Lokalradio med ægte brøl (6/5/97)
Så kom den. Lokalradioen for ægte Københavnere. Hver mandag mellem kl. 19 og 20 går Løvetimen i luften på FM 102,9 eller 104,5 (Hybridnet), som Danmarks første fanradio. En station skabt af fans og for fans af FCK. Løvetimen er sladder og information. Den er aktuelle gæster i studiet, en for hver udsendelse, spillere eller andre notabiliter med FC-hjerte der udspørges af studieværten eller lytterne. Og den er quizzer (selvfølgelig FCK-relateret) og musik. Endog har en enkelt Peter Norvig/Nybolig-reklame sneget sig ind i sendefladen. Men okay, manden er immervæk FCK-formand, og fortjener vel som sådan lidt ekstra opmærksomhed.
Alt i alt kan det hele sammenfattes til letfordærvelig underholdning. Hvilket slet ikke er negativt ment, for de to hidtil sendte løvetimer er forløbet både glat og med en rimelig professionalisme. Man har ikke kedet sig som almindelig, omend hvidblå-farvede, lytter. Slet ikke. Og det er da også lykkedes, at bringe flere interessante oplysninger på banen om den indbudte gæst. Iørn Uldbjerg elsker rockmusik og er fx. Nick Cave-fan. Det gør ham bestemt ikke til en dårligere spiller hos nogle af os andre Nick Cave-fans. Eller måske endnu mere spændende da Michael Mio i debutudsendelsen fortalte, at han faktisk var startet som amatørspiller i klubben, efter sit franske eventyr hos Lille. Ud fra et brændende ønske om kun at ville spille for FCK. Han fik selvfølgelig sin kontrakt, og nogle af os ude foran højttalerne blev helt varme om hjertet. Mio fortjener afgjort en god pensionsordning med klubben, når den tid måtte komme.
Noget kritik skal der dog også lyde her efter de to første løvetimer. For det første insisterer studieværten på at sende alle ringende lyttere ud med "Har du flere spørgsmål?". Det bliver lidt tungt, når man har hørt det 3-4 gange. Folk har vel ikke flere spørgsmål til gæsten end dem de faktisk stiller. For det andet har der været nogle lydtekniske problemer. Timingen mellem speak fra studiet og musikken er ikke altid lige vellykket, men det forbedres formodentlig med erfaringen. Lidt værre er det med de indlagte løvetime-jingler. De lyder oprigtig talt som de kommer fra bunden af en tørretumbler, og falder fuldstændig igennem det generelle lydbillede. En smule redigering ville muligvis hjælpe.
Men konkluderende kan man sige, at løvetimen er lokalradio der ikke bare rykker, men også brøler. Det er en rigtig god idé, der fortjener opbakning, og en time foran højttaleren derhjemme. Hver mandag aften.

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.