0-1 Claus Nielsen
1-1 Mikkel Bo Jensen
2-1 Niclas Hindsberg
3-1 Kim Christensen

FCK: 3-5-2: Karim Zaza 4 - Diego Tur 3 (67. Clement Cliford U.B.), Peter Nielsen 5, Michael Mio 4 - Thomas Rytter 5, Carsten Hemmingsen 4, Claus Nielsen 4, Niclas Jensen 4, Brian Laudrup 6 - Thomas Thorninger 4, David Nielsen 3 (61. Todi Jónsson 4)

Dommer: Kim Milton Nielsen, som hele dagen havde gået og sagt til sig selv: "Brian Laudrup skal IKKE have frispark, Brian Laudrup skal IKKE have frispark…"

6228 tilskuere på Lyngby Stadion

Ak ja, ak ja, ak ja.

Endnu et nederlag. Endnu et meningsløst pointtab i en kamp vi fuldkommen dominerede.

Det er svært at se hvad der skal gøres ved det, for nu ER spillerne begyndt at spille fodbold igen, men alligevel var det ikke nok i dag.

Lad os tage aftenen fra begyndelsen. Ved ankomsten til Lyngby Stadion opdagede den opmærksomme tilskuer straks, at der minsandten var blevet bygget en ny tribune. Og lad det straks være sagt, at det pynter på sørgeligheden, men der er stadig lang vej igen før de får sig et stadion de kan være bekendt. En ting jeg har en modvilje overfor på et stadion, kald mig bare magelig, er græsbeklædte volde kamufleret som sidde/ståpladser. Men ok, de er da på vej. De har endda fået nye højttalere, som har forbedret lyden fra det totalt uforståelige til en mere provinsiel og pinlig kvalitet.

Da kampen skulle starte stod alle spillerne helt stille inde på banen, som om de ventede på dommerens fløjt. Det kom bare ikke. Det tog noget tid før det gik op for publikum at kampen blev indledt med 1 minuts stilhed. Hvorfor og for hvem stod hen i det uvisse indtil pausen, hvor publikum fik at vide at en gammel Lyngby spiller og træner var død. Hvorfor kunne vi ikke få denne oplysning FØR ceremonien, så vi kunne have deltaget i denne?

Der herskede på forhånd ikke nogen tvivl om denne kamps vigtighed, og det var med bange anelser kampen blev sat i gang. Kunne FCK spille et kvarter uden at komme bagud, ville en lille sejr allerede være vundet. Om de sortklædte spillede virkelig godt i starten. Angrebene rullede frem, ført an af en stærkt spillende Brian Laudrup. Nu kunne man se hvordan FCK spiller når de gør det de skal, det vil sige: Åbner spillet. De to fløjspillere Rytter og Niclas Jensen var særdeles meget med i spillet i starten, og efter seks minutter gav det pote. Niclas runder en forsvarer, går til baglinjen og spiller den smart skråt bagud hvor Claus Nielsen kommer stormende. Med usvigelig sikkerhed planter han bolden uden for Per Fahlströms rækkevidde. Så simpelt kan det gøres!

Og FCK fortsatte kort efter havde Claus Nielsen et nyt skud som målmanden kun kunne parere. Bolden dumpede ned til Thomas Thorninger som fra få meters afstand alligevel fik bolden skovlet over mål. Thorninger spillede i det hele taget en rimelig kamp. Det samme kan man ikke sige om hans kollega i front, David Nielsen. Det var ikke meget der lykkedes for ham i dag.

Laudrup var som allerede nævnt tændt i dag. Især i første halvleg var han meget bevægelig. Snart spillede han et-to med Thomas Rytter i højre side, kort efter modtog han bolden af Niclas Jensen i venstre. Det eneste man for alvor savner, er lidt mere fanden-i-voldskhed hos ham. Det kunne være rart at se ham gå den lige vej mod mål inde i feltet.

Han prøvede dog et par gange i dag, men blev ofte stoppet med ulovlige midler, hvilket gjorde at Kim Milton lige måtte repetere sit mantra et par gange.

Midt i halvlegen går FCK i stå, og lukker dermed Lyngby ind i kampen igen. Det var dumt og totalt unødvendigt! Lyngby blev ikke specielt farlige i den fase, men med FCKs usikre forsvar til at passe på, var man noget nervøs. Peter Nielsen var igen i dag placeret som libero. En rolle han er god til når FCK er spilstyrende. Så kan han gå med frem og dermed skabe vigtige overtalssituationer, men når vi er presset kan man godt se at han ikke er forsvarer og at kommunikationen med de to andre forsvarer ikke altid er lige god.

I de døende minutter af første halvleg sker to episoder som får stor betydning for kampen. FCK har fået frispark et par meter uden for feltet i højre side. Hemmingsen sparker hårdt og fladt og målmanden kan kun puffe den ud til højre for sig selv, hvor David kommer styrtende med en forsvarer i hælende.

Det var bare at sætte indersiden til skubbe den i nettet, men presset af forsvareren lykkedes det ham at sende den i sidenettet. David! David! David!

Få sekunder senere går Lyngby ned og scorer i en situation hvor Zaza nok er rigelig langt ude af sit mål.

En sikker 2-0 pauseføring er i stedet blevet til 1-1. En fuldkommen absurd fornemmelse. FCK havde spillet virkelig godt i perioder. Spillet Lyngby ud af banen. Åbnet spillet ud over fløjene, løbet i position for Laudrup. Vi gjorde det hele rigtigt. Bortset fra at score de forbistrede mål.

Nu hvor FIFA har så travlt med at ændre reglerne, kunne man de ikke lave en ny regel hvor det kunstneriske indtryk også tæller med?

Anden halvleg starter som første med et massivt FCK pres uden at de dog skaber de store chancer. Lyngby havde nu fået troen på at det kunne lade sig gøre, og de blev mere nærgående.

På et af deres mange kontraangreb skyder Niclas Hindsberg fra kanten af feltet. Bolden rammer undervejs en FCKer og snyder derved totalt Zaza.

Kort efter har David et hovedstød på overliggeren. Heldet er heller ikke med os for tiden!

Et kvarter inde i anden halvleg erstattes David Nielsen med Todi Jónsson. En fornuftig disposition, selvom Todi ikke fik vist det store.

FCK har bolden det meste af tiden, men bruger den ikke særlig fornuftigt. Holdet forfaldt i perioder til bare at give bolden til Laudrup, og så stå HELT stille og håbe på at han kan trylle. Det kan han også venner, men kun i samarbejde med jer!

Resten af kampen står lidt uklar for denne nipser. Ikke fordi at den ene fadøl havde gjort stor skade, men mere fordi det pludselig var en helt ny kamp vi så, med et helt nyt FCK hold. Pludselig var det det kriseramte hold, med det rystende usikre forsvar der løb rundt, og skyndte sig at aflevere bolden af frygt for at komme til at gøre noget forkert.

FCK havde et par pæne chancer i løbet af halvlegen, mens Lyngby naturligt nok fik et hav af kontrachancer.

Det var nu ikke på sådan en at de et kvarter før tid kom på 3-1. Det var nu bare en umarkeret spiller der havde tid og plads til at heade bolden ind forbi Zaza.

Hvad gik der galt? Da de tabte til Viborg og Herfølge kunne man bebrejde dem at de spillede så ringe, men det kan man dårligt efter i dag. Naturligvis er Lyngby et godt hold, men de var nedspillede i perioder af første halvleg.

Med nederlaget er fjerdepladsen næsten uopnåelig. Seks point op med kun fire kampe igen. Det skal man være meget optimistisk for at tro på.