Den uslebne diamant (24/3/98)
Hvad skal man skrive efter en så søgmodig oplevelse som den på Brøndby stadion fredag aften. Det er en ting jeg har brudt mit hovede med de sidste 24 timer, og er efter mange overvejelser og analyser af kampen kommet frem til denne artikel, der er ikke er så pesimistisk som man kunne tro efter omstændighederne.
Da jeg i morges slog op i Politikkens sportssektion fik jeg heldigvis bekræftet min vudering af kampen. Ikke fordi jeg ville have ændret mening hvis en journalist havde ment noget andet, men mere fordi detkan være svært at være neutral i sin bedømmelse af FCK's kampe, specielt imod Brøndby.
Men avisen gav mig ret, ja selv Ebbe Skovdal havde indrømmet det: Brøndby var sk.... heldige. Ebbe Skovdal udtrykte det godt nok på den måde at Brøndby havde makinalerne på deres side. Selvfølgelig ville han ikke indrømme at hans hold ikke havde fortjent sejeren, men hvilken træner ville gøre det. Jeg mindes en artikel i et af dagbladene,for et stykke tid siden. Den handlede om en engelsk undersøgelse, som viste at hvis et hold havde mindst 10 afslutninger på mål i en kamp, så vandt de den i 80% af tilfældende. Ifølge TV2 sporten havde Mogens Krogh 12 redninger. Men til syvende og sidst må vi jo bide i det meget sure æble, og erkende at de løb af med pointene, selvom vi spillede bedst. Og hvad kan man så bruge det til, der gives jo ikke karakterer for den bedst spillede kamp.
Alligevel synes jeg det giver grund til optimisme, at vi kan dominerer mod et sammentømret Brøndby hold, som nok ikke kan blive meget bedre sammenspillet end det er på nuværende tidspunkt. På trods af salg en nogle profiler, er det den samme stamme de har haft de sidst 4-5 år.
Når man kigger på FCK er billedet et helt andet. Selvom en spiller som Thomas Rytter er faldet hurtigt til, og allerede nu viser sig som en af de bedste i superligaen, er der ingen tvivl om at han vil blive meget mere værdifuld for holdet når han først er rigtigt spillet ind. Og måske er det endnu mere afgørende for frontløberne at være spillet ind. En af de vigtigste ting for en angriber er at de bagfra kommende spillere kender ham, og ved hvor han vil have boldene. En spiller som Thomas Torninger skal nok blive guld værd når midtbanen rigtigt for lært hans løbebaner at kende.
Med andre ord: FCK fremstod som et kommende storhold, uden lige i dansk fodbold. Men stadig med enkelte skønhedspletter, som kun tiden kan fjerne.
Imens jeg stille så på de jublende Brøndby fans kunne jeg ikke lade være med at tænke på hvad det kan blive til, når diamanten bliver slebet til. Når spillet kommer til at glide perfekt. Så får de ikke et ben til jorden ude på vestegnen.
Det kan godt være vi ikke kan nå at hente dem i år men fremtiden er vores, og der er trods alt stadig 39 points at spille om endnu. Men lad os nu antage at guldet ender ude på vestegnen, hvordan skal en stolt FCK fan så klare sig igennem den lange sommerpause. Ja vi har jo en pokal at vinde, og kan det ikke blive Champions league er det vel også den bedste turnering at være med i. Efter udvidelsen af Champions league er denne turnering blevet klart svagere, og derved skulle der være mulighed for at FCK skulle kunne komme rigtigt langt (måske helt til tops).
En pokalfinalesejr mod Brøndby ville jo være hele sæsonen værd, men desværre har Brøndby en gloværdig tradition med at ryge ud i semifinalen. Det vil betyde en finale mod Silkeborg, og dem skulle vi nok kunne slå i Parken.
Hvis Brøndby skulle løbe med mesterskabet, for de jo lov til at spille om at komme i Champions league, men her har de jo også en stolt tradition med at glippe. Gør de det ender de i UEFA cuppen, som de plejer, og her er det betydeligt hårder at komme til tops end i
Europa Cuppen for pokalvindere.
Men lad os nu ikke male fanden på væggen endnu. Der er en lang forårsæson, og mesterskabet er ikke afskrevet endnu. Jo længere hen på sæsonen vi kommer, jo bedre sammenspillet bliver vores hold. Og så kan vi bare bede til at Brøndby sætter de fornødne points til, der er trods alt andre gode hold i superligaen. (Specielt tror jeg AaB bilver meget svære at slå).Taber Brøndby 4-5 point til os kan det jo være at mesterskabet skal afgøres når vi møder dem i Parken til sidst på sæsonen. Det ville jo være en fantastisk finale, hvor navne som Bjur, Colding og Sand blegne i sammenligning med Goldbæk, Nielsen og Rytter. Så vil en blank poleret hvid diamant, som spiller de blå/gule fra vestegnen ud på kryds og tværs.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.