Vurdering af FC Københavns sæson (25/6/97)

1. Svag præstation
2. Præstation under middel
3. Gennemsnitlig præstation
4. God præstation
5. Landsholdsklasse

ub. Udenfor bedømmelse

1. Antti Niemi
Efter at have spillet stadig bedre under sit ophold i København spillede han i år en sæson i landsholdsklasse. Det flotte spil førte desværre - men uundgåeligt - til at han blev købt af Glasgow Rangers. Fortjent udnævnt som Årets Spiller af fanklubben.

2. Martin Nielsen
Fra sæsonens start var forsvaret lagt an på, at nyerhvervelsen fra AGF skulle spille sweeper. Dette gjorde han imidlertid med en usikkerhed, der førte til, at Morten Falch overtog denne plads.

3. Diego Tur
Startede foråret efter at have været væk i næsten et år. Hans spil i de første kampe - især i Århus - var usikkert, men han blev den gamle Diego i de sidste forårskampe.

4. Morten Falch
Er i al sin tid i København blevet flyttet rundt på banen alt efter, hvor træneren manglede en mand. Kim Brink tog chancen og gav Falch tillid som libero, og den tiltro betød at Falch spillede et forår i landsholdsklasse. Især gjorde han sig godt bemærket med sine udrykninger, der åbenlyst giver modstandernes forsvar problemer.

5. Aki Hyryläinen
Kom først til klubben efter vinterpausen, selvom hans ankomst var annonceret i september. Efter at have været stamspiller i starten gled han ud til fordel for Diego Tur. Hans forsvarsspil var sikkert, mens det kneb med at spille bolden frem ad banen.

6. Jesper Sørensen
Blev aldrig rigtig den spiller, han var umiddelbart efter skiftet til FC København. Han har fået mange chancer, navnlig i efteråret, men formåede ikke at bide sig fast på holdet, og som naturlig følge heraf flytter han nu til AGF.

7. Bjarne Goldbæk
Var i efteråret sammen med Antti Niemi den suverænt bedste FCK'er, og det førte til flere landskampe. God defensivt såvel som offensivt. Forårskampene nåede ikke helt højderne fra efteråret.

8. Iørn Uldbjerg
Var ude de første kampe i foråret, men efter Morten Nielsens skade blev der efter rokeringer plads på venstrekanten. Som altid var han både spiller og toastmaster på banen, men ødelagde dog populariteten med et mislykket Brøndby-besøg. Spillet var mest på det jævne.

9. Henrik Lykke
Gjorde sig ikke bemærket med de store fejl og havde heldigvis aflagt sig sin vane med lange adresseløse afleveringer fra sit sidste FCK-ophold. Gjorde sig godt bemærket med en glimrende aflevering til David Nielsens 2-0-mål i pokalfinalen.

10. Martin Johansen
Efter ikke at have spillet fast i efteråret p.g.a. skader og manglende tillid fra træneren var han på nippet til at skifte FC København ud med - hvad som helst. Højst glædeligt fik han et fantastisk forår, hvor han ikke blot var næstsidste mand på bolden ved mange mål, men også selv fik scoret 3 gange.

11. Jacob Svinggaard ub
De kampe han spillede, var han en vigtig mand, bl.a. med 3 mål i 6 kampe. Desværre har en skade holdt ham ude siden, og nu diskuteres det, om han nogensinde kommer til at spille fodbold igen.

12. Lars Højer Nielsen
Var stamspiller i efteråret, men en diskusprolaps holdt ham ude i forårets begyndelse. Han vendte tilbage i de sidste kampe, hvor han bla. scorede Københavns mål mod Lyngby - på frispark.

13. Henrik Larsen
Havde hele efteråret store problemer med at finde sit eget spil, og hans udnævnelse til anfører gjorde tilsyneladende ikke situationen bedre. I sæsonens anden halvdel var han imidlertid en af de store forbedringer hos FC København, jævnfør månedens spørgsmål her på Fusionsnipserne.

14. Morten Nielsen
Var som i sin hidtidige karriere i København en fantastisk spiller med vilje til at komme frem ad banen, men samtidig forfulgt af skader. Når han får en lang skadesfri periode, kommer han på landsholdet.

15. David Nielsen
Spillede en kanongod kamp ude mod Hvidovre, men dykkede - måske på grund af de store forventninger - senere i foråret. Sluttede dog godt af, og mon ikke han finder formen til efteråret.

16. Carsten V. Jensen
Skadet hele efteråret, men fik come back i foråret, hvor han var fast mand. God i det offensive, navnlig i indlæg fra siderne, og er en fighter. Han mangler dog noget i boldkontrollen og defensiven.

17. Michael Mio Nielsen
Har spillet et rigtig godt forår, hvor han har demonstreret konsekvens i sit arbejde. Stikker også næsen frem i ny og næ, og har endelig vist sin betydning som rutineret FCKer og udlandsprofessionel.

18. Stefan K. Hansen ub
Kan spille på en af FCKs tyndest besatte pladser, men blev alligevel udlejet til Fremad Amager, hvor han havde stor succes. En spiller, der vil være spændende at se, hvis han får lidt snor fra træneren.

19. Kenneth Perez
En god tekniker, som også kan spille godt på midtbanekanterne. Kim Brink udviste tålmodighed med Perez, og det gav i nogen grad udbytte. Kenneth Perez mangler dog stadig skarphed i afslutningerne.

20. Karim Zaza ub
En af forårets helt store glædelige oplevelser. Efter at have været noget usikker i sin sidste periode i FCKs mål fik han chancen i nogle kampe i foråret ved Antti Niemis skade. Han beviste, at han kan spille lige så godt som Niemi, men fik ikke lejlighed til at vise, om han kan holde standarden i en længere periode.

22. Carsten Hemmingsen
Carsten Hemmingsen er en dygtig defensiv midtbanespiller, som desværre ofte går over stregen i sine tacklinger. Han har stor skudstyrke, men mangler retningsbestemmelsen på frispark.

23. Kim Madsen ub
Har endnu sin debut til gode.

24. Claus Nielsen ub
Har efterhånden spillet 10 kampe for FCK, hvoraf de fleste har været delvis på udskiftningsbænken. Han er en ung spiller, som det ikke har været muligt at danne sig et præcist billede af endnu.

26. Mate Sestan
Spillede pågående og med stor succes i TOTO Cuppen før sæsonstarten. Pådrog sig dog efterhånden to problemer: Anskaffelse af gule og røde kort, og hyppig boldkontakt med stolpe og overligger.


Kim Brink
Har anlagt en relativ defensiv strategi, som har været anderledes end FC Københavns traditionelle. Det har betydet få mål - i begge ender, og det er selvfølgelig rart, når det er hos FCK. Brinks arbejdsbetingelser er blevet gjort meget vanskelige af presse og direktion, og han har ikke formået at sætte sig i respekt.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.