskuergennemsnittet i Parken vil stige til 12.000-14.000, hvis FC København for alvor blander sig i toppen. Vi får se!

26. Juli (Pol) Enhedslistens Søren Søndergaard har kaldt justitsministeren i samråd i retsudvalget efter urolighederne på Brøndby Stadion onsdag aften. "Jeg er mest forarget over, at det er fuldstændig tilfældigt, hvem der bliver bidt. Problemet er jo, at når politiet ikke holder hundene helt oppe ved halsbåndet, så får hunden en radius, hvor den kan bide helt tilfældigt.", udtaler Søren Søndergaard til Politiken. Også SF'eren Arne Nygreen har henvendt sig i et åbent brev til justitsministeren. "Justitsministeren bør få bedre styr på politiet, så almindelige mennesker fortsat kan overvære en fodboldkamp uden at ende på skadestuen efter bid fra politihunde eller overfald fra politibetjente.", siger Arne Nygreen og opfordrer i samme åndedrag fodboldklubberne til at få bedre styr på evt. ballademagere.

24. Juli (TV3) I anledning af urolighederne ved Brøndby - FC København blev FCKFCs formand, en FCK-kontrollør, en FCK-tilhænger og en repræsentant for Glostrup Politi interviewet i udsendelsen Go' Morgen på TV3. Tomas Kristensen startede med at sige, at FCKFC tager afstand til de ca. 20-30 FCK-tilhængere, der igår skabte urolighederne på Brøndby stadion. Det blev yderligere oplyst, at det bl.a. var manglende informationer over højttaleranlægget, som var med til at skabe kaos på tribunen. Desuden havde politiet ikke kontrol over deres hunde, og jog bl.a. fansene op i en krog snarere end ud af stadion. Flere FCK-folk, som ikke havde skabt problemer, herunder mange, der søgte at få folk ud, blev bidt af de rasende hunde. Heriblandt var FCK-kontrolløren, som blev interviewet, der desuden blev verbalt overfuset af en politimand.
Politiets repræsentant sagde dog, at politiet var nødt til at tage politihundene i brug for at stoppe urolighederne, og han mente endvidere, at det var svært at se forskel på ballademagere og øvrige FCK´ere.

24. Juli (Pol) Peter Nielsen er tvivlsom til sæsonstarten mod Vejle. På grund af den håndskade, som han pådrog sig i DHL-affæren mod Brøndby.

23. Juli (Pol) Todi Jónsson er tvivlsom til aftenens DHL-cupfinale mod Brøndby. En fiberskade i låret har voldt ham problemer, hvilket også var årsagen til at stod over i Vordingborg-kampen.

22. Juli (Pol) FC København vandt igår den sidste træningskamp 10-0 over Vordingborg på Vordingborg Stadion.

21. Juli (FCK) Jacob Svinggaard har selv været i Tyskland, for at blive opereret for sin skade. Han går nu rundt på krøkker, og tiden må vise om han igen bliver i stand til at spille topfodbold.

16. Juli (TTV) Claus Bo Larsen bliver dommer i årets DHL-Cup, der spilles 23. juli. Der er 100.000 kr til vinderen. Al tak til DBU, som nu bryder den onde cirkel, Brøndby - FC København-kampene har været i på det sidste. Nu afgøres kampen formodentlig ikke som følge af forkert dømte straffespark el. lign.

14. Juli FC København vandt i en træningskamp 4-0 over Århus Fremad på Grenaa Stadion på mål af David Nielsen, Bjarne Goldbæk og Lars Højer (2).

12. Juli (DR) FC København vandt idag 4-1 over AGF på Grenaa Stadion på mål af David Nielsen (2) Todi Jónsson og Clement Clifford.

9. Juli (DR) Henrik Zarp, 26-årig målmand fra Roskilde, er blevet indlemmet i FC Københavns trup.

9. Juli (FCK) Martin Johansen skifter med øjeblikkelig virkning til den engelske Premier League-klub Coventry, hvor han har underskrevet en 2-årig kontrakt. Martin Johansen havde ellers kontrakt med FC København indtil sommeren 1998, men han har valgt at gøre brug af en opsigelsesklausul i sin kontrakt.

9. Juli Ifølge hjemmesiden "Soccernet" har Martin Johansen fået en fri transfer.

7. Juli (TV2) Ifølge sportsnyhederne på TV2 har Martin Johansen underskrevet en 3-årig kontrakt med Coventry.

7. Juli (EB) Iørn Uldbjerg er blevet skadet i foden, og bliver næppe klar til sæsonpremieren mod Vejle og måske heller ikke til de efterfølgende kampe.

7. Juli (BT) Martin Johansen er taget til England for at prøvetræne i Premier League-klubben Coventry. Poul Erik Petersen udtaler til BT, at "Jeg regner med, at Martin bliver solgt".

7. Juli (AKT) Kent Karlsson udtaler til Det Fri Aktuelt, at han ikke vil lave de store ændringer til at starte med. "Jeg tror ikke, vi skal til at spille 4-4-2, men måske hen ad vejen 3-4-3". På spørgsmålet, om han gør FC København til mester, svarer han "Det håber jeg, og tror bestemt ikke, det er urealistisk, for der er både talent, bredde og stor kapacitet i truppen. Måske lykkes det i løbet af de tre år, jeg har tænkt mig at være her."

6. Juli (FCK) FC København har spillet træningskamp mod et udvalgt sønderjysk hold. FC København vandt 5-1 på mål af Stefan K. Hansen (2), Kenneth Perez, Mate Sestan og Clement Clifford.

5. Juli. (AKT) Den 20-årige angriber Clement Clifford er igen indlemmet i FC Københavns trup efter, at han har været udlejet til Hvidovre IF.

4. Juli. (TB) Den 16-årige juniorspiller og anfører på U-16 landsholdet, Dennis Kleemann, er inde i billedet til en lærlingekontrakt med FC København. For tiden spiller han i Herlev, men har tidligere været i kontakt med klubben og får formentlig nu et nyt tilbud. Både AGF, Brøndby, Lyngby og Ajax har også meldt sig på banen som interesserede. AGF er den mest seriøse udfordrer i kampen om at vinde den unge spillers gunst.


Fusionsnipserne.
Sidste rettelse: 10/2/98.