Træningskamp:
F.C. København - OB.... 4-1 (3-0)

1-0 Lars Højer
2-0 Peter Nielsen
3-0 Lars Højer
4-0 David Nielsen
4-1 En fynbo

F.C. København 3-5-2: Karim Zaza, Morten Falch, Christian Lønstrup, Michael Mio (afløst i pausen af Carsten Hemmingsen), Martin Biil, Peter Nielsen, Brian Laudrup, Lars Højer, Thomas Rytter (afløst i pausen af Thomas Thorninger), David Nielsen, Todi Jónsson.

Tilskuere: 1002, inklusive et fynsk kamerahold:-)

Året første træningskamp - den mod Herfølge var vel nærmest lidt løbetræning! - var flyttet fra Odense Ådal til KB-anlæggets kunststof. Den solide højfjeldssol havde lokket mange ud i frosten, formodentlig for at kigge lidt nærmere på det stjernespækket Odense-hold, som bl. a. talte navnkundige folk som klassikeren Lars Høgh, Steen Nedergaard og Ronnie Ekelund. Det mere undseelige københavnske hold havde til dagen valgt en mere normal indstilling til kampen, end den forleden mod Herfølge. Ingen masse-udskiftning i dag. Ligesom spillerne formodentlig ikke havde været forbi vægttræningen om morgenen.

Kampen startede i ganske godt tempo, med en lille OB-overvægt. I et par situationer virkede københavnernes forsvar igen lidt skrøbeligt, men fik efterhånden spillet sig varmt. Mio fik taget sig en pæn revanche fra hans uheldige torsdag, ligesom Falchen på modsatte markørplads hurtigt fandt sig til rette, og faktisk spillede en glimrende kamp. Løns var igen meget offensiv, men idag var opbakningen bedre.

Midtvejs i halvlegen overtog københavnerne så kampen, satte yderligere tempo. Kombinationerne på midten begyndte at flyde, og unge Laudrup faldt ind i sin rolle som offensiv midt. Efter en lidt uengageret start fra hans side. Belønningen kom da først Todi, og derefter Laudrup vippede bolden over hver sin OB-forsvarer, og serverede den i fødderne på Højer. Midt i feltet afdriblede han Lars Høgh. 1-0.

Det andet mål var fremragende. Hurtigt opspil i højresiden hos Biil, unge Laudrup lagde den smart tilbage til Kaptajnen, der fra kanten af feltet bankede bolden faldt i mål. 2-0.

Resten af halvlegen lignede en lille københavnsk opvisning. Hurtigt spil, alle mand løb godt for hinanden og skabte god bredde. Man begyndte at se de første skitser til træner Andersen's idéer om offensiv bold. I en situation havde unge Laudrup et godt forsøg, som sneg sig lige udenom. Lidt efter var David fri i højrekanten af feltet og bragede bolden på indersiden af stolpen. Men på forunderligvis sprang den langs med linien og i favnen på den kravlende Høgh.

I halvlegens slutminut rykkede Falchen så elegant med frem og var faktisk alene igennem. Nå ja, stort set. For der var lige en sidste fynsk skanse og han klippede benene på Falchen lige uden for feltet. Rødt kort og frispark. Den eksekverede Højer efterfølgende sikkert i mål. Yderligere beskrivelse er vel efterhånden overflødig, Højer kan bare det der. Altså 3-0 og pause.

Der blev lidt tid til varm kaffe og en ligeledes varmende smøg, altimens Deres Udsendte og et par af de omkringstående nipsere filosoferede lidt over det faktum, at Højer løb rundt i korte bukser. (Ligesom iøvrigt to OB'ere!). Og lad mig sige det med samme, det gjorde ikke ligefrem frosten mindre at se på den slags. Brrrrrr, Højer!

2. halvleg begyndte som den første var sluttet. Københavnerne styrede spillet, og gjorde det godt. I pausen havde træner Andersen sendt Mio og Rytter i bad. Istedet gik Hemmingsen ind som venstre markør, mens Thorninger kom ind som angrebspartner til David. Todi overtog Rytters højre wingback. Et interessant placering, som Todi udfyldte ganske godt så længe kræfterne rakte.

Tidligt i halvlegen var det atter hurtige kombinationer omkring unge Laudrup, denne gang med Thorninger som direkte oplægger, der gav scoring. David blev spillet blank og skød fladt. 4-0.

Herefter trak københavnerne sig noget tilbage og holdt sig til hurtige kontraløb. Det gav et par yderligere chancer, som med lidt held havde givet en scoring eller to mere, mens det reducerede OB-mandskab forsøgte at etablere et pres. Efterhånden var det dog tydeligt at kræfterne slap op hos københavnere. Det høje tempo, som de selv havde lagt an, fik sat sine spor. Især Todi virkede flad, men nåede dog at kommandere "Væk, væk!" til unge Laudrup, da denne forsøgte at blande sig ude på højrekanten.

OB fik pyntet lidt på resultatet omkring midt i halvlegen. På et direkte frispark, hvor Karim ikke så særlig smart ud i målet. Og eftersom han havde solen i nakken, kunne han næppe undskylde sig med den. Men det forblev kosmetik for OB'erne, selvom de i det sidste kvarter fik yderligere et par gode chancer.

Alt i alt kan vi så opsummere kampen til en god og gedigen indsats af københavnerne. Der var faktisk mange gode momenter i spillet, og hvis så tempoet kan få yderligere en tak opad, samt at spillerne får lidt mere bold i fødderne, så skal det nok blive rigtig rigtig fint. Og mon ikke at det sker inden for den næste halvanden måneds tid.

Til slut skal lige siges, at Deres Udsendte var dybt skuffet over et par OB'eres indstilling. Okay, så een da. I en situation i 2. halvleg skreg Steen Nedergaard desperat på drikkelse, og et venligt menneske i den lille nipserflok tilbød ham en kop varm kaffe. Men den ignorerede han blot. Vorherrebevares, Nedergaard, magen til stjernenykker skal man lede længe efter! Heldigvis kan du og dine venner nu rejse hjem til spanking i den fynske verdenspresse!:-)

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright � 1997-1999
Sidste rettelse: 30. januar 1999.