31. Januar (JP) Morten Falch har spillet fuld tid i de tre første kampe mod Sydkorea, Thailand od Egypten, og efterladt et positivt indtryk på landstræneren. >>Han havde lidt problemer mod egypterne, men specielt i de to første kampe gjorde han det godt,<< siger Bo Johansson til Jyllands-Posten. Den rosende omtale ser Morten Falch som et anderkendende skulderklap. >>Det har været lidt svært at spiller herude. Man vil gerne vise en masse, men fysikken er ikke til det under disse forhold<< siger Morten Falch.
>>Selvfølgelig har man alid n drøm om at komme med VM-truppen på det yderste mandat, men jeg ser mig selv mere som en fremtidens mand. Det kræver også, at jeg fortsætter med at udvikle mit spil.<<
Morten Falch er fast besluttet på at fortsætte karrieren i udlandet. Bliver et salg ikke aktuelt i 18 måneder, han har tilbage af kontrakten med FC København, er han indstillet på at rejse ud som transferfri.
>>Jeg regner ikke med at forlænge kontrakten med FCK, og jeg har svært ved at se mig selv spille for en anden dansk klub,<< siger Morten Falch, der har England stående øverst på en ønskeseddel, som endvidere omfatter lande som Spanien og Italien. >>Det skal dog være en klub på et højere niveau end FC København.<<

30. Januar Til FCKFCs medlemmer: Husk generalforsamlingen 19. februar klokken 19

29. januar (TTV) Danmark tabte også sin tredje kamp i King's Cup i Thailand. Denne gang var det til Egypten, der vandt 2-0, bl.a. på et selvmål af Diego Tur. I startopstillingen var foruden Tur, alle andre FCKere, hvoraf Tur, Hemmingsen og Goldbæk blev udskiftet undervejs. Ifølge Tekst TV var Hemmingsens og Turs indsats katastrofal.

29. Januar (Aktuelt) Laudrupanden har medført store gevinster for en eller flere FCK-aktionærer. Fredag blev der solgt 70.000 FCK-aktier med en fortjeneste på 2 mio sammenlignet med dagen før. Samtidig forklares insiderundersøgelsen med, at FCK-aktierne i forvejen blev handlet unormalt meget (dog svært at se bort fra øvrige positive nyheder som spillersalg og sponsorkontrakt, red.) i ugerne op til anden. Det fik i går Fondsbørsen til at anmode Finanstilsynet om at undersøge muligheden for insiderhandel og kursmanipulation omkring Laudrup-rygtet. Mistanken går på, at en eller flere aktieejere bevidst kan have plantet rygtet om Laudrups ankomst til København for at få aktiekurserne til at stige. Laudrup-rygtet er dog allerede manet godt og grundigt i jorden, og i går var kursen på FCK-aktien igen faldet til omkring 215

28. Januar (TV2 Lorry) Flemming Østergaard giver ikke meget for BT's handlemåde omkring avisens Laudrup-and i sidste uge. Til TV2 Lorry siger Østergaard, at bladet ikke kan være sin journalistik bekendt. Man har præsenteret en historie, uden at verificere den hos de to umiddelbare "ofre". FC København og Laudrup. Hele affæren har nu betydet, at Københavns Fondsbørs har bedt finanstilsynet gå ind og undersøge den begrundet mistanke for kursmanipulation, som har
verseret de sidste dage. Østergaard udtrykker til TV2 Lorry sin glæde over, at denne sag nu bliver undersøgt til bunds.

28. Januar (RB) Finanstilsyn ind i sag om insiderhandel i FCK Finanstilsynet går nu ind i sagen om mulig insiderhandel med aktier i FC København, skriver RB-Børsen. Det sker på anmodning fra Københavns Fondsbørs, der efter en undersøgelse af forholdene omkring sidste uges store kursstigning i den børsnoterede fodboldklub har fundet begrundet mistanke om kursmanipulation. - Vi kan efter vores undersøgelse ikke afvise muligheden af insiderhandel - eller snarere kursmanipulation - med FCK-aktien. Nogen kan have placeret et falsk rygte for at få kursen til at stige og derefter sælge deres aktier, siger Flemming de Linde, chef i markedsovervågningsafdelingen på Københavns Fondsbørs.

27. Januar (TTV) Danmark tabte sin anden kamp ved King Cup med 1-0 mod Thailand. Alle FCKere var på banen, men som i den første kamp kom Carsten Hemmingsen det først som indskifter. Bjarne Goldbæk rapporteres blandt de bedste FCKere.

25. Januar Bjarne Goldbæk var bedste FC Københavner i Danmarks indledende 2-1 sejr i Kings Cup i Thailand mod Korea. Han var med i begge mål og blev udnævnt til banens bedste spiller. Morten Falch og Diego Tur var begge med fra start, men rapporteres at have spillet mindre godt i forsvaret. Midt i anden halvleg kom den fjerde FCKer, Carsten Hemmingsen også på banen.

25. Januar (Marc Burdet) Fra redaktøren af Strasbourgs hjemmeside har vi fået følgende informationer om Morten Nielsen. Nielsen har hidtil spillet to kampe for Strasbourg, som før nævnt i "Kort Nyt" med 11-tallet på ryggen i højre forsvarsside. I sin første kamp mod Lyon tabte holdet dog 2-1. Alligevel fik han straks lejlighed til at vise sin hurtighed på højrekanten. Lørdag spillede Strasbourg så uafgjort mod Bordeaux, 4-4. Her fik Morten Nielsen 60 minutter, hvor der bl.a. blev begået straffespark mod ham, da han var i scoringsposition, men straffet gav Strasbourg-scoring. Marc Burdet skriver i øvrigt, at Morten Nielsen lader til at være en rigtig god spiller. Han er atletisk og hurtig og en klar styrkelse af forsvaret, samtidig med at han ikke tøver med at hjælpe angriberne foran målet i den anden ende. "Personlig", afslutter Burdet, "er jeg vild med ham, og har tænkt mig at anskaffe mig hans trøje".

24. Januar (TTV) Superligaklubbernes reservehold forsøges nu tilladt i højere rækker. Fire reservehold fra superligaen eller 1. division skal kunne spille i 2. division, og to i den kommende bufferliga. Forslaget fremsættes 31.1 på Divisionsforeningens generalforsamling, og vurderes at have gode chancer for at blive vedtaget og indført fra 1999.
Du kan diskutere nyhederne i Fusionsnipsernes diskussionsforum

23. Januar (TV2) BT's kioskbasker om at Michael Laudrup skal spille i FC København til sommer, ligner mere og mere end kæmpemæssig and. Til TV2 udtaler hovedpersonen, Laudrup Himself, at han ikke ønsker at spille i superligaen. Ligesom han bedyrer, at karrieren sluttes i Ajax Amsterdam, enten det bliver til sommer eller han tager et år mere dernede. Også Østergaard afviser hele historien overfor TV2, som han iøvrigt har gjort hele dagen. TV2 tolker hele affæren som børskurspleje, men umiddelbart er det svært at se hvem der har haft fordel af sagen. Ud over naturligvis BT's oplag.

23. Januar (BT) Michael Laudrup vender hjem til FC København, og hans plads i Ajax Amsterdam overtages af brormand Brian. Det bliver resultatet af en opsigtsvækkende Laudrup-rokade der i disse dage er ved at falde på plads.
Ifølge centralt placerede kilder vil Michael Laudrup stoppe i Ajax til sommer - og afrunde sin lange gloværdige stjerne-karriere med en sæson i FC København. "Skal han det?! Det var da en herlig nyhed at blive præsenteret for. Men hånden på hjertet:Desværre er jeg ikke istand til at bekræfte den. Måske er det bare de gamle rygter om FCK og Michael, der nu dukker op på ny...," siger FKCs adm. direktør Flemming Østergaard afværgende til B.T.
Det er det ikke! B.T.s oplysninger fra Amsterdam er dugfriske, selv om de endnu ikke lader sig bekræfte af parterne. Intet er officielt afgjort endnu.
For den p.t. stærkt ekspanderende, nybagte børsklub FC København vil en hjemvendt Michael Laudrup blive den sidste prik over i'et. Selv om den danske verdensklasse-profil, der ventes at stoppe på landsholdet med sommerens VM-slutrunde i Frankrig, er på karrieremæssig nedtrapning, er det sikkert og vist: Michael Laudrup i startopstillingen vil være med skudsikker garanti for min. 25-30.000 tilskuere til hver eneste af FCKs hjemmekampe i Parken!

23. Januar (TB) Det unge talent Newroz Dogan får chancen for, både sine første og sidste kampe i U18-landsholdstrøjen, når han og resten af holdet drager til Gran Canaria for at spille to kampe. Dogan er født i 1979 og vil derfor være for gammel til U18, når EM-kvalifikationen begynder til efteråret. Også U21-landsholdet har københavnere i truppen når de rejser til Portugal i begyndelsen af februar. Her skal holdet spille to kampe, mod henholdsvis Norge og Portugal. Turen skal ses som forberedelse til den senere EM- og OL-kvalifikation. De to københavnske spillere er Clement Cliford og Martin Larsen.

21. Januar FC Københavns aktier er på det seneste taget på en veritabel himmelflugt. 270 var kursen i dag ved dagens slutning. Dette svarer til en stigning på 80% siden november. Ikke nogen ringe forrentning...

17. Januar (BT) I et større portræt i BT løfter Flemming Østergaard sløret for nogle af de mulige planer, som man sysler med for at få endnu flere københavnere i Parken. "Vi vil lave en familietribune (B-tribunen, red) med forskellige begivenheder. Bl. a. besøg af Løven Leo og hans løveunger. En konkurrence "Scor på Karim Zaza" osv. Der bliver også idolmøde med spillerne, hvor de unge kan blive fotograferet sammen med en spiller samt få autografer. Vi forsøger desuden at lave en aftale med Zoo, så vi får et fast dyrebur (Hvem der skal sidde dér, melder i BT-artiklen dog ikke. Måske Morten Stig Christensen?, red). Allerede til første kamp mod AB i Parken satser vi på 20.000 tilskuere, som vi gerne skulle have fast til hjemmekampene." Umiddelbart skulle næste nye tiltag uden for grønsværen blive en ny merchandise-butik (Formodentlig i City, red).

17. Januar (BT) Da FC København forleden indlemmede Thomas Thorninger i truppen, snød man samtidig to andre klubber. Brøndby og Thorningers gamle klub AGF, der begge bejlede til angriberen.
"Jeg kender Ebbe Skovdahl som en god træner fra min tid i Vejle, så Brøndby var selvfølgelig med i mine overvejelser, ligesom min tidligere klub AGF var det. Men nu er jeg altså i FCK, og det er jeg glad for.", udtaler Thorninger til BT og roser samtidig Flemming Østergaard for arbejdet medat skaffe ham fri fra Perugia-kontrakten.

17. Januar FCK-aktien er i de forløbne dage steget voldsomt, og slutnoteringen fredag var 195. Det er en stigning på 30% i forhold til kursen, aktierne blev udstedt til i november. Der er næppe tvivl om, at sponsorkontrakt og spillerhandler har bidraget positivt til stigningen

16. Januar (Marc Burdet, Strasbourg) Morten Nielsen kommer sandsynligvis til at spille sin første kamp for Strasbourg lørdag d. 17.1 i pokalturneringen. Han er tiltænkt plads som højre forsvarsspiller, men får alligevel 11-tallet på ryggen. Hvis han ikke kommer i kamp lørdag bliver hans debut i turneringen mod Lyon d. 21.1. Fusionsnipserne vender tilbage med nyt fra Morten Nielsens franske færd, når han har spillet de første kampe.

15. Januar (FCK) Rytter og Thorninger mangler endnu at gennemføre positive læge-tests. Efter indkøbene og salgene i vinterpausen har FCK netto brugt 5,4 mio. kr. Målet er kortsigtet at vinde årets Danmarksmesterskab, samt pokalturneringen, hvor FCK i dag er i semifinalen mod Ikast, hvorefter F.C. København er klar til de store udfordringer i Europa. Thomas Rytter, Thomas Thorninger og Martin B. Larsen vil blivepræsenteret på et pressemøde fredag den 16. januar kl. 13.00.

13. Januar (DR) FC København har tegnet en 3½-årig kontrakt med Thomad Thorninger fra Perugia og en 4½-årig kontrakt med Thomas Rytter fra FC Sevilla.

13. Januar (TTV) FC Københavns administrerende direktør, Flemming Østergaard, oplyser, at Superligaklubben om kort tid får papir på Thomas Rytter og Thomas Thorninger. Rytter, tidligere Lyngby, har ikke været i stand til at sikre sig en plads på førsteholdet i den spanske 2. divisionsklub FC Sevilla.
Heller ikke den tidligere AGFer Thomas Thorninger var heldig med sin udlandskarriere. Siden skiftet til Perugia i den italienske Serie B sommeren 1997 har han kun spillet én hel kamp.

13. Januar (EB) Sportsdirektør Poul-Erik Petersen er idag rejst til Sevilla for at købe forsvarsspilleren Thomas Rytter fri. Rytter har i den seneste tid, sammen med Miklos Molnar, været sat helt uden for hold i FC Sevilla. Han vil meget gerne væk. Til Ekstra Bladet udtaler han: "Mine spanske arbejdsgivere har åbenbart ikke fremtidsplaner med mig, og da jeg klart har ytret ønske om at forlade klubben, er jeg sikker på, at FCK's økonomiske tilbud vil blive modtaget med glæde." Lyngby FC - dengang med Østergaard i spidsen - anslås, at havde fået 2,5 millioner for Rytter i sin tid. Ekstra Bladet regner med, at "tilbagekøbsprisen" vil ligge i samme størrelsesorden. Til avisen fortsætter Thomas Rytter: "Jeg ser det som en stor udfordring at komme til en klub som FC København... Spillermaterialet er fornemt og målsætningen er at konkurrere med Brøndby om at være dansk fodbolds bedste mandskab." I samme artikel bedyrer Miklos Molnar, at han også vil væk. Men han har endnu ingen konkrete planer.

13. Januar (JP) Ifg. Jyllands-Posten kan pengene fra salget af Morten Nielsen meget vel blive reinvesteret i Thomas Thorninger, der ifølge Jyllands-Posten ikke alene er i Danmark, men også har udsigt til et snarligt klubskifte fra Perugia i Italien til FC København. Flemming Østergaard nøjes dog med at konstatere, at pengene fra salget skal bruges til en ny spiller, og overlader det så iøvrigt til offentligheden at spekulere i, hvem det bliver.

12. Januar FC København oplyser i en børsmeddelse at de har solgt midtbanespilleren Morten Nielsen til den franske klub Le Racing Club de Strasbourg for godt tre mio. kr. Morten Nielsen er 26 år gammel og har spillet mere end 90 kampe for FCK, siden han tiltrådte i 1994. Morten Nielsen, som desværre har været en plaget af mange skader, har været brugt både i forsvar, på midtbane og i angreb, og har i sin FCK tid scoret 11 mål (7 superliga, 2 pokal, 2 EC).

12. Januar (TTV) Peter Nielsen må melde afbud til ligalandsholdet og turen til Kings Cup i Thailand. Han lider af rygproblemer, og har ikke trænet sammen med resten af FCK-truppen den seneste tid. Ingen erstatning bliver udtaget, da Claus Thomsen fra Everton allerede var indlemmet som ekstra mand inden afbuddet.

9. Januar (TTV) FCK-SPONSORMÅL: 20 MIO. I 2000
Superligaklubben FC København har sat sig et betragteligt sponsor-mål. -Målsætningen er en årlig samlet ind- tægt fra sponsorer på minimum 20 mio. kr. i år 2000, oplyser FCK's direktør, Flemming Østergaard. I indeværende regnskabsår - 1997/98 - forventes "kun" 13-14 mio. kr. Klubbens hovedsponsor, kontormøbel- giganten Kinnarps, spytter klart mest i bøssen. Firmaet, der har Flemming Østergaard som medlem af bestyrelsen, indgik i 1996 en fire-årig aftale, som giver mellem 4 og 7 mio. kr. årligt.

9. Januar (TTV) Den 1. juli skifter FC København tøjsponsor. Engelske Umbro har givet klubben et tilsagn om 4,5 millioner årligt i tre år - ialt mindst 13,5 millioner danske kroner. Da Brøndby sidste år indgik en fem-årig aftale med Reebok, gav det BIF'erne minimum 15 millioner i kassen. Udover selve aftalen kommer så royalties på salg af tøj. Ligesom FC København er garanteret en årlig opvisningskamp mod andre Umbro-beklædte klubber. Blandt dem kan nævnes prominente navne som Ajax, Chelsea, Inter Milano, Celtic og Manchester United. En kamp hvor FC København er sikret netto-gevinsten.

9. Januar (Pol) Som det måske er de fleste bekendt, er Miklos Molnar blevet godt og grundigt træt af tilværelsen i de spanske FC Sevilla. Dette har selvfølgelig sat gang i spekulationerne om, hvem der nu bliver landsholdsangriberens kommende klub. Politiken mener, at FC København er et godt bud. I den forbindelse siger Flemming Østergaard: "Molnar er da en meget interessant spiller, og hvis han henvender sig til os, vil vi naturligvis tage en snak med ham og prøve at hjælpe ham ud af de problemer han har..."

8. Januar FCK tabte finalen i indefodbold i Hamburg. FC København har deltaget i en indefodboldturneringe i Hamburg. Med to sejre på førstedagen over henholdsvis tyske Energie Cottbus (1-0 på mål af Michael Mio Nielsen) og det norske hold Kongsvinger (2-0 ved scoringer af henholdsvis Martin Nielsen og Morten Nielsen) var torsdagens semifinale en realitet.
Semifinalen blev vundet i en kamp mod St Pauli, men desværre måtte løverne indkassere et finalenederlag på 6-1 mod Hamburger SV, som stillede op uden danskertrioen Thomas Gravesen, Allan K. Jepsen og Jakob Friis-Hansen

8. Januar (Hammarby IF) Nordens tophold kommer til Globen i Stockholm på sødang d. 11. januar for at spille indendørsfodbold. Arrangører Hammarby IF har smalet tophold fra Danmark, Finland og Norge. Klubberne i Nordic Cup er Hammarby og Helsingborg fra Sverige, mestrene Rosenborg og Vålerengen fra Norge (se evt. præsentation af norske klubbers fans under indlæg), den fisnke mestre og Aki Hyryläinen og Antti Niemis gamle klub, HJK Helsingfors og vores allesammens FC København.
Vi kommer til at spille med ishockeybande som i den tyska Hallenmeisterschaft, beretter Claes Sjöberg, Hammarby Fotboll. - Vi vil skabe hurtigt spil med mange mål og høj intensitet. Claes Sjöberg håber på et udsolgt Globen.

Grupperne har følgende sammensætning:
Gruppe 1: Hammarby IF, HJK Helsingfors & Vålerenga IF
Gruppe 2: FC København, Helsingborg IF & Rosenborgs BK

Spilskema

KL.1400 Gruppe 1 HJK Helsingfors -Vålerenga IF
KL.1430 Gruppe 2 FC København -Helsingborgs IF
KL.1500 Gruppe 1 Hammarby IF -HJK Helsingfors
KL.1530 Gruppe 2 Rosenborgs BK -FC København
KL.1600 Gruppe 1 Vålerenga IF -Hammarby IF
KL.1630 Gruppe 2 Helsingborgs IF -Rosenborgs BK
KL.1730 Finale mellem vinderne af de to puljer

Kampene varer 2x12 minutter.

Vinderen får 150.000 SEK.

Billetter:
Ungdom 50 SEK, voksne 80 SEK, familiebillet (1 voksen og 1 barn) 100 SEK
Telefonbokning 00 46 08-600 34 00. Lørdag (3.1) var 3000 billetter solgt

Arrangementet i Globen er begyndelsen på et større nordisk indendørsprojekt om vintrene. Næste år vil Nordic Cup omfatte kampe i Hartwall Arena, Helsingfors, såvel som turneringer i Oslo og København.

Det oplyses, at dansk TV3 også vil sende fra begivenheden.

7. Januar FC Københavns træningskampe:

Torsdag 8/1: Indendørsstævne i Hamburg
Lørdag 10/1 kl. 12-19: Semifinalestævne i indefodbold i Brøndbyhallen
Søndag 11/1: Indendørsstævne i Stockholm
Søndag 25/1: Finalestævne i indefodbold i Valbyhallen
22/2 - 1/3: Scandinavian Championsship1998 i Spanien

3. Januar (Berl Tid) Københavns Statsamt har netop givet Told og Skatteregion Hvidovre ret i, at sportsklubber - i dette tilfælde Brøndby - skal betale 1% af indgåede reklameaftaler på standere og bander i stempelafgift. Det kommer for Brøndbys vedkommende til at betyde ca. 20.000 kr. årligt, men især omkostningerne ved at udregne beløbet vurderes til at komme til at koste noget i administration. Brøndby har tænkt sig at anke sagen hele vejen op gennem systemet, og ender de som taber, kan det komme til at betyde udgifter for andre sportsklubber, d.v.s. både FC København og de to moderklubber, B1903 og KB.

3. Januar (Berl Tid) Karsten Aabrink har fået nyt job. På mandag begynder han som direktør i GB Clothing Company A/S i Nærum. Virksomheden er mere overskuelig end hans to tidligere, FC København og Aabrink Rengøring. "I FCK skulle den store fanskare styres - energierne skulle kanaliseres. Og i Aabrink Rengøring havde jeg over 1000 medarbejdere". Sin tid i FCK betegner Aabrink som en økonomisk succes, men med en stor personlig indsats med en syvdages arbejdsuge året rundt. "Min økonomiske afhængighed gør, at jeg kan tillade mig at bremse op og lægge kurs efter mine egne ønsker. Jeg var blevet mere end 40 år gammel, og jeg ønskede mig en familiemæssig base". Denne base har han fået, da husstanden for nylig blev øget med en kæreste.

2. Januar (TTV) FC København har indgået en tre-årig kontrakt med U-21 landsholdsspilleren Martin B. Larsen fra Svendborg. Desuden har FCk fået en ny reservemålmand. 21-årige Kenneth Jørgensen med en fortid i KB kommer fra FB.

2. Januar (SfB Hjemmesiden) Martin Larsen fra Svendborg har tidligere været sat i forbindelse med Glasgow Rangers og Udinese, da hans kontrakt med Svendborg udløb sommeren 1998. Han har i efteråret scoret 5 gange for Svendborg.

2. Januar (TTV) FCK nummer 74 i verden! FCK er placeret som nr. 74 på listen over verdens bedste klubhold i 1997. Barcelona ligger nr. 1 foran Borussia Dortmund og Juventus. AGF er næstbedste danske hold på 98. pladsen, mens Brøndby er placeret helt nede som nr. 109.

2. Januar (TB) I modsætning til tidligere indendørsturneringer anvendes hele Brøndby Hallens gulv, når søndagsstævnet d. 4. januar afvikles. Derfor kommer der også til at være seks spillere på hvert hold, og målmanden må tage med hænder, da der ikke længere spilles på håndboldmål, men nogle større mål. Hver kamp varer 10 minutter. Alle hold har eftersigende tænkt sig at stille op i stærkeste opstilling.

1. Januar (FCK) På søndag d. 4. januar spilles indendørsturnering i Brøndby Hallen. Stævnet starter kl.12:00 og afsluttes med kvartfinale, semifinaler og selve finalen. Klubberne kæmper om en samlet præmiesum på kr.300.000,-, hvoraf kr.150.000,- tilfalder vinderen af turneringen. Billetsalget finder sted via BilletNet. Pris kr. 80/40 + gebyr


Berl. Tid. - Berlingske Tidende
BT
AKT - Aktuelt
DR
- Danmarks Radio TV-sport
EB - Ekstra Bladet
FCK - FC København
JP - JyllandsPosten
Pol. - Politiken
Rad - Radiosporten
TB - Tipsbladet
TTV
- Danmarks Radios Tekst TV
TV2
TV3


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.