23.10.99: FCK 2 - Nykøbing Falster Alliancen 2-1 (2-0)

2-1 Rasmus K. Andersen

FCK 2 (4-3-3): Rune Petersen – Michael Larsen, Rocky Schmücker, Ulrik Gensby, Robert Buzejka - Ronnie Sørensen, Rasmus Andersen, Thomas Kjærbye (Dennis Bo Mortensen) – Carsten V. Jensen (Thomas Myssing), Rasmus Hvid, Will Orben.

Dommer: Rene Hochauer.

171 tilskuere i Vanløse Idrætspark.

På denne råkolde og blæsende lørdag tog FCK 2 imod Nykøbing Falster Alliancen (NFA) i et rigtig topopgør. De relativt mange tilskuere blev også vidne til en utrolig flot og velspillet kamp med så mange chancer til begge hold, at det vil være umuligt at nævne dem alle i dette referat.

NFA spillede for deres chance for oprykning, før kampen var de 2 points efter Humlebæk. Med dagens nederlag røg denne mulighed, da Humlebæk samtidig vandt over Herfølge. Man kan roligt gå ud fra at NFAs angribere sover MEGET dårligt i nat. Det var simpelthen imponerende hvad de kunne misbruge!

NFA havde overtaget fra kampens start. De spillede hurtigt og sikkert frem af banen. Derudover var de meget gode til at udnytte deres fløje, hvilket lagde et stort pres på FCKs to backs. I højre side havde Michael Larsen det ofte svært over for den meget bevægelige Rasmus Christensen, som flere gange kom forbi Michael Larsen og ind i feltet. I venstre side spillede Robert Buzejka derimod en stor kamp, og lukkede af for det meste.

NFAs stortalent Martin Lohse lå hele tiden og lurede på kanten af FCKs straffesparkfelt, og kom til flere store chancer i kampens start. Indlæggene fra fløjene voldte forsvaret, og især målmand Rune Petersen, store kvaler. Rune stod meget usikkert i begyndelsen, men for fanden han spillede sig op senere!

To gange så man det farlige ved at spille 4 mand på linje i forsvaret. Bliver bolden spillet i det helt rigtige øjeblik til en angriber i løb, kan denne med blot et træk komme alene i gennem med frit løb mod målmanden. Dette skete to gange, hvor Rune Petersen flot gik ud og fik pareret.

Midt i første halvleg brændte NFA nok en kæmpe, kæmpe, chance. Rune Petersen gik forkert ud til et indlæg, og midt for målet stod to angribere helt alene. Den ene satte foden til bolden, og havde næsten allerede armene i vejret, da Rocky Schmücker (altså det navn!!) kom flyvende og kastede sig ned i bolden på selve målstregen. Dette medførte meget store protester, da NFAs spillere og trænere mente at han havde reddet med hånden. Dommerens fløjte var imidlertid tavs, hvilket den i øvrigt var i det meste af kampen. Det var ikke mange frispark han mente der skulle dømmes!

Efter at NFA havde brændt de første 3-4 store chancer, kom FCK bedre med i kampen. Rasmus Hvid og Will Orben er begge to hurtige angribere, som meget kvikt kan etablere et kontraangreb. Carsten V. spillede venstre angriber, og brillerede et par gange med den ene finte han nu engang kan.

Da FCK også begyndte at åbne spillet over fløjene, blev de også farlige. Det var netop på denne måde at FCK kom foran 1-0 på et af de flotteste mål Deres to udsendte har set i meget lang tid. Bolden blev spillet frem til Rasmus Hvid efter at midtbanen havde brudt et NFA angreb. Hvid snittede den med det samme ud til Will Orben på højrekanten. Orben tog et hurtigt træk og sendte derefter bolden indover med et lavt og knaldhårdt skud, som målmanden ikke kunne nå ud til. Ved den fjerneste stolpe kom Carsten V. såmænd, og fra meget tæt hold banker han bolden op i nettaget! Klasse.

Efter spil og chancer var det vel ikke helt fortjent, men sådan går det når man ikke udnytter sine chancer. Dette har vi som FCK-fans erfaret en del gange på det seneste!

I første halvlegs sidste minut gik NFAs målmand helt fejl af en høj bold efter lidt klumpspil. Bolden dalede derefter ned til Thomas Kjærbye, som let kunne heade den ind i det tomme mål.

2-0 ved pausen efter en forrygende halvleg, som kunne og burde være endt 3-3.

I pausen fik vi den gode nyhed at Lyngby 2 var bagude 0-1 i deres kamp. FCK lå før disse kampe på 2. pladsen, blot to points efter netop Lyngby.

Fra starten af 2. halvleg var tempoet faldet en anelse og spillets kvalitet faldt også lidt. Dette forhindrede dog ikke FCK i at skabe 2-3 kæmpechancer, som alle blev brændt.

Midt i halvlegen blev en NFA angriber lidt klodset væltet af Rocky Schmücker. Dommeren fløjtede minsandten denne gang. Straffespark, og rødt kort til Rocky.

Selv om straffesparket var hårdt og sad i ca. en meters højde ude i den ene side, nåede Rune Petersen ud til det og fik den bokset væk.

Som tilskuer følte man at det var en ekstremt vigtig redning. Havde NFA fået reduceret der, havde de med en mand i overtal haft pæne chancer for at vende kampen.

De sidste 20-25 minutter blev et stormløb mod FCKs mål af 11 gyseligt klædt NFA spillere, som kæmpede for deres oprykningschance. Under dette voldsomme pres, fik FCK yderligere 3-4 kæmpe chancer for at lukke kampen endeligt. Specielt den indskiftede Dennis Bo Mortensen spillede godt. Fandens ærgerligt at han nu skifter til PSV Eindhoven.

Fem minutter før tid lykkedes det endelig for NFA at få reduceret efter lidt klumpspil foran Rune Pedersens mål. Det resulterede i en usædvanlig hektisk slutfase. Efter at NFA havde haft 3-4 hjørnespark og et par nærgående skud, som Rune flot klarede, var den meget velspillede kamp endelig slut. Da Lyngby samtidig tabte til FB ligger FCK2 nu på førstepladsen i deres række. Sidste kamp er på udebane mod Kalundborg.

Skrivende nipser ser meget gerne at FCK vinder den kamp! Primært fordi vi dermed vinder vores række, men også fordi da FCK og Kalundborg mødtes i foråret på KBs anlæg havde nogle af Kalundborgs tilhængere usædvanligt travlt med at råbe racistiske tilråb efter Yusuf Öztürk. Kvajpander og ignoranter! FCK er en multietnisk klub og det er vi sgu stolte af!