Stærk bænk (14/1/98)
Så kom de, indkøbene. Klubben valgte at satse på Thomas Rytter og Thomas Thorninger som sit svar på spekulationerne efter den store pengetilførsel ved efterårets aktieemission. Og samtidig var det også FC Københavsn svar på Brøndbys investering i Jesper Thygesen. Inden foråret tegner Silkeborg således til at være den svækkede i den trio, hvor man nok skal finde Danmarksmestrene 1997-1998. Ikke blot har FCK og Brøndby investeret stort, men Silkeborg er endog svækket.
Hvordan ser styrkeforholdet så ud mellem FCK og Brøndby? I begge klubber lader det til at være investeringer i bredden. Man må håbe, Rytter og Thorninger har samme indstilling til sin overgang til FC København, som Thygesen havde det til Brøndby: "Jeg er klar til at sidde på bænken". For Thorningers vedkommende skal han ikke blot slå et af de to førstevalg, David Nielsen og Todi Jónsson af, men han har også en mindre hær af andre angribere, vel at mærke velkvalificerede angribere, at overvinde. Cliford, Stefan K., Kenneth Jensen, og - hvis han bliver skadesfri og når sit hidtidige niveau - måske FCKs bedste angriber, Jacob Svinggaard.
I forsvaret kommer Rytter til, og det sandsynlige er, at han kommer til at kæmpe med Michael Mio om højre backplads, som Mio har siddet tungt på i et godt stykke tid.
Tilbage står, at klubben nu har en idealopstilling, hvor det bliver meget svært at slå nogen af, og hvor reserverne er meget velkvalificerede. De store tabere i denne omgang er primært Clement Cliford og Kim Madsen, der er to spillere, som nu får sværere ved at få det superligagennembrud, de så ud til at kunne få i foråret. Hertil kommer efterhånden en stribe andre ungdomsspillere med Stefan K. Hansen i spidsen. Så med mindre foråret bringer lige så mange skader som efteråret, bliver det højt kvalificerede spillere, der sidder på bænken og som spiller danmarksseriefodbold. Og vil de det?

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.