Opråb til alle med hang til at æde fremmed græs! (25/7/97)
Dette skulle egentlig have været en optimistisk optakt til sæsonen. En lille opladning før det for alvor går løs, nu på søndag mod Vejle. Men begivenhederne ude på Brøndby Stadion onsdag aften, under afslutningen på DHL-finalen, påkræver et par alvorstunge kommentarer. Først og fremmest må det slås fast - selvom dette allerede sagt mange, mange gange før - at ingen fans har noget at gøre inde på banen. Vi så et par fortilfælde i foråret, både ved Hvidovre- og AB-kampene, men måske især ved pokalsemifinalen i Silkeborg. Det virker som nogen tror de har grundlagt en ny tradition. At spæne ind på banen ved en eller anden vilkårlig lejlighed. DETTE ER EN MEGET DÅRLIG VANE! Og i lyset af hvad der skete i Brøndby, burde det nu været slået fast med nagelfaste 7-tommersøm. Heldigvis reagerede både fanklubben og FC København prompte på disse begivenheder. Eksklusion af FCKFC og karantæne fra FC København's kampe er ingen overdreven straf. Den er fuldstændig rimelig og helt naturlig.

Mange af os sidder selvfølgelig nu tilbage med diverse efterveer, nogle med direkte hundebid, andre blot med moralske kvaler eller frustrationer, og der skal da heller ikke herske tvivl om, at det er en meget dårlig idé at rydde en hel tribune for et par tusind mennesker med en flok ustyrlige schäferhunde som lovens forlængede tandsæt. Men vi må heller ikke glemme, at grunden til tingenes udvikling, i allerhøjeste grad var TUMPERNE der spurtede ind på banen. Til en vis grad har politiets vanvittige tribune-raid nærmest overskygget dette faktum. Den selvjustits som fanklub og ledelse nu i fællesskab har proklameret er meget nødvendig. Men det nytter ikke bare at pege mod den lille gruppe forstyrrede Ultras, der altid synes at være tilstedeværende, også hvor de ikke burde være det. De holder sig næppe tilbage ved udsigten til "lidt gang i den", men vi har alle et medansvar for hvad der sker. Og især har vi et ansvar for at forblive de fans, som vi allerede er. Nemlig DE BEDSTE.

Hvis vi så yderligere kan få vores egne vagtfolk med til diverse high risk-udekampe, som nu foreslået fra fanklub og ledelse, vil dette sikkert vise sig som en fornuftig løsningsmodel. Et par velkendte ansigter der maner til ro og stopper evt. vildfarne ungersvende med hang til at inspicere fremmed græs, har givet større effekt end en ophidset/frustreret Brøndby-vagt der forsøger det samme. Derfor virker det også underligt, at man fx fra Brøndby's side har modtaget forslaget negativt. Sådan var ihvert fald udlægningen i DR-sporten torsdag aften. Det må vel være i alles interesse, at kommende kampe afvikles helt uden tumult på tribunerne og de omkringliggende arealer. Så er det sagt! Også til Brøndby-flokken som selv - for et par måneder siden - fór rundt inde på Lyngby's såkaldte stadion.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.