Fyringen af Michael Manniche (8/4/97)
Da FC København i foråret fik ny formand og direktør, troede og håbede vi alle, at vores klub endelig kunne få den ro omkring truppen der skal til hvis, FC København skal overleve i Superligaen. Denne ro kom dog kun til at holde til i søndags, hvor Michael Manniche blev fyret som assisterende træner pr. 30.juni 1997. Michael Manniche var selvfølgelig skuffet over, at han ikke kunne færdiggøre sin kontrakt med FC København, selvom den løb frem til sommeren 1998.
Som udenforstående, kan man godt være meget overrasket over fyringen af Michael Manniche. Manne har efter vores opfattelse altid været en rigtig FCK'er, der har virket som en godt bindeled mellem spillerne og Kim Brink. Samtidig virker det som om, at hans ro har smittet af på spillerne, så de ikke har været så nervebetyngede i de vigtige kampe.
Ifølge FC Københavns direktør Poul Erik Petersen er fyringen af Manniche "sket som et led i tilpasningen af træner-staben". Udtagelsen, der let kan opfattes som lidt af et alibiudsagn. Efter vores opfattelse fyrer man nemlig ikke en assistenttræner, med tre måneders varsel midt i en særdeles vigtig sæson, fordi man vil spare pengene til hans løn, og slet ikke en mand, der har gjort så meget for klubben.
Spørgsmålet er så, hvad der var den rigtige årsag til Michael Manniches fyring. Er Manniche blevet fyret, fordi hans forhold til den nye bestyrelse har været anstrengt, eller er han blevet et offer for bestyrelsens interne magtkampe eller har der virkeligt været problemer mellem Kim Brink, spillerne og Michael Manniche. Det tyder udtalelelserne fra de tre parter slet ikke på, men det er nogle af de spørgsmål man stiller sig selv.
Vi mener i hvert fald, at fyringen af Michael Manniche er forkert, da han altid har været, og er, en god mand for FCK. En så erfaren FCK'er som Michael Manniche burde fortsat være den helt rigtige mand som assistenstræner for FC København. Under alle omstændigheder kommer fyringen på et meget dårligt tidspunkt, hvor den givetvis skaber en masse unødvendig uro i truppen.
Se så at få lavet den beslutning om, Polle!

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.