29. December (Dansk Aktie Analyse) Dansk Aktie Analyse har i deres december nummer valgt at vurdere FCK.

FCK opnår på Dansk Aktie Analyses ratingskala, som går fra 1 til 5, hvor 1 er højest, et 3-tal for kurspotentiale og et 4-tal for sikkerhed. Rimeligt kurspotentiale, men noget usikker!

I estimaterne for regnskabsårene 97/98 og 98/99 forudsiges nettomsætninger på 40.mio. og 44 mio. samt nettoresultater på 3½ og 5 mio. De finansielle poster estimeres til et overskud på 2½ og 4 mio., så der forventes et overskud på 1 mio. i begge år fra den primære drift.

Dansk Aktie Analyse skriver i deres kommentar til FCK's aktuelle situation:

"De 580.000 nye aktier, som blev udbudt ved børsintroduktionen, blev stærkt efterspurgt med en afregningskurs i toppen af det indikerede interval. FCK ruller således med på den positive bølge, der har kendetegnet professionel fodbold i såvel Danmark som internationalt i de seneste år. FCK's historiske indtjeningsrecord er ikke imponerende, og det aktuelle kursniveau baserer sig på forventninger til en markant bedre indtjening i de kommende år. En fremgang som især skal baseres på en fordobling af sponsorindtægterne i løbet af 3 år i forhold til det nuværende niveau på 9 mio. kr. Men også entreindtægter og merchandising forventes øget fra det nuværende niveau. Omvendt er det tvivlsomt om man kan fastholde niveauet for transferindtægter på 12,2 mio. kr. i 1996/97, som bevirkede at man overhovedet nåede et beskedent positivt resultat i 1996/97. Bosmandommen tilskynder klubberne til at indgå længere kontrakter for at muliggøre de store transferindtægter. Dette betyder imidlertid også at aflønningerne til spillerne er stigende. Vurderingen af FCK's potentiale som aktie er i første række knyttet til de sportslige forventninger, som smitter direkte af på alle indtjeningsvariable. Også i den henseende har børsintroduktionen været særdeles veltimet, idet FCK overvintrer på 2. pladsen i Superligaen og med gode udsigter til skulle deltage i de europæiske turneringer igen i 1998."

I analysen nævnes bl.a. under forretningsområde: "En loyal supporterskare er et centralt element i udviklingen af en fodboldvirksomhed, og FCK's fanklub med
3.200 medlemmer er landets næststørste." , så der bliver lagt mærke til os!

Analysen er neutral, og egentlig meget reel, selvom de estimerede tal og dermed nøgletal EPS (3,02 og 4,31), CEPS (7,33 og 9,05), P/E (47,7 og 33,4) og P/CE
(19,7 og 15,9) ikke er imponerende, så virker de ikke helt ved siden af. De er dog noget dårligere end de estimater Svenska Handelsbanken kom med i forbindelse
med børsintroduktionen.

Nøgletallene er ikke forklaret, da vi er bange for at det vil kede for mange af vores trofaste læsere, så de er forbeholdt de mere regnskabskyndige. Det kan dog
nævnes at de af Dansk Aktie Analyse beregnede nøgletal omhandler indtjeningsevne pr aktie og kurs i forhold til denne indtjeningsevne.

Vores kommentar til analysen er: at hvis den holder, og hvis vi holder os i toppen, så ser det ganske pænt ud. Egenkapitalen vil vokse år for år, men uden at der
bliver råd til det store udbytte. Aktionærerne vil så forhåbentlig tjene penge på den kursgevinst, som utvivlsomt vil komme med sportslig succes og økonomisk
tilfredsstillende resultater.

20. December (RB) FC København er tæt på at købe 25-årige angriber Thomas Thorninger, tidligere AGF. FCK og Perugia er blevet enige, FCK og Thorninger er næsten enige om en kontrakt, der menes at give Thorninger en månedsløn på 100.000 kroner, men Perugia og Thorninger kan ikke blive enige om, hvor mange penge den italienske klub skal betale Thorninger for den tid, han har været i klubben.

20. December (EB) Thomas Thorningers overgang til FC København synes helt at være gået i vasken. Der var ellers enighed mellem ham og FCK om en 4-årig kontrakt, ligesom hans nuværende klub, Perugia, og FCK var enige. Sidste brik i spillet var så, at Thorninger skulle købe sig fri af sin italienske klub.
Men her kunne parterne ikke blive enige om en tilfredsstillende sum. Til Ekstra Bladet siger Thorninger, at han og Perugia er meget langt fra hinanden, så den tidligere AGF-angriber indstiller sig nu på en fortsat fodboldkarriere blandt reservernes reserver på de yderste træningsbaner.

18. December (RB) Erik Boye blev valgt til årets målmand af de to bedste rækkers målmænd. Tredjepladsen blev del af , Karim Zaza, FC København, og Jimmy Nielsen, AaB, som begge fik fire stemmer.

18. December (RB) TVS, som vi har fulgt intenst her hos Fusionsnipserne, lukker pr. 31. december 1997 på grund af manglende indtægter.

18. December (Pol) Martin Nielsen er netop vendt hjem efter et par ugers træningsophold i England. Han har været på gæstevisit i henholdsvis Sheffield Wednesday og Millwall, formodentlig i et forsøg på at tilspille sig en gunstig kontrakt. Foreløbig er der dog ingen tilbagemeldinger fra de to engelske klubber.

17. December (EB) Thomas Thorninger er nu meget tæt på at skrive kontrakt med FC København. I følge Ekstra Bladet er klubben efter flere dages forhandlinger blevet enige med italienske Perugia. Alt tyder på, at det bliver til en 4-årig kontrakt med den tidligere AGF-angriber.

11. December (EB) Thomas Thorninger er muligvis på vej til FC København. Ifølge Ekstra Bladet er Thorninger nu sendt helt ud i kulden hos sin italienske klub Perugia. Han er henvist til at selvtræne, sammen med et par holdkammerater der ligeledes har gjort sig upopulære hos træneren. Selv kender Thorninger dog intet til den københavnske interesse, men afviser ingenting.

9. December (EB) Martin Nielsen har været en uge i Sheffield Wednesday. Martin Nielsen, der har haft svært ved at tilkæmpe sig en stamplads på FCKs bedste hold og derfor har fået at vide, at han er velkommen til selv at finde sig en anden klub, har trænet med hos Sheffield Wednesday i ugens løb, og sluttede i går af med en fornem indsats i en reservekamp mod Derby. - Men der er ikke tale om, at Martin Nielsen skal skrive kontrakt med Wednesday. Det handler udelukkende om, at han kan få noget erfaring i et engelsk klubmiljø, siger den engelske FIFA-agent Richard Cody.

3. December (JP) FC Københavns direktør Flemming Østergaard rejser i de kommende dage rundt i Europa for at knytte tætte kontakter til en række euopæiske topklubber.I dag skal Flemming Østergaard til møde med præsidenten for den italienske Serie A klub AS Roma. Meningen med mødet er i første omgang at udveksle erfaringer omkring det at drive en moderne fodboldklub. Men udover det håber Flemming Østergaard at få andet med hjem i bagagen.
>>Vi vil gerne have et samarbejde i stand med en række sydeuropæiske klubber - deriblandt selvfølgelig Roma. Et af formålene med et sådant samarbejde kunne være at lave en aftale omkring udveksling af spillere. I England ser man jo flere steder spillere på udskiftningsbænken, der tilsammen er dyrere end et helt superligahold<< siger Flemming Østergaard, der håber, at superligaen kan udvikle sig til så stærk en turnering, at det vil være attraktivt for sådanne spillere at komme til Danmark.
>>
Den anden fordel vi kan drage af et samarbejde kunne være, at de unge spiller, som absolut vil afsted til udlandet, kan få en forsmag på, hvordan dagligdagen er i en storklub ved at få et ophold i klubben i en periode<< siger Flemming Østergaard.
Østergaard har tidligere været i Skotland og skal på rundrejsen også besøge klubber i Spanien, Frankrig og England. Med sig på turen til Italien har Flemming Østergaard sportchef Kim Brink.

2. December (TTV) Jan Poulsen, dansk U-21 landstræner, har udtaget truppen, der 2. - 6. februar skal spille en træningsturnering i Portugal, hvor man møder Norge og Portugal. Eneste FC Københavnspiller i truppen er Clement Cliford. Til gengæld kan de mindre klubber Randers Freja og Svendborg bryste sig af spillere i truppen. 


Berl. Tid. - Berlingske Tidende
BT
AKT - Aktuelt
DR
- Danmarks Radio TV-sport
EB - Ekstra Bladet
FCK - FC København
JP - JyllandsPosten
Pol. - Politiken
Rad - Radiosporten
TB - Tipsbladet
TTV
- Danmarks Radios Tekst TV
TV2
TV3


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.