Ørestad Cup: 11.05.99 Brøndby A/S - FCK 4-2 (2-1)

3-2 Kofi Dikanah
4-2 Søren Krogh

FCK: 4-3-3: Rune Petersen - Diego Tur, Piotr Haren, Kofi Dikanah, Kim Madsen - Yusuf Özturk (Heine Sørensen), Rasmus Andersen, Ronnie Sørensen - Will Orben (Rasmus Hvid), Clement Cliford, Thomas Kjærbye (Jannick Rasmussen).

Omkring 200 tilskuere på Brøndby Stadion.

På en kold og blæsende efterårsdag i maj måned mødtes FCK og Brøndby A/S i den lukkede dansk/svenske Ørestad Cup. Det er en turnering lavet for at klubbernes unge spillere og 1. holdsreserver kan få noget mere kamptræning end de får i Danmarksserien og i den svenske pendant. De to klubber havde dog udtaget holdene til dagens kamp ud fra forskellige præmisser. FCK stillede, vanen tro, med et meget ungt hold suppleret med et par superligareserver. Bare fire FCK spillere havde spillet superligafodbold.

Anderledes rutineret stillede Brøndby A/S op. Bent Christensen, Peter Madsen, Jesper Thygesen, Allan Ravn, Søren Krogh, Peter Graulund var bare nogle af dem. Langt de fleste, hvis ikke alle, af Brøndbys spillere havde en hel del superligaerfaring. Dette ikke være ment som nogen kritik af Brøndbys måde at stille op på, for naturligvis er det fuldt ud tilladt i denne turnering at stille med et meget stærkt hold for at vinde. Det skal blot nævnes for fuldstændighedens skyld. De unge FCK spillere havde det meget svært mod et rutineret og fysisk stærkt Brøndbyhold.

Brøndby startede kampen aggressivt og satte med det samme FCK under et voldsomt pres. Overraskende nok viste det sig at FCKs forsvar i den grad var holdets svage punkt. Godt nok er vi som FCKfans selvfølgelig vandt til usikre forsvar for tiden, men i denne kamp skulle man tro at tre superligaspillere i forsvaret kunne vise medspillerne hvordan man spiller fodbold på topplan. Det kunne de ikke. Diego Tur og Piotr spillede ganske usikkert og unge Kim Madsen spillede� lad os bare sige at han gjorde sig mindre heldigt bemærket i utallige situationer. Heldigvis stod Rune Petersen en flot kamp og han havde flere flotte redninger. Blandt andet på et flot langskud fra Peter Madsen der havde kurs mod det ene målhjørne, hvor Rune flot fik vippet den ude til et hjørnespark.

På dette tidlige tidspunkt af kampen fandt Brøndby A/S ud af at der var to måder at snyde FCKs forsvar på. Enten kunne man stå stille med bolden et par meter uden for straffesparksfeltet, eller også kunne man stille og roligt forsøge at løbe ind i feltet med bolden. Begge metoder resulterede med sikkerhed i at man ikke blev angrebet af en forsvarer.

Ganske overraskende kom FCK dog foran 1-0 midt i første halvleg. Amerikanske Will Orben spillede Cliford fri i dybden. Cliford holdt flot på den indtil Ronnie Sørensen nåede med bagfra og kunne skyde langt udefra. Hans skud blev ganske heldigt rettet af en forsvarer og snød totalt Emeka Andersen.

Målet betød at FCK kom mere med i kampen. Rasmus Andersen var bl.a. tæt på at score på et flot langskud. Især Cliford og Will Orben imponerede i angrebet. Cliford kæmpede energisk om alle bolde og Will Orben viste flere gange flot overblik. Men til sidst i halvlegen begyndte Brøndby A/S igen at spadsere igennem det københavnske forsvar. TrabiBent og Jesper Tykkesen scorede begge og kunne begge snildt have scoret nogle flere.

Pausen blev brugt til at proviantere. Deres grillpølser ude fra Vestgrillen er gode, men dyre. Kaffe og varme kakao var i meget høj kurs på denne råkolde aften, men kaffekøen var desværre for lang til at skrivende nipser kunne nå det.

Hvor første halvleg var spillet i et acceptabelt tempo var det meste af anden halvleg en ren ørkenvandring. Især de første 15 minutter var meget triste. Det virkede som om at især Brøndbyspillerne gerne ville holde igen og spare deres kræfter.

Pludselig misforstod Rune Petersen og Kim Madsen hinanden og Peter Graulund fik foræret en gratis chance som han kvitterede for ved at score til 3-1.

Nu gik det stærkt. Minuttet efter viste Brøndbys forsvar at de så sandelig også kunne finde ud af at stå stille, og da FCKerne endelig kunne finde ud af hvem der skulle sparke, scorede den unge Kofi. Kofi er stadig meget ung, men han viste gode takter.

Mod slutningen af kampen holdt begge forsvar stort set op med at spille. Brøndby scorede en gang til og vandt kampen 4-2.

Det var en kold aften ude på Vestegnen. Brøndby A/S stillede med et hold der simpelthen bare var bedre og stærkere end FCK. Men det var en lærerig kamp for de unge FCKere. Kofi, Cliford, Ronniedrengen og Rasmus Andersen spillede alle en god kamp, hvilket man bestemt ikke kunne sige om de mere etablerede FCK spillere.