Amatørtilstandene i Lyngby. En kommentar efter Lyngby-FC København-kampen (16/9/97)
"Det her har aldrig været et stadion, det er en banegård i Albanien!"(Citat: en rasende fodboldfan under Lyngby-FC København).
Det forekommer efterhånden trivielt, ja nærmest som noget, der mere er reglen end undtagelsen. Men forholdene på og omkring det såkaldte stadion i Lyngby er simpelthen for ringe og aldeles ikke dansk superliga værdigt. Det seneste bevis for tilstandene fik mange fans under søndagens kamp. En ting er kvaliteten af selve stadionet, eller græsplænen med de omkringliggende bænkerækker og jordvolde, som man vel nærmest må kalde det. I tidens løb er der faldet mange kommentarer på den konto. Og det kan stadig undre, at en klub med Lyngbys efterhånden garvede superligahistorie ikke har formået at gennemtrumfe større forbedringer. Vi taler om en klub med danske mesterskaber og pokalsejre på kontoen, altså ikke om en midlertidig opkomling a la Aarhus Fremad.
En ting er så selve anlæggets beskaffenhed. Noget andet er så, at kontrollørkorpset og dermed selve Lyngby FC som superliga-arrangør, ikke har den ringeste evne til at magte de større kampe. Søndagens kamp tiltrak over 7.000 tilskuere. Et faktum der næppe kunne have overrasket Lyngby-folkene. Dels var den reelt at betragte som et topopgør, grundet de to holds placering i tabellen. Dels var det vel næppe heller den store overraskelse, at 5-6.000 af dem var gæstende københavnske fans. Det er efterhånden ganske almindelig kotyme, at FC København trækker så mange med sig til udekampene i omegnskommunerne. Ja, selve Lyngby-bossen Peter Packness udtalte i søndagens Politiken, som optakt til kampen, at han regnede med op mod de 10.000 tilskuere. Derfor virker det mildest talt amatøragtigt, at man fra Lyngbys side, ikke på forhånd forbereder sig bare den mindste smule. Sådan var ihvert fald det indtryk, som man stod tilbage med. Jovist, man havde opstillet en flok emsige sikkerhedsvagter ved indgangene, der gjorde et stort nummer ud af at konfiskere et par plastflasker med ordinær Coca Cola Light. Et yderst farligt våben medbringe til en fodboldkamp! Hvilket vi selvfølgelig alle har forståelse for!
Værre var hele miséren om hovedtribunen og hvordan alt endte i totalt kaos, fordi ingen tilsyneladende gad gøre sig den mindste anstrengelse i retning af almindelige fodbold-dyder som organisation og koordinering. Mange betalte - som skrivende fusionsnipser - ekstra for at få adgang til denne hovedtribune, og dermed en siddeplads. Velvidende at hvis man bare vil have noget, der ligner et anstændigt udsyn til banen, er det noget nær eneste mulighed. Men der var bare ikke tilstrækkelig siddepladser til de mange ekstra betalende. For ingen blandt kontrollørkorpset havde nogen som helst styr på, hvor mange der blev lukket ind til siddepladsafsnittene. Eller for den sags skyld hvor mange pladser, der på forhånd var reserveret til sponsorer og lignende. Resultatet var, at vi blev alt for mange på alt for lidt plads. Folk måtte sidde på trapperne eller stå i tætte rækker nede ved hegnet eller oppe bag siddepladserne. Med dårligt udsyn for alle til følge. Da vi spurgte en af kontrollørerne om, hvad fanden meningen var, svarede han blot med et skuldertræk. Beklagede selvfølgelig situationen, men kunne i øvrigt bare - med øretævsindbydende mine - henvise til et interimistisk papskilt nede ved indgangen, der proklamerede at ingen på forhånd var garanteret siddepladser.

Man har så travlt med at proklamere sin store klubånd ude i Lyngby. Efter i søndags kan vi andre så oversætte ordet "klubånd" med lallende amatørisme. For det var akkurat, hvad man præsterede omkring Lyngby "Græsplæne". Endelig hvis det er så forbandet svært for Lyngby at arrangere superliga-kampe med mere end 2.000 tilskuere, og sikre disse tilskuere en bare nogenlunde anstændig behandling, kan man roligt gå i lære hos opkoblinge-naboerne i Gladsaxe. Da FC København for et par uger siden gæstede stadion derude, havde AB-kontrollørerne ingen som helst problemer med at holde styr på siddetribunen og den uvant store tilstrømning af ca. de 9.000 tilskuere. Man talte simpelthen, hvor mange der blev lukket ind, og da siddeafsnittene var udsolgt, lukkede man indgangen til hovedtribunen. Sværere er den slags ikke.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.