Urolighedernes forløb som det så ud på TV minut for minut (25/7/97)

Minut
0. Peter Møller scorer
1. En person løber ind på banen og bliver overmandet af to kontrollører. Yderligere to personer løber ind på banen og stoppes. Peter Møller lunter ned mod den først indløbne person. De indløbne mennesker er fikseret og føres en efter en ud
2. Larsen, Højer og Diego går ned for at tale med de indløbne og de tilskuere, der stadig står på tribunen. Situationen kommer under kontrol, folk står bag hegnet, men er meget ophidsede. Der kastes en genstand hen imod en kontrollør ved hegnet, mens han er i tæt kontakt med en FCK-fan. FCK'eren slår ud efter ham med et sammenrullet flag, men rammer ikke. Flere fans forsøger at komme i dialog med kontrollørerne, og en mand i hvid skjorte kommer hurtigt, giver en kontrollør et vap med hånden på hans kind, og går straks. Kontrolløren gør intet tilbage. Kontrollørerne står nu på banesiden og tilskuerne på tribunesiden. Ro, og spillet genoptages.
3. Bjarne Hansen går ned bag målet og taler med nogle kontrollører.
4½. Kampen fløjtes af, og Henrik Larsen bliver interviewet.
. Larsen siger bl.a. "Der hopper nogle fans ind på banen, det skal de heller ikke. Men så Peter Møller, han sætter lidt brand i den og skal hen og sparke til en af fansenes kasketter. Og hvis først spillerne begynder på det, så kan vi jo ikke spille, så er det jo helt uholdbart."
6½. Journalisten konfronterer derpå Peter Møller med, at Henrik Larsen ikke mener, han skal blande sig i den situation: "Det skal jeg heller ikke". "Hvorfor gør du det så". "Man gør nogle gange noget man fortryder, når man spiller, jeg mener stadig det er en bagatel, til gengæld mener jeg, at der er problemer med FCKs fans hver gang, de spiller herude. De må da snart lære at holde sig ude."
7½. Samtidig ser der ud til at falde ro over tilskuerne bag målet, og tilskuerne trækker ud. Imens ser man, at hundene så småt er sat ind, og en FCK-official forsøger at fjerne folk. Der er mange politifolk og kontrollører samlet på et lille område, hvor hundene har fat i tøjet på nogle FCK-fans, der føres bort.
8. Man ser nu tydeligt en FCK-official, der går i politiets retning og vifter folk væk med tydelige armbevægelser på en beroligende måde. Pludselig bides han bagfra af en hund, som tililende FCK-fans forsøger at sparke ud efter. Politiet har nu trukket stavene flere steder. Politifolkene trækker langsomt fremad efter hundene, som trækker voldsomt i sine snore.
9. En ung kvinde og en mand gør kraftigt politiet opmærksom på, at deres fremfærd er alt for voldsom, og manden viser, at han er blevet bidt i hånden. Folk går nu i ro ud på tribunens venstre side nede ved jorden, hvor der er en høj låge. I mellemtiden kan TV-seerne nyde Kent Nikolajsen, som endnu ikke har fattet, hvad der foregår, og tror, at det er Brøndbys tilskuere, FCK'erne er sure på.
Folk, der kommer fra toppen af tribunen, trækker ud. Mængden består hovedsagelig af børn og unge mænd og kvinder.
10. Spillerne har samlet sig i hjørnet på banesiden af hegnet, og en anden FCK-official hjælper med til at få de ophidsede tilskuere ud. Der samler sig en klump af kontrollører og pressefotografer, hvor folk går ud. Folk er rolige og går ud af lågen.
11. Carsten Werge: "Jeg synes det er rart at se, hvor professionelt både kontrollører og politi håndterer situationen." Tribunen er nu tømt for folk, og den anden FCK-official lukker lågen, så politi og fans er adskilt.
11½. En af fansene står ved hegnet, ser på Bjarne Hansen og puster tydeligt ud, og smiler til Bjarne Hansen. Umiddelbart efter skubbes lågen voldsomt op i hovedet på de fans, der er forsamlet. Det viser sig at være en midaldrende betjent, som slår på lågen med staven og skændes med fansene på den anden side. Den anden FCK-official står med ryggen til og viser folk væk, men bliver så slået igen af lågen, som politiet skubber op. Den samme betjent skubber fremad, slår på lågen, og hans hund er meget arrig, men bag lågen.
12. Tre kontrollører og et par politifolk skubber nu voldsomt lågen op, og mængden flygter. Tre-fire politifolk, som har problemer med at styre hundene og nogle kontrollører sætter i løb efter tilskuerne, der løber i panik. Nu er der over 15 kontrollører og ca. samme antal politifolk. Folkemængden sænker farten, men bliver tvunget i løb igen.

På TV2 /Lorry ses den første FCK-official blive slået to gange i ryggen, da han er på vej væk, viftende med armen og med ryggen til. TV2-nyhederne, TV2-Lorry og TV-Sporten på DR bringer alle beretninger fra tilskuere, som har været til stede. Fredag morgen har aviserne store historier om FCK-fans, der er blevet bidt. Det kommer bl.a. frem, at FCK gentagne gange har bedt om at medbringe egne officials, som de får lov til ved mange udekampe, men det vil Brøndby ikke tillade. Han mener ikke, FCK-kontrollørerne ville have gjort fra eller til. Han citeres alligevel i Politiken fredag for at sige "Jeg vil ikke kritisere politiet for at bruge politihunde, da situationen udviklede sig. Men jeg vil bebrejde vore egne kontrollører og de betjent, der holdt opsyn, at de ikke greb ind langt tidligere". Bakkendorf mener ifølge Politiken, at de tre ballademagere, som løb ind på banen, skulle have været smidt ud af stadion med det samme. I stedet fik de lov at gå op blandt de andre tilskuere og gejle dem op. - Og det kan man jo kun give ham ret i.

I alt 35 personer blev bidt af hundene.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.