09.05.99: AGF - F.C. København 2-1 (2-0)

Mål:
15. min: Anders Bjerre 1-0
41. min: Michael Nonbo 2-0
86. min: David Nielsen 2-1

Gule kort:
F.C. København: Martin B. Larsen (36)
AGF: Ingen

Dommer:
Steen Knudsen

Tilskuere:
7.957

F.C. København:
Karim Zaza 4 - Niclas Jensen 2 - Michael Mio Nielsen 2 - Christian Lønstrup 2 - Thomas Rytter 2 (70. Diego Tur UB) - Claus Nielsen UB (14. Martin B. Larsen 3) - Carsten Hemmingsen 1 - Lars Højer Nielsen 1 - Peter Nielsen 1 - David Nielsen 3 - Thomas Thorninger 3 (75. Clement Cliford UB)

Om kaskettyven Gunnar, forsinkelselser og nederlag.

Dette, kære venner, er ikke et helt normalt kampreferat. For det første er det, som det nærmest er blevet reglen fra Deres Udsendte d.y., blevet en hel del forsinket, og desuden kan man vel næppe sige at der var meget kamp at berette om.

Forsinkelsen kan næppe undskyldes med andet end glemsomhed, afmagt og en deprimeret følelelse af savn oven på tabet af en tro føljesvend. Føljesvenden var den højt elskede kasket, som Deres Udsendte så ofte har båret. Den er ikke særlig fin og ej heller prydet med FCK's nydelige logo, men det var hans allerbedste og formet nøjagtigt efter Deres Udsendte d.y.'s sarte og delikate hoved.

Det var Gunnar Lind der stjal den! Det kan ikke bevises, men Deres Udsendte d.y. er helt sikker.
Mere om denne forfærdelige ugerning senere...

For en enkelt gangs skyld, havde Deres Udsendte d.y. følgeskab af en hele 50% af nipserstaben til denne kamp i "Smilets By". Hele weekenden havde de beriget hans tilværelse med åndrige diskussioner om dette og hint. Det har senere vist sig ikke at have været særligt fordrende for tempoet på referater m.m., men lad nu det ligge...

Kampens dommer Steen Knudsen havde ikke tænkt sig at fravige den glimrende tradition der er for at sætte kampen igang med et lystigt lille fløjt. Det var så absolut et rigtigt pænt et af slagsen, og det var stort set alt hvad vi havde at glæde os over i første halvleg. Deres Udsendte d.y. mener f.eks. slet ikke at have set Kaptajnen røre bolden i hele første halvleg, og skal man rose nogen på FCK's hold, kan det kun være Zaza og Thomas Thorninger. Zaza fordi vi "blot" tabte første halvleg med to mål, til trods for at hans faktisk nemt kan klandres for det ene, og Thomas Thorninger fordi han i det mindste prøvede på lidt. Halvlegen vil desuden blive husket for et grimt sammenstød mellem Claus Nielsen og AGF's John Jensen. Det så absolut ikke rart ud.

AGF'erne spillede absolut ikke kønt fodbold, og en medtilskuer udtalte, at pløjemarken hvor de tonsede rundt, mest mindede om et stykke pålægschokolade; brun og rynket. Nu skal banen ikke have skylden for vores forfærdelige spil, men det gjorde det absolut ikke bedre.

På trods af århusianernes åbenlyse mangler på talent, så var det fuldt fortjent, at de gik til pausen med en tomålsføring. Det kunne nemt have været meget værre for os. Ikke en eneste chance kunne vi præstere. Uha det var pinligt!

Anden halvleg var en del bedre. Spillet begyndte at tage lidt form, og Kaptajnen blev endda set røre bolden et par gange. David fik spillet sig lidt op, og flere gange kom han rent faktisk til afslutninger. Vi fik rykket det hele en tand længere frem, hvilket gjorde det hele noget mere værdigt.

Flere gange var vi direkte uheldige med ikke at komme tilbage i kampen, og havde det første af Davids to forsøg på overliggeren sneget sig ind, så er det ikke umuligt, at vi havde fået det ene point med hjem. Samme David havde også en friløber, men sparkede lige i benene på Lars Windfeld, der faktisk allerede lå ned. Det er manglende klasse!

Thomas Thorninger forsvandt lidt ud af kampen, og et kvarter før tid kunne vi så endelig se Clemme på banen. Det gjorde ikke den store forskel, men det kunne nu godt have været prøvet lidt før, bare med en fra den meget tynde midtbane som den udskiftede.

Mod slutningen af halvlegen lykkedes det så endelig for David at få sparket den ind efter et af de få gode angreb. Det rakte dog ikke, og selvom anden halvleg var forholdsvis pæn fra vores side, så var det altså langt fra nok. AGF'erne havde lidt for nemt ved at holde os væk fra de helt store chancer, hvilket man må undre sig over, når de har så talentløse spillere som Gunnar Lind på holdet.

Ak ja. Endnu en trist dag i det jyske - og så regnede det endda.

Efter kampen kunne vi så "fornøje" os med en kamp mellem to af Englands værste hold på den lokale sportscafé, for derefter igen at følges med en gammel kending Kenny Thorup til et glimrende pizzasted. Først for sent blev vi opmærksomme på tilstedeværelsen af AGF-spillere, og Kenny sad der med sit smørede grin. Michael Nonbo sad med sin Ceres og så stadig forundret ud over at have fået lov til at score, og selveste talentløsheden selv Gunnar Lind sad og morede sig med en forbløffende pæn kæreste.

Deres Udsendte d.y.'s pizza var meget krydret, hvorfor han så sig nødsaget til at lægge sin elskede kasket fra sig. Senere skulle det vise sig at have været skæbnesvangert. Jeg indrømmer at enkelte nipseres hånlige kommentarer om Gunnar kunne have nået hans øre, og det er netop derfor at mistanken falder på ham i sagen om kaskettyvenriet.

Efter at have fulgt sine medsammensvorne til toget, opdagede Deres Udsendte d.y., at han havde glemt sin elskede beklædningsdel på pizzarestauranten. På tilbagevejen lagde han vejen forbi for at hente den, men den var væk. Stjålet, nolet, neglet og i det hele taget bortkommet på uredelig vis.

Det er ikke 100% sikkert at det er Gunnar der har taget den, men beviserne peger tydeligt i den retning, og hvis du læser dette Gunnar, så må jeg indtrængende bede dig om at tilbagelevere den. Bare fordi alle ikke bryder sig om dit fodboldspil, så er det vel ikke nødvendigt at gribe til kriminalitet.

Nuvel, du vil måske anklage dette referat for ikke at indeholde meget om fodbold, men det gjorde kampen heller ikke, og tingene skal jo passe sammen.

Deres Udsendte d.y. beklager endnu engang forsinkelsen...

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1999
Sidste rettelse: 12. maj 1999.