Den perfekte dag (29/6/98)
Igår fredag d. 19. juni blev det så officielt ovenpå et par dages rygtesvirren, F. C. København har købt Parken. Vi er blevet herrerne i eget hus. Parken som altid har haft den helt særlige plads i vores FC-hjerter, er nu også blevet vores i praksis. Skrivende nipser indrømmer blankt, at han blev lidt kæphøj på tanken. Følelserne kogte så at sige over i eftermiddagstimerne, hvor han endog slog en lille omvej på vejen hjem fra arbejdet. Gennem Fælledparken, over til Øster Allé. Og lad det være sagt med det samme, kære læser, der ER sket et eller andet. Det vil være for banalt at påstå, at Parken blev smukkere i går. Næ nej, den ligner såmænd sig selv. Men alligevel er der et eller andet, noget i luften på Øster Allé, for den har ligesom fået et nyt liv, et stærkere karma, for at bruge mere religiøse termer. Man kan egentlig ikke rigtigt sætte fingeren på det, for det er der bare. Den der følelse med at man pludselig må stige af cyklen, tage en dyb indånding og krydse Øster Allé, for lige at røre ved muren, mens Gamle Lou (læs: Reed) pludselig begynder at kværne i baghovedet.

Oh, such A Perfect Day

You just keep me hangin' on

Hvorefter man med andægtig mine kan slentre hen langs C-tribunen, med sikker forvisning om, at det til den første hjemmekamp til august vil blive noget helt specielt. Ja, noget meget meget stort. For Nedre C vil heller ikke ligne sig selv mere, selvfølgelig vil I være der allesammen, ham i den store strikketrøje med logoerne, ham den skævøjede der galper op i tide og utide, fooligansene, cooligansene, disciplene, og alle jer andre, der bare altid er der. Men der vil være et anderledes skær over det hele, igen den der følelse som man egentlig ikke gider sætte ord på, fordi man risikerer at forfladige det hele. Men den er der bare nu, ligesom den ikke var der forleden, fordi Parken vitterlig er blevet vores! I virkeligheden var nipseren tæt på at gribe fat i den første og bedste forbipasserende, en midaldrende kvinde på cykel, tæt på at overfuse hende med et "Hej, Moster, alt det derinde er FC's nu. Vidste du det!". Men fornuften tog over, for selvfølgelig skal vi være fornuftige.

I bund og grund får vi nok også al mulig grund til at være fornuftige de kommende dage! Der vil sikkert være de første 100 økonomiske eksperter, der har 100 forskellig meninger om det fornuftige i, at en fodboldklub - med FC's økonomi og muligheder - har satset så stort. Nej, man kan nok ikke lade sig styre af følelser på den måde, som nipseren gør, det er måske en tand for uansvarligt. "Pengemændene i ledelsen" leger jo kispus med ham, det må han dog forstå, ja, hans elskede klub kan måske endog risikere at havne i samme suppedas. som Brøndby gjorde med sin interbank-satsning i begyndelsen af 90'erne. Men et eller andet sted er nipseren helt "kold i røven". Han kan og vil ikke duellere med financielle eksperter, og slet ikke med snusfornuften, alene fordi han slet ingen kompetance har på det område. Men hvad kender en økonomisk ekspert overhovedet til det at spille på EGET græs, til det at STÅ på egne tribuner. Ikke en eneste talkolonne, ikke et eneste plus/minus regnskab kan gengive akkurat den værdi. Et eller andet sted bilder nipseren sig ovenikøbet ind, i al sin sølle naivitet, at netop den følelse kan flytte meget mere end alverdens kalkulationer. Endvidere fristes han til at gribe snusfornuftens eget våben og sige, at om et år er vi blevet meget klogere!

Lige her og nu sidder han så tilbage med et brændende ønske. Et ganske simpelt eet. Nemlig at når Københavns Stadion forvandles til Landskampstadion i den kommende sæson, skal det klart og tydeligt fremgå, hvem der egentlig hører hjemme her. Gæsterne fra Jylland er selvfølgelige velkomme, men de skal ikke betræde disse tribunerne, ikke skue disse mure, uden at deres interne lystavler skal flimre med et stort HER REGERER KØBENHAVN! For det gør vi og endnu stærkere fra nu af! Hvilket kun kan underbygges med et ord - Perfekt!

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. juni 1998.