03.03.1999: F.C. København-Malmö FF 4-2 (3-2)

Mål:
14. 1-0 Todi Jónsson
30. 2-0 Todi Jónsson
34. 3-0 Carsten Hemmingsen
39. 3-1 Niklas Gudmundsson
44. 3-2 Mats Lilienberg
60. 4-2 David Nielsen

FCK (3-5-2):
Thomas Gill – Morten Falch, Christian Lønstrup (35. Michael Mio), Thomas Rytter (30. Diego Tur) – Niclas Jensen, Henrik Larsen, Carsten Hemmingsen, Claus Nielsen (55. Thomas Thorninger), Martin Biil – Todi Jónsson, Brian Laudrup (60. David Nielsen).

Tilskuere: ca. 200

Nu skulle det efterhånden være sidste gang, at FCK er nødt til at troppe op og spille deres stort anlagte spil på kunststofbanen ved KB’s anlæg. Det er ikke ligefrem den fineste fodbold, der bliver spillet der. Men hvad kunne man gøre – det er ikke til at opdrive en hæderlig bane i byen og da specielt ikke på Peter Bangsvej, hvor græsbanen, som forleden dag blev udsat for kampen mellem første- og andenkæden ikke bare er hærget af den kamp, men også stod under vand på grund af regn.

Svenskerne, vi var oppe mod, har det trods alt værre. Der er mere end en måned til deres turnering begynder, og de syv-otte fans, der havde taget flyvebåden over, så både forkrampede og frustrerede ud. Malmö suttede da også gevaldigt røv i sidste sæson og sluttede som nr. ni efter at man havde håbet på det helt store inden sæsonen kom i gang. Samtidig solgte man sine to bedste spillere til Bari midt i sæsonen. Hvis udsendte ’Nipser havde været i deres sted, var han også taget til København. Ikke mindst da der var mulighed for igen at se dem slå et dansk hold – lad os ikke glemme, at BIF A/S tabte 0-1 til de lyseblå for blot en uge siden!

Men det må klø og kradse i spillernes nedre regioner for at komme ud og spille rigtig fodbold på rigtigt græs igen snart. Det ligner en genistreg at lægge den sidste træningskamp i Parken. Ingen af vores spillere kan bruge kunststof til noget som helst nu, tror jeg. Nu er der ikke tid og lyst til mere pjat.

Der var dog stadig himmelvid forskel på denne kamp og på de tilfældige og rodede kampe, vi så på Frederiksberg for godt en måned siden. Det er helt tydeligt, hvem der tilhører grundstammen nu. Spillerne har fundet deres plads. Derfor er det så en skam, at der ikke skal så meget til, før de mister den igen…

En tilskuer hjalp med til beskrivelsen af dagens kamp: FF, der i dagens anledning stod for ’Fumlende Forsvar’! Seks mål var helt misvisende – der kunne være scoret femten i denne kamp. Det eneste, man så i retning af kompetent forsvarsspil var i begyndelsen af første halvleg, hvor stammen med Lønstrup som libero og Falch og Rytter som de to markører var inde. Man skal ikke klage over at der er for meget underholdning på en kold dag i marts, hvor regnen til tider pissede ned – men lad der for guds skyld ikke være så meget action i vores ende af banen når vi spiller om points!

Kampen begyndte strålende for FCK, som øste skud ind, og som blev rigtigt flot hjulpet af Malmös yderst usikre målmand Jonnie Fedel, som slap masser af returer, og på en af disse burde Brian have scoret allerede efter tre minutter. Det skulle ikke blive den første direktør til den unge Laudrup på denne onsdag. Hvad angår Fedel var det overraskende at se den mand, som i vinterens løb både var sat i forbindelse med Brøndby, Lyngby og F.C. København på rygtebørsen. Han så sløj ud.

Midtbanen havde meget fin kontrol over tingene, og både Claus Nielsen, Larsen og Hemmingsen var gode i såvel defensiv som offensiv og havde fine forsøg i starten. Det mest chokerende var fra Hemme, som pludselig var helt inde under mål for at afslutte med hovedet. Deres udsendte kan ikke med opbydelse af hele sin hukommelse huske at have set Carsten inde i feltet, og pludselig spillede han en hel kamp som om han var Patrick Kluivert! Og det gik glimrende!

Ingen kunne brokke sig, da FCK kom foran. 13 minutter inde spillede Claus N. en rigtig lækker bold indenom, og Todi chippede bolden over Fedel. Meget elegant og direkte angrebsspil, flot afslutning.

Straks efter knirkede forsvaret for første gang – det var dog især Gill, der knirkede ved at styrte udenfor feltet efter en håbløs bold, som blev snuppet af Malmös Pavlovic – og må jeg så i øvrigt indskyde, at denne spiller havde det grimmeste garn, man nogensinde har set på KB’s anlæg; vi kan til nød undskylde hans bakkenbarter, men den hestehale var simpelthen for meget af det sløje og enhver MFF-blådåra må forlange, at det er bragt i orden inden sæsonen kommer i sving – han brændte dog denne gigachance.

FCK styrede stadig helt, og et af de smukkere angreb blev begyndt af Brian, som til højre fandt den stadig mere eksprestogsagtige Martin Biil. Han spillede fladt ind til Todi, som desværre brændte. Det gjorde han til gengæld ikke straks efter, hvor Falch fandt ham på midten. Han benyttede sig af, at MFF var gået i Qvisten efter kaffe. Der var så meget plads i det svenske forsvar, at det var utroligt.

Kun to minutter senere blev Hemmingsen spillet helt fri inde i det lille felt af Niclas, og vores nye striker scorede under den stakkels Fedel. På dette tidspunkt var det ved at blive lidt fjollet. MFF’s forsvar var ikke-eksisterende.

På dette tidspunkt satte problemerne så også ind i vores forsvar. Kort forinden havde Rytter forladt banen med sin ømme lysken, og nu var det Løns’ tur til at humpe ud – det viste sig siden, at han blev ramt af en muskelforstrækning og måske ikke bliver klar til kampen i Parken på lørdag. Oh crap.

Mio trådte ind som markør, og Falch gik ind som libero. Men desværre var Mio ikke helt klar, så mens der kun var 10 FCK’ere benyttede MFF lejligheden til at score, endda forholdvis ubesværet. Og enhver kunne efter dette bemærke, at svenskerne på dette tidspunkt nærmest efter forgodtbefindende vadede direkte igennem FCK-forsvaret.

Det andet MFF-mål var en kontrasag, hvor hele forsvaret var meget langt fremme på banen. Straks efter stak målscorer Lilienberg, endnu en spiller som for nylig af de travle rygtesmede var blevet forbundet med FCK, af og fik en friløber mod Gill, som klarede flot. Han var så solgt et halvt minut senere, da Lilienberg helt blank sendte bolden på undersiden af sammenføjningen.

Nu sejlede FCK’s forsvar ligeså meget som Malmös, og det vil sige rigtig meget. Gudskelov for pausen. Og dog… i anden halvlegs første minut snorksov Diego, og igen var der en MFF’er der ramte stolpen sekundet senere. På dette tidspunkt var bookmakerne holdt op med at tage væddemål på om MFF ville score igen i kampen – dumt af dem!

Så kom regntiden, og det blev koldt og mørkt. En iagttager, som fulgte FCK’s fans med henblik på at lave en dokumentar om de dedikerede fodboldtilhængere, spurgte lidende og rystet: "Hvorfor gør I sådan noget?" Tjah – se Fusionsnipsernes leder ’Kolde fødder’! Der finder du en del af forklaringen.

Deres Udsendte noterede ikke en dadel i det næste kvarter udover et par udskiftninger, hvor det skal bemærkes at Thorninger igen trådte ind på en plads på midtbanen og spillede fint, om end ikke lige så godt som Claus Nielsen, som ser ud til at have fået en del mere selvsikkerhed end sidste år, hvor han tit virkede lidt nervøs for at prøve noget.

Og så har David, denne ’Nipsers absolutte favoritangriber, fået gjort noget ved sin frisure igen! Den er knaldhårdt barberet ned i siderne og i nakken, og er skræddersyet til headbanging! Ligesom i lørdags var David endog meget tændt, og han gjorde sig bemærket med noget ret voldsomt spil.

Nå ja, og så afgjorde han lige kampen. Et hjørnespark fra venstre headede han ind, igen komplet umarkeret. En MFF’er forsøgte noget hjælpeløst at losse den væk inde på stregen. Det gik mildt sagt ikke godt.

Herefter kom vi ikke til at se så meget smukt i anden halvleg. Brian brændte endnu et par direktører, samme gælder Hemmingsen, som igen var stukket i dybden, og til allersidst fik Gill skrabet en skånsk helflugter på stolpen. Det var mindst deres tredie forsøg på aluminummet, og dermed var den noget heldige 4-2-sejr klar.

Vi kan så konkludere, at FCK igen har fundet evnen til at score mål. Og at Todi og David er hotte konkurrenter til den samme plads. At vi har gode muligheder på midtbanen, også på en dag hvor Peter Nielsen og Lars Højer står over, og hvor Martin Nielsen måske er på vej til at forlade klubben. Men at vi samtidig mangler alternativer, når både Løns og Piotr er skadede, til at træde ind på liberopladsen. Måske burde FCK booke en returbillet fra Manchester lufthavn til Martin Nielsen allerede torsdag?

Falch, som har været meget stærk som markør, virkede ikke som en beroligende faktor som libero. Hvis Løns er klar, har vi manden, helt sikkert. Men hvis han er ude? Det må tages som en udfordring. I hvert fald godt, at vi har den kamp i Parken. For guds skyld, læsere, glem alt om TV3 og skynd jer derind! Hvordan kan I overhovedet overveje det?

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1999
Sidste rettelse: 4. marts 1999.