Superliga, 17/10-1999:

Esbjerg fB - F.C. København 2-0 (1-0)

Mål:
12. minut: 1-0 Iddi Alkhag
60. minut: 2-0 Simon Karkov

Advarsler:
FCK: Kim Madsen, Donatas Vencevicius, Thomas Rytter (2x)
Esbjerg: H. H. Andreasen - Lars Jakobsen

Udvisninger:
Thomas Rytter

Tilskuere: 8.528 (sæsonrekord)

Dommer: Steen Pedersen (faktisk udmærket)

F.C. København (4-4-2): Michael Stensgaard 6 - Thomas Rytter 5 - Niclas Jensen 3 - Bo Svensson UB (21. Yüsüf Öztürk 4) - Kim Madsen 6 - Michael Mio Nielsen 5 - Donatas Vencevicius 4 - Todi Jönsson 7 - Thomas Thorninger 6 (74. Martin B. Larsen UB) - David Nielsen 4 - Clement Cliford 3

Af årsager Deres udsendte d.y. ikke skal komme nærmere ind på, ankom selv samme ca. tyve minutter for sent til Esbjerg Stadion. For sent til at se Esbjerg starte kampen bedst, og brænde to kæmpe chancer og score på en. Heldigvis fristes man til at sige. Kort efter ankomsten måtte man så se Bo Svensson forlade banen med en skade, hvilket resulterede i, at Mio rykkede ned i midtforsvaret, mens Öztürk overtog hans plads på midten.

Kort efter fik Deres udsendte så kampens første FCK-chance at se, og det blev absolut ikke den sidste. Thorninger får afsluttet flot, men Esbjerg-keeperen Benny Gall må have fået hånden på, for bolden dumper ned på den forkerte side af overliggeren og ud til hjørnespark. Fem minutter efter er får David drejet et skud ind mod Esbjergs mål, men overliggeren redder. Ganske kort efter rykker Todi helt fri, men får lidt slattent sparket forbi. Tre store FCK-chancer indenfor kort tid, men som i resten af kampen, havde vi hverken heldet eller evnen til at udnytte dem.

Resten af halvlegen fortsatte FCK med at dominere, men Esbjerg bed godt fra sig, fightede og var ikke helt ufarlige. FCK'erne tabte lidt modet, og spillet blev som så ofte før noget omstændigt og for lidt direkte. Især bed man mærke i noget der mindede om frygt for at afslutte. Det var ikke mange skud vi så fra afstanden, hvis vi overhovedet så nogle.

I pausen var der ingen underholdning på det stopfyldte Esbjerg Stadion - og tak for det. Stadion er faktisk et ret hyggeligt stadion, der med kun en egentlig tribune virker intimt. Man er tæt på den noget underlige bane, der havde en nærmest kvadratisk facon og næppe er ret meget over mindstemålene. Det virkede som om at de i dagens anledning havde smurt banen i fiskeolie, for spillerne skøjtede rundt - uden at det overhovedet skal være en undskyldning.

FCK startede anden halvleg godt, dog uden at skabe det store, men efter syv minutters spil, får Todi tilkæmpet sig et straffespark, hvilket var helt korrekt, set fra hvor jeg stod. Underligt hurtigt og umotiveret skyder Niclas et hverken særlig hårdt eller velplaceret straffespark, og Benny Gall, som der vist ikke er et eneste hold i år der ikke har scoret på, kunne let nappe det dårlige forsøg. Man stod og undrede sig over, hvorfor Niclas ikke lige gav sig selv et halvt minut, fik pulsen i ro og gav Gall tid til at komme i tvivl om hvilken siden han skulle gå til. Jeg har kun et ord for det Niclas præsterede i den situation (og i andre faser af kampen), og det er: Sjusk!

Vi fortsatte dog med at præge spillet og et kvarter inden i halvlegen kommer Esbjerg til deres første chance - og scorer. Stensgaard var prisgivet af endnu et forsvarskiks, der startede med et indkast til FCK midt på egen banehalvdel. Steensgaard stod en rimelig kamp, og kunne efter sigende heller ikke klandres for det første mål. I flere tilfælde var han alene med Esbjerg-spillere, men klarede ved at dække målet godt.

Nu var modløsheden til at få øje på, og kampen stod lidt i stampe. Esbjerg levede mest på kontraer, og lod FCK om at træde rundt i bolden i noget man kunne kalde et halvhjertet forsøg på at få spillet til at køre.

Ca. tyve minutter inde i halvlegen fik Esbjerg en af deres kontrachancer, men på godt spil af Stensgaard overplacerer esbjergenseren sit skud. Kort efter glider Todi flot igennem i venstre side, får smækket den indover, men desværre rammer Thorninger indlægget skævt da han forsøger at flugte, og skuddet ryger et godt stykke over. I de næste ti minutter følger yderligere to store FCK-chancer, den ene brænder David, da hans hovedstød lidt uheldigt rammer en forsvarsspiller, og den anden var et godt frispark som Gall, der denne søndag åbenbart pludseligt kunne stå på mål, reddede flot.

Så fulgte en lidt underlig udskiftning. Thorninger ud for Biil. Thorninger var med i meget, skabte meget - uden dog at imponere, og var sammen med Todi og Madsen de bedste spillere denne søndag. Udskiftningen var underlig fordi, når man er bagud med to mål 18 minutter før tid, så var det måske en god idé at beholde en af de spillere på banen, der havde været tæt på, og havde skabt noget. Clemme var helt væk i denne kamp, og det var ikke fordi han ikke kæmpede godt og ellers gjorde sit bedste, næ det var mere fordi, han ikke rigtigt kommer til sin ret i luftdueller foran mål. Han havde vist ikke en eneste chance. En udskiftning af ham for "Fløde" havde måske været mere på sin plads, og det ret tidligt i anden halvleg.

De sidste ti minutter var vi ret tamme, og vi fik endnu en Esbjergchance, som Stensgaard tog sig af, mens det mest brugbare for os tilskuere, var da kontrollørene smed et par yderst provokerende jyder i bif-trøjer ud fra stadion. Et par modige ungersvende, der straks efter Esbjergs scoring til 2-0 afførte sig deres overtøj - og pif-paf - så var de fanatiske bif-supportere. Fjolser!

Episoden med Vestegnselskende fiskere resulterede i, at Deres Udsendte d.y. slet ikke fik opsnappet, hvad det var der førte til Rytters udvisning. Sikkert en ganske unødvendig en af slagsen, der absolut koster ham en karakter. Han gjorde det ellers rimeligt fornuftigt kampen igennem.

Hvorfor tabte vi så? Og så endda til et af ligaens dårligste hold. Det gjorde vi ganske enkelt fordi vi ikke scorede på vores chancer. Faktsik tror jeg, at vi havde dobbelt så mange som Esbjerg, og det er altså underligt, at en mand som David Nielsen kan ramme målet fem gange i en Ørestadskamp, men overhovedet ikke være skarp på de chancer han får i en superligakamp. Der skal trænes afslutninger i den kommende uge skal der. Og især udefra - for det er så ualmindelig frustrerende at se hele banden være nærmest bange for at forsøge fra distancen. Hvad har de at miste ved det? Igen tabte vi ikke kampen til et bedre hold, næh vi tabte på vores manglende evne til at score mål. Kræver det indkøb, jamen så køb da for pokker - jeg kan altså ikke holde ud at se på det sløseri ret meget længere. Krise? Næ, vel ikke spillemæssig, men så sandelig scoringsmæssigt.