Football Supporters, WAKE UP! (24/03/98)
Countdown for a European football supporters´ action day...
Fra sommeren 1998 har det europæiske fodboldforbund UEFA bestemt, at ståpladser er fuldstændigt forbudt til alle Europacup-kampe. Det vil være forbudt at stå op til kampe. Med mindre vi handler nu, vil det være uundgåeligt at all-seaters, (sæder på hele stadion) i løbet af få år vil blive et krav også til kampe i den nationale liga i hele Europa, som det er tilfældet i den engelske Premier League.
Det er et faktum, at med indførelsen af all-seaters i England, i kombination med en lang række andre tiltag, er stadionsikkerheden øget betydeligt, men stemningen på stadions er reduceret til et minimum. Vi mener, at der ikke findes andre sportsgrene end fodbold, hvor stemningen betyder så meget for spillet på banen. Og mange tilskuere kommer til fodbold kun for at opleve denne stemning. Fodbold er på mode i disse år. Men en dag vender det. Hvis stående tilskuere forbydes, vil stemningen fulstændig dø ud ( i England er det ved at ske), mode-tilskuerne vil forsvinde, klubbernes souvenir-salg vil falde, og vil de ægte fans så stadig være der? De fleste fans er enige om dette, og der foregår en masse debat, men nu skal der HANDLES:

Vores mål er:
- Vi vil kæmpe for, at det skal være muligt at stå op hele kampen, selv hvis der er sæder.

Vi vil bevise at:
- stående fans er en del af fodbold.
- når stemningen forsvinder, vil tilskuerne forsvinde, og dermed vil klubbernes økonomi blive undermineret.
- fans også har noget at sige, og at de ikke kan ignoreres, når de bare står sammen.

Vores forslag til et middel kunne være:
¨ En 100 % fredelig aktionsdag i efteråret 1998 med deltagelse af fans i ALLE europæiske klubber, hvor 1. halvleg forbigås i stilhed, mens der i 2. halvleg støttes fuldt ud.

Aktionen i detaljer:
1. Halvleg: Alle deltagere i aktionen, sidder ned i alle 45 minutter, holder fuldstændigt kæft, og KLAPPER kun ved scoring - ligesom en Wimbledon tennis kamp. Dette er et symbol på, hvor kedeligt fodbold vil blive i fremtiden.
2.Halvleg: Alle står op og synger alle 45 minutter. Dette vil vise hvor meget stående og syngende tilskuere betyder for spillet fodbold. Et symbol på hvordan det bør være.

Distribution:
Dette brev er sendt til alle fanklubber, E-mail adresser, fanzines , fan forum som vi kunne finde, men vi beder jer at sende det videre til alle dem du tror kunne have interesse i dette - aktionens succes afhænger helt af tilslutningen, vi skal have ALLE I EUROPA MED I AKTIONEN.

Vi ønsker at se: kommentarer, andre forslag, støtte, debat på Websiden, og især finde kontaktpersoner: http://www.web4you.dk/~wpa02354 (all contribution to the page should be written in English, please!)

Den foreløbige tidsplan er:
omkr. 1.Marts: Dette brev udsendt
1. Marts-1. Maj Ideer indsamles og netværk oprettes
omkr. 1. juni Aktionsdato fastlagt
1. Juni - 1. September Aktionen forberedes
omkr. 1. September Aktionsweekend

Der er et godt gammelt ord der siger "Kunden har altid ret!" - dette gælder åbenbart ikke fodboldfans. Hvornår er det sidst gået godt for en virksomhed, som ikke satte kunden i centrum? Ikke særlig tit, så lad os lige blive enige om, at UEFA ikke skal blive det første!!!

EuroStand98


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.