FCKarlsson og hvad mere er der egentlig at...

Hvad mere er der egentlig at sige
Alt er på det nærmeste sagt
For Vanen tro og alt andet lige
har ordet atter mistet sin magt

Når vi lader en af CV'erne (ham Jørgensen) indlede denne leder, er det mest for at understrege, hvor svært det kan være at sige et ordentlig farvel til en mand som vitterlig fortjener det. Ak ja, kære læser, man ender sgu nemt i floskler, ekkoer, og nå-ja-har-vi-hørt-det-før, og pludselig snakker vi istedet om noget helt andet! Men det skal ligesom forsøges, så...

Onsdag eftermiddag på Høje Bøge Stadion blev Kent Karlsons sidste optræden som træner for F.C. København. Som de fleste efterhånden er blevet klar over, skyldes Karlson beslutning om at stoppe, familiære problemer, som det vist ikke er nødvendigt at rode yderligere rundt i. Beslutningen skal der på ingen måde sættes spørgsmålstegn ved, her må vi holde nallerne for os selv. Et dybt personligt og tragisk dilemma som Karlssons sætter fodbolden ind i en skala, hvor selv grådige fans som os blot må resignere og udvise behørig respekt. Der er trods alt noget der er større og noget der er vigtigere end alvoren med bolden, hvor nødig man vil erkende det.

Da Karlson kom til FC for et års tid siden, overtog han et hold (og en klub) der netop havde overlevet sin værste sæson i dens relativt korte historie. Det var et hold på vej fremad igen, men også et hold der stadig krampagtigt kæmpede med nedrykningsspøgelser, ledelseskrise, pressehetz og alt hvad der hørte især det forfærdelige efterår '96 til. Puh ja, man husker det stadig alt for godt. Meget hurtigt fik han sparket gejst og spilleglæde ind i truppen igen, og om ikke andet vil vi altid huske ham for den "genfødsel" af FC-stilen, der kom sidste efterår. At det så kun endte med bronze og en tabt pokalfinale, var sådan set også mere end godkendt. Når forudsætningerne tages i betragtning.

I denne sæson har starten været meget svingende, og om det har noget med Karlsson at gøre er svært at sige, men som han selv har udtrykt det, er det svært at kræve af spillerne, at de er 100% motiverede, når ikke træneren er det. Skal man tro diverse aviser har beslutningen om at stoppe trænergerningen og rejse hjem til familien i Sverige, rumsteret i hans hoved siden foråret. På den baggrund er vi nok blevet nogle forklaringer rigere, hvorfor har han for eksempel været så fraværende her på det sidste, vi er nogle der har undret os og som nu ved hvorfor. Hvor langt en Karlson med 100% motivation så kunne have ført FCK bliver selvfølgelig rent gætværk, men lad os bare sige længere og fremfor alt højere op i tabellen. Hans fodboldhjerte ligger ihvert fald samme steds som os fans, ved det offensive og det tekniske, og heldigvis fortsætter det så også i FC. Vi vil også fremover se ham i Parken, når muligheden byder sig, formodentlig allerede igen til Levski-kampen, og så mangler det vel bare, at vi stikker ham et behørigt "På Gensyn og Tak for denne gang!".

Hvem er der så kommer til at sidde på trænerbænken fremover, står indtil videre hen i det uvisse. Lige nu og her vender Kim Brink tilbage og overtager frem til 1. januar. I bund og grund et logisk valg, for selvom det var Brink som Karlsson afløste, så har han ikke ligefrem diskvalificeret sig selv i det år som er gået. Han har nærmest vist et forbilledligt FC-hjerte med sit hestearbejde i kulisserne med ungdommen og moderklubberne, der ikke kan roses nok. Det bliver snart guld værd. Samtidig er han i en position, hvor han kender spillerne rigtig godt. Faktisk kan man kun unde ham al mulig succes som "genopstanden" træner, han fortjener det om nogen. Det store spørgsmål kan så selvfølgelig blive, skal vi så beholde Brink på trænerbænken, hvis det går godt? Tja... Hvis det nu går rigtigt godt, og vi ligger helt i toppen af superligaen efter et par måneder med Brink, ja så ville det næsten være synd at tage det fra ham og spillerne. Men selv bedyrer han i torsdagens Ekstra Bladet, at han endnu har et stykke arbejde der skal gøres færdig som sportschef, så løbetiden til 1. januar sådan set er helt efter hans planer. Så... og mere tja, vi må se! Det virker ihvert fald meget fornuftigt, at klubben nu får tid og ro til at vurdere trænersituationen. Måske ville det allerbedste være, hvis vi kunne få en tiptop-professionel træner fra det store udland, der kan banke lidt disciplin ind i de til tider lidt slatne spillere, og så lade Brink færdiggøre det flotte stykke arbejde i kullissen.

Medierne vil sandsynligvis nok bringe mange muligheder på banen i de næste måneder, så vi fans får sikkert rigeligt at diskutere. Men lige nu bør vi koncentrere os om at støtte op om Brink, startende fra på søndag! Og så altså give Karlsson en behørig afsked, når lejligheden byder sig.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 25. september 1998.