Sølvræven! (Og ikke et ord om Laudrup endnu!)

Sidste mandag præsenteredes FC Københavns nye træner, den mand der skal føre holdet videre efter Karlsson og den nuværende succesfulde substitut Kim Brink. Navnet er Christian Andersen, som tiltræder 1. januar.

Og ærligt talt, så jubler denne nipser i sit indre, fordi jeg tror på, at Andersen om nogen træner i Danmark kan føre vores FC København derhen, hvor vi er mange der gerne ser dem. Han har en fodboldfilosofi, som svinger ganske godt med den københavnske, teknisk og offensivt bold, og samtidig har han også en karisma og netop den jernnæve, som kan give den - til tider spillemæssigt - ustabile trup det sidste spark bagi, netop det som vi hidtil har manglet. Nu flytter man selvfølgelig ikke bare en succeshistorie fra et sted til et andet, det kender vi vel om nogen til. Men man kan gøre sit til, at forudsætningerne bliver gode ved at vælge rigtigt.

På dette punkt lugter det unægtelig af, at FC-ledelsen har skudt papagøjen ganske flot. En skeptiker kunne måske så spørge, om en markant person som Christian Andersen vil kunne falde i hak med FC-organisationen og især en anden markant skikkelse - nemlig Flemming Østergaard. Ihvert fald har man luftet disse spekulationer i bl. a. Tipsbladet! Hertil kan man svare - mon ikke de to "kontroversielle herrer" begge er så dygtige på hver deres felt, at det nemt kan ende op i både gensidig respekt og et ganske vellykket parløb frem over, for at bruge en lidt firkantet betegnelse. Al den stund at det her selvfølgelig omhandler hele klubben. Skrivende nipser føler sig ihvert fald ganske overbevist. Østergaard er muligvis en benhård forretningsmand, men han har også vist skarp sans for organiseringen af FC, herunder også det at holde sig fra områder, hvor andre har større viden. Christian Andersen's fremtidige FC-domæne bliver spillerne og spillet, og netop her vil man fra FC-ledelsen ganske sikkert give ham rimeligt frie tøjler, ligesom pludselige spillersalg gudskelov heller ikke - i Østergaards tid - har været stilen inde i FC. Endvidere taler det vel også for sig selv, at de to relativt hurtigt er blevet enige om "at være i samme stue". Så helt dårligt svinger den nok ikke, og mon ikke ambitionsniveauet er ganske godt overensstemmende.

Da Andersen for et par år siden lumsk smilende lancerede sig selv som "Danmarks bedste træner", så var der nok en del, der trak overbærende på skuldrene. Men rent resultatmæssigt, for ikke at sige spillemæssigt, er hans egen skæve humor faktisk blevet virkeliggjort. Hans ex-klub AB har - uden tvivl - været dette efterårs bedst spillende superligahold. Og denne nipser må da være så ærlig at sige, at jeg bogstaveligt blev "grøn" af misundelse, da jeg oplevede hvordan vi selv blev tværet ud af Gladsaxe Stadion for en 1½ måned siden. Se det var fodbold af høj klasse, netop det som vi skulle spille... hvis og såfremt og... hø hø hø... og nu er det nærmest som en skæbnens ironi blevet os, der snart står med "Danmarks bedste sølvræv".

På den baggrund kan det egentlig også undre hvorfor Andersen så markant smider sit "eget værk" fra sig og istedet vælger FC København, som sin fremtidige arbejdsgiver. Hans eneste ordknappe kommentar til sagen har været, at det handlede om noget personligt. Og så ikke meget mere. Men hvis man forsøger at stykke det billede lidt sammen, som medierne i sidste uge har tegnet i sandet, så er der en hel del der tyder på, at Andersen simpelthen selv har søgt den trænerstilling, som blev ledig da Karlsson måtte rejse. Fordi han har været træt af AB-ledernes alt for økonomiske tænkning. Noget han sådan set bekræftede i TV 3's Onside søndag aften.

I bund og grund er det måske også ligegyldigt. Faktum er, at han har fået sine nye græsgange hos den klub, som på den ene side sidder inde med et kæmpepotentiale, vitterlig langt større end AB's, og samtidig nok et eller andet sted også falder hans hjerte nært. Som gammel B 1903-spiller. Den indgangsvinkel kan vi naturligvis kun hylde herfra! Og omvendt sige at Andersen - hvis det ikke allerede er fremgået - nok heller ikke ligefrem er den træner, som vi har mest imod som styrmanden på bænken. Eller som en nipser sagde til en anden: "Jeg har det egentlig skidegodt med en træner, der åbenlyst både ryger og drikker bajere!"

Så stort og hjertelig velkommen til FC, Christian Andersen!!!

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright � 1997-1998
Sidste rettelse: 3. november 1998.