28. Februar (Berl. Tid.) Efter 1-0-semifinalen mod AIK møder man Rosenborg i finalen i de uofficielle skandinaviske mesterskaber. Det bliver dog ikke samme hold, men med Martin Nielsen som sweeper, og man skal heller ikke forvente at se Henrik Larsen i dagens kamp, der vises på 3+.
I øvrigt oplyser Bjarne Hansen, hjælpetræner i FC København, at opstillingen i semifinalen er noget nær idealopstillingen, som den ser ud nu. Således vil man indlede superligaen med bedste formation, som lyder: Zaza - Mio, Falch, Tur - Rytter, Larsen, P. Nielsen, Goldbæk, Hemmingsen - 2 af følgende 4: Jensen, D. Nielsen, Thorninger, Jónsson

26. Februar (Pol) David Nielsen er kommet i engelsk søgelys. Flere spejdere fra engelske Premier League-klubber har fuldt den igangværende træningsturnering i Spanien, og en af de spillere som har vakt størst begejstring er David Nielsen. Især skulle Aston Villa interesseret i vores unge angriber.

26. Februar (Svensk TTV) FC København møder AIK Stockholm i den ene semifinale i den skandinaviske træningsturnering i Spanien. Ikke som tidligere nævnt Rosenborg. AIK slog Brøndby 3-1 i deres indbyrdes kamp og vandt dermed deres pulje. Den anden semifinale står mellem IFK Göteborg og Rosenborg.

25. Februar (Svensk TTV/Pol) Nyt fra Spanien. FC København - Halmstad 1-0
1-0 Thomas Thorninger

24. Februar Med mindst mulige margin blev Fusionsnipserne besejret af Fooligans i finalen af Fan Cup 98. Før fintællingen af stemmerne troede man faktisk, der skulle ombolde til, men Jens viste sig at have sikret sig tilstrækkelig mange points til at kunne løbe med sejren og de fire kasser Hof. Undervejs kunne vi dog glæde os over at være bedst til at gætte alt om Jacob Svinggaard, som var særlig gæst. I et udfald af ægte sportsånd blev Fusionsnipserne indbudt til indtagelsen af præmien før den første hjemmekamp, som spilles mod AB. Vi sagde selvfølgelig ja tak, og tilføjede: "Du go'este".

23. Februar (JP) Mere nyt fra Spanien. FC Københavns målscore var Thomas Rytter og David Nielsen. Todi Jónsson spillede de sidste 30 minutter.

22. Februar (Strømsgodsets hjemmeside) Nyt fra Spanien. FC København - Strømsgodset 2-1 (2-0)
Desværre intet om vores målscorere

21. Februar Ved den skandinaviske træningsturnering i Spanien har de to øvrige hold i FC København's pulje spillet 1-1 i deres indbyrdes kamp. Dette betyder - efter lodtrækning - at FCK møder Strømsgodset i morgen søndag, mens Halmstad bliver modstanderen på tirsdag.

20. Februar (TB) Den tidligere Lyngby- og nuværende PSV Eindhoven-spiller Niclas Jensen er muligvis på vej til FC København. I første omgang på en lejeaftale. Den mulighed lufter Tipsbladet ihvert fald. Niclas Jensen er netop kommet sig over en længere lyskenskade, men frister en tilværelse blandt PSV's reservestab. Uden synderlig udsigt til spilletid. Derfor vil han gerne væk fra den hollandske klub, og helst hurtigt.

20. Februar (Strømsgodsets Hjemmeside). FC København truer ifølge to norske aviser sammen med Rosenborg og IFK Gøteborg med at forlade den spanske solkyst på grund af utilfredshed med arrangementet. Kritikken går bl.a. på træningsbanens kvalitet.

20. Februar FC København får ved den forestående udekamp mod Brøndby lejlighed til at medbringe egne vagter. Efter begivenhederne ved DHL-cupfinalen har Brøndby således ændret holdning, og accepterer nu, at FCKs egne vagter måske er bedre til at holde styr på FCK-tilhængerne.

16. Februar (Løvetimen) Fra vores interne lille verden kan meddeles, at Fusionsnipserne slog FC Københavns disciple 11-7 i en medrivende semifinale i Hildas Fancup på Radio Løvetimen:-). Fusionsnipserne er dermed klar til finalen mod Fooligans på næste mandag.

14. Februar Træningskamp: FC København - Herfølge 2-0 (0-0)
Målscorere: Carsten V. Jensen og Henrik Larsen

13. Februar (TTV) FC København har med omgående virkning udlejet Stefan K. Hansen til Fremad Amager i 1. division. Lejemålet løber til den 30. juni 1998

13. Februar Den 24. Juli spiller vi opvisningskamp mod Ajax Amsterdam i Parken, som led i Umbro-aftalen!

11. Februar Træningskamp: FC København - Køge 8-1 (3-1)

1-0 Thomas Thorninger
2-0 Newroz Dogan
2-1 Martin Henriksen
3-1 Thomas Rytter
4-1 Henrik Larsen (str)
5-1 Newroz Dogan
6-1 Carsten Hemmingsen (str)
7-1 Clement Clifford
8-1 Carsten Hemmingsen

Holdopstiling: Kenneth Jørgensen, Martin Nielsen, Kim Madsen (Ulrik - ungdomsspiller fra KB), Thomas Rytter, Carsten V. Jensen, Henrik Larsen, Newroz Dogan, Carsten Hemmingsen, Iørn Uldbjerg (Ronnie Sørensen), Martin B. Larsen (Clement Clifford), Thomas Thorninger (Andreas fra vanløse)

11. Februar (DR) Todi Jónsson er klar til at spille med i træningsturneringen i Spanien i næste weekend.

11. Februar (Pol) Politikens Erhvervsmagasin har idag en laengere artikel om fodboldklubbernes indtog paa Fondsboersen. Med udgangspunkt i Laudrup-anden rejser man spørgsmålet om klubberne er gode nok til at informere Fondsboersen om vigtige nyheder. Lars Johansen, direktoer for Koebenhavns Fondsboers, siger: "Klubberne har stadig noget at laere, naar det handler om at haandtere oplysningspligten til Fondsboersen. Foerst og fremmest når det gaelder haandteringen af uberettigede rygter. Mit indtryk er, at klubberne gennemgaaende klarer det daarligere end oevrige selskaber."
Som bekendt er Laudrup-anden endt hos Finanstilsynet, der nu undersoeger sagen for evt. kursmanipulation. Hos FC Koebenhavn er man ikke helt tilfreds med den advarsel, som Fondsboersen uddeler/allerede har uddelt. Flemming Oestergaard siger: "Hallo! Hvis han (Lars Johansen, red) har noget at udsaette paa os, burde han sige det direkte til os selv. Vi har faktisk faaet ros for vores haandtering af oplysningspligten, siden vi blev boersnoterede i november."

11. Februar (Berl. Tid.) DBU har som eneste europæiske fodboldforbund valgt at blive væk fra en konference om racisme i fodbold, som afholdes i Bruxelles. "Der er ikke nogen tendenser, som afstedkommer at vi stiller os op på barrikaderne i Bruxelles og siger: Dansk fodbold mod racisme" udtaler Jim Stjerne Hansen. David Nielsen mener dog, det er snævertsynet af DBU: "Bare fordi problemet ikke er særlig stort i dag, kan det sagtens komme til at blive det i fremtiden". Europaparlamentariker Freddy Blak (S) er enig med David Nielsen: "Det er en skandale, at Danmark lukker øjnene for problemet".

11. Februar (Berl. Tid.) Brian Jensen fra Cannes er på vej hjem til dansk fodbold, og udtrykker ønske om at komme til en af superligaens topklubber. Ebbe Skovdahl har ikke meget at sige, ud over at Brian Jensen jo er en gammel Brøndbyspiller. Flemming Østergaard siger på forespørgslen, at han ikke vidste, Brian Jensen var på vej hjem, så han derfor heller ikke kan sige, om FCK kan bruge Jensen. (Mon ikke det er en pæn måde at sige på, at vi ikke har brug for manden i truppen?, red.)

9. Februar (FCK) FC København spiller i den kommende uge to træningskampe. Den første spilles på onsdag kl. 18.30 mod Køge og den anden spilles på lørdag kl. 12.00 mod Herfølge. Begge kampe afholdes på KBs anlæg.

8. Februar (Pol) Den 20-årige forsvarsspiller Kim Heiselberg prøvetræner med FCK-truppen i den kommende uge. Heiselberg har siden marts '97 været på kontrakt hos den engelske 1. divisionsklub Sunderland, men er interesseret i at vende hjem. Han har tidligere været på tale til Aarhus Fremad, og ikke mindst hos hans gamle klub - Esbjerg. Men Heiselberg har følt sig fristet til at afprøve de helprofessionelle tilstande i FCK.

8. Februar (Pol) Træningskamp: Trelleborg - FC København 1-1
Målscorer: Kenneth Jensen

7. Februar (TTV) FC København har været inde i betragtelserne, når Laudrup d.y. skal fortsætte sin karriere efter sommerferien. Med BT (Anders And & Co, red) som kilde skriver TTV, at klubben har tilbudt Brian et tocifret millionbeløb, samt et job på lederplan efter endt fodboldkarriere. Tilbuddet har åbenbart været så godt, at det bragte Brian og frue ud i seriøse overvejelser i et par uger, inden de sagde pænt nej tak. Med begrundelsen at de stadig har lyst til at opleve et par år eller tre i udlandet. Fortsatte bejlere til den yngre Laudrup's fremtid er stadig hans nuværende klub Glasgow Rangers, samt Chelsea, Ajax og Monaco.

3. Februar (Løvetimen) Fra vores interne lille verden kan meddeles, at Fusionsnipserne mandag aften kvalificerede sig til semifinalen i Hilda's Fanquiz på Radio Løvetimen. Sejren over Copenhagen Cardigans blev sikret midt i 2. halvleg efter en meget veldisponeret indsats:-)

1. Februar (TB) Tipsbladet præsenterer i denne uge et stort portræt af Danmarks bedste svensker, Kent Karlsson. Vi bringer her et par interessante udpluk fra
artiklen. Om sin baggrund og trænerfilosofi udtaler Karlsson. "Jeg har taget den bedste træneruddannelse i Sverige, men bliver aldrig udlært. Man lærer hele tiden ved at se andre hold. For et par år siden var det Ajax, i dag Manchester United og en række andre. Men jeg bruger ikke megen tid til taktikmøder. Jeg går ind for den seværdige, teknisk betonede og offensive stil som FCK har lagt en linie for - og derfor stoler jeg på mit eget holds kvaliteter."
Fra efterårssæsonen indrømmer han en enkelt fejldisposition - eller noget der ligner. Om Betis-kampene siger han. "Måske var vi lidt for imponerede af Betis Sevilla. Vi var tættere på at besejre dem, end vi umiddelbart var klar over. Jeg forsøgte selvfølgelig at sætte mine spillere op så godt som muligt, men alene kulissen i Sevilla var nærmest skræmmende."
Kent Karlsson afviser helt forlydende om, at FC København er på vej mod en 4-4-2 spillestil. Spillermaterialet passer simpelthen ikke. "Men det er jo vigtigt at kunne flere stilarter. Og jeg kunne da i FCK godt finde på engang imellem at stille med tre angribere. Bjarne Goldbæk er en af de spillere, der kan skubbes lidt frem engang imellem." Indkøbene af Thorninger og Rytter betragter han som markante forstærkninger, men han konstaterer i samme åndedrag. "Det lægger et vist pres på os, og sæsonmålet er i hvert fald ændret til ikke "bare" at komme ud i Europa. Vi vil meget gerne vinde enten mesterskabet eller pokalen. Når vi nu er så tæt på."
Sluttelig konstaterer Tipsbladet for egen regning, at hvis FC København kommer til tops i enten den ene eller anden turnering, vil det i hvert fald gøre ham stor i de mange FCK-tilhængeres hvide løvehjerter. (Det er han vist allerede, red).

1. Februar (TB) I forbindelse med mistanken for kursmanipulation og Fondsbørsens anmeldelse af sagen, har Tipsbladet interviewet Flemming Østergaard. Niels Idskov, journalisten bag artiklen, spekulerer lidt over hvem der kunne tænkes at stå bag. Vi citerer, og understreger kraftigt, for at undgå misforståelser, at dette udtaler Østergaard ikke. Det står udelukkende på JOURNALISTENS regning. "Men hvem står bag opkøbene? Fans eller andre FCK-entusiaster, der vil lave rav i gaden og/eller tjene hurtige penge, en eller flere deciderede og "professionelle" aktie-ejere og børsryttere - eller en fjendtligsindet magt, f.eks rivaler i toppen af superligaen, der i virkeligheden vil indhylle FCK i en tåge af utilregnelighed og måske endda kriminalitet. Andre end Flemming Østergaard har bemærket den ublide behandling, FCK fik i forbindelse med præsentationen af klubbens børsmateriale i december. (Det var i november, red)."
På et efterfølgende spørgsmål om FCK føler sig forfulgt, svarer Østergaard kort. "Det er i hvert fald ikke alle, der vil os det godt. Mere vil jeg ikke sige om den sag."
Flemming Østergaard fortsætter. "Det er helt utroligt. Først blev historien dementeret så kraftigt, som jeg overhovedet kunne. Alligevel skrev journalisten historien med det resultat, at kursen på vores aktier steg endnu en tak - hvorefter mistanken om insiderhandel opstår. Nogle kan have tjent store penge på det her, og den slags misbrug vender FCK sig selvfølgelig fuldstændig imod." Østergaard vender sig endvidere imod visse medier, der 100% undrer sig over FCK-aktiens opstigen.
"Så utroligt er det altså heller ikke. Selvfølgelig er det meget, at den stiger 29% på dagen for den såkaldte nyhed, men den var altså i flot kurs deropefter i mere end en uge inden. Og hvorfor det? Jo, fordi flere ting skabte goodwill omkring FCK: en ny sponsorkontrakt, salg af spillere og dermed indtægter, samt indkøbene af Thomas Rytter og Thomas Thorninger."


Berl. Tid. - Berlingske Tidende
BT
AKT - Aktuelt
DR
- Danmarks Radio TV-sport
EB - Ekstra Bladet
FCK - FC København
JP - JyllandsPosten
Pol. - Politiken
Rad - Radiosporten
TB - Tipsbladet
TTV
- Danmarks Radios Tekst TV
TV2
TV3


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.