Tiden er snart inde. Vi må forstærke os (25/10/97)
Her i dagene efter første møde med spanske Real Betis, er det på sin plads at rejse en lille diskussion om vores trup efterhånden ikke er ved at blive for smal. Uden at vi på nogen måde skal trække paralleller til Europa Cup-kampen, som vi slap hæderligt fra. Men faktum er, at vi også dette efterår har været hårdt ramt af skader. Især er det ærgerligt at to stamspillere som Morten Falch og Todi Jónsson mere eller mindre har været sat ud af spillet det meste af efteråret.
Ser vi nærmere på truppen, består den i skrivende stund af 22 mand. Af disse er følgende på skadeslisten for øjeblikket: Claus Nielsen, Aki Hyyryläinen og Clement Cliford. Hertil kan så tilføjes de to formodede fodboldinvalider Henrik Zarp og Jakob Svinggaard. Disse fem er alle med stor sandsynlighed ukampdygtige resten af dette efterår. Så har vi de ovennævnte, Todi og Falch'en, der kamp efter kamp figurerer som yderst tvivlsomme. Yderligere kan så nævnes evigt uheldige Morten Nielsen, som vanen tro har måtte stå over en del kampe. Ialt kan opregnes 5-7 mand på skadeslisten, hvilket indskrænker bruttotruppen til et sted mellem 15-17 mand. Noget som vel må betegnes som et absolut minimum. Der er trods alt 7 resterende kampe i denne halvsæson, alt inklusive og alle af største betydning. Kort sagt, vi vil næppe kunne bære en alvorlig skade mere.
I sommers skete der en mindre slankning af spillertruppen. Den var på alle måder nødvendig og ganske forventet. Desværre har det - via uheldige omstændigheder - især givet vores angreb en del problemer. Reelt har vi i skrivende stund kun David Nielsen som stamspiller på toppen. Som sagt har Todi været meget væk og vi har kun i små glimt oplevet de kvaliteter, som han uomtvisteligt besidder. Samtidig gik Cliford så i stykker meget tidligt på sæsonen. Netop Cliford som på mange måder lignede en kvalificeret tredje violin i front. Tilbage er så Stefan K. og Mate Sestan. Men ingen af dem har endnu den stabilitet og klasse, der skal til at gøre offensiven endnu mere slagkraftig. (Selvfølgelig skal dette tages med et vist forbehold, eftersom vi immervæk er Superligaens næstmest scorende hold. Men alligevel…!) Stefan K. har trods hattricket i Lyngby endnu ikke vist sig, som en vaske ægte forward. Sestan har gjort det godt som reserve i de hidtige Europa Cup-kampe, men han synes stadig ikke oplagt som førstevalg til partnerskabet med David. Derfor så vi da også Morten Nielsen indtage denne, for ham, noget uvante rolle i Vejle-kampen. Som det vel er de fleste bekendt, er det en lyskenskade der har holdt Todi Jónsson ude. En skade han iøvrigt tog med sig fra sin tid i Lyngby. Kigger man frem mod foråret, kan man selvfølgelig ønske og håbe at han helt bliver sin skade kvit. Men spørgsmålet er, om den kommende vinterpause ikke bør bruges til at sondere spillermarkedet for en kvalificeret tredje-forward. Også selvom Cliford til den tid forhåbentlig også er kampklar igen. Overvejelser som man - i følge torsdagens BT - allerede har gjort sig i klubben. Ifølge BT er man på udkig efter en typisk boksspiller. Som emner nævnes Søren Frederiksen (nu AaB) og en unavngiven englænder. Personligt har skrivende fusionsnipser aldrig haft den store fidus til Søren Frederiksen. Man kunne lidt ondsindet kalde ham en lalleglad jyde, (Undskyld, evt. jyske læsere!) og have sine tvivl om en sådan fyr overhovedet vil kunne trives i det københavnske. Okay, denne vurdering tilhører absolut katagorien - ren subjektivitet. Men alligevel tvivler vi herfra på, at han vil kunne blive nogen større gevinst. Mere interessant lyder det med en englænder. Vi er mange, der med fornøjelse, husker sidste efterårs lejesvend Mark Robins. Den fandenivoldskhed og træfsikkerhed han demonstrerede i sine få kampe for FC København, har man i høj grad sukket efter i de sidste par superligakampe.
Selvfølgelig er der på nuværende tidspunkt ingen grund til panikindkøb. Vi er i allerhøjeste grad med på både den ene og anden front. Men hvis det primære mål er - og hvorfor skulle det ikke være det, som vi ligger til nu - at vinde DM til sommer, så kan det givet blive nødvendigt at forstærke truppen med en eller to spillere. Vores bud er en forward og en solid allround forsvarer. Samtidig forventer vi - ja, næsten forlanger - at den talentfulde back Kim Madsen hentes hjem efter sit lejemål i Køge. Simpelthen for at sikre bredden og samtidig gardere sig mod de evindelige skader, som altid synes at forfølge nøglespillere i den københavnske trup.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.