Kun skader eller FC København kan stoppe FC København (28/8/97)
For første gang i meget lang tid er FC København på førstepladsen i Danmarksturneringen. Hvis det bliver til sejr mod AB på søndag har klubben på 6 kampe skrabet lige så mange point sammen, som den var 18 kampe om sidste efterår. Som FCK-fan stiller man selvfølgelig sig selv det ængstelige spørgsmål: Hvor længe kan det blive ved?
Offensiven er for øjeblikket nærmest uhyggelig stærk. Pressen har ikke været sene til at pege på Peter Nielsen som en forklaring på dette, og selvom han har gjort det flot hidtil, er det en noget forsimplet fremstilling. Som det fremgår af Fusionsnipsernes totalstatistik (se denne) fra kampen FC København- Brøndby, har også Bjarne Goldbæk, David Nielsen og ikke mindst Henrik Larsen deres andel i de skabte målchancer. Således kan vores modstandere ikke koncentrere sig om at sætte en enkelt eller to københavnere ud af spillet. Hertil kommer, at både midtbanen og forsvarets spillere også deltager i det sjove spil.
Topopgøret mod AB (se vores optakt) vil give et midlertidigt svar, men som det ser ud nu, kan kun skader eller utidigt spillersalg stoppe fremgangen. Skader er det svært at tage højde for, men spillersalg er ikke. Med den nuværende økonomi, bør spillere kun sælges ud "fra toppen" i særlige tilfælde. Disse særtilfælde er naturligvis, hvis store overgangssummer kompenserer for tabet. Men der er også spillere, som har "aftjent sin værnepligt" for FC København, og som klubben kun vanskeligt kan nægte et tillokkende klubskifte til udlandet. Det drejer sig primært om Diego Tur, Lars Højer Nielsen og Morten Falch. -Og så er der jo også lige den faktor, man altid skal regne med i FC København: Uro.
Via samarbejde mellem en FCK-administration, som trods den forhåndenværende ro har givet anledning til palaver flere gange i klubbens historie, og den samlede danske jantepresse, kan den mindste ting skabe problemer, hvis ledelsen ikke forstår at håndtere pressen. Så kan den frigjorthed, som spillerne udstråler nu, hurtigt ændres til forkrampning. Der er dog nok ingen tvivl om, at den nye ledelse ikke har undervurderet denne faktor.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.