Lugten af savsmuld.
Det kan være forbandet koldt på sådan en Januar dag. Selv en frejdigt skinnende sol kunne ikke bringe meget varme til de frysende kinder, når man sådan stiller sig op for at se fodbold i januar. Nogle vil måske kalde en anelse selvpinerisk, men hvad ved de også om den slags. Næh, selv ikke en fimbulvinter af den slags der netop nu hærger dette sagesløse land, kunne kvæle den kriblen, der truede med at få skrivende nipser til at springe i luften af forventning. Første træningskamp efter pausen. En mulighed for at kigge de nye i kortene, se gamle kendinge og frem for alt at se FC København igen.
Med omhu blev garderoben gået igennem. Thermosokker, en varm trøje, den lange læderfrakke mod vinden, og FCK halstørklædet selvfølgelig. Ud i kulden, møde en kammerat og så afsted mod KB's anlæg.

En forsinket 14'er senere, ankom deres udsendte så 5 min inde i 1ste halvleg. Lidt hyggesnak på sidelinjen og ivrig spejden bragte overblik over situationen. "Smukke"Larsen på midten sammen med Martin "Baldy" Nielsen. Rytter på Højers tidligere plads på højrekanten, og gode gamle Ulle på venstre kanten. Mio som sweeper med Vagn til venstre og Kim Madsen til højre. Angrebet med Kenneth Jensen på toppen og David og nye Biil i mere bevægelige positioner på siderne. På mål vores nye reserve keeper Kenneth Jørgensen.
Desværre ikke noget spor af Todi.

Det var ikke det mest frygtindgydende FCK hold der viste sig i 1ste halvleg, men selvfølgelig manglede der også 5 stamspillere. Spillet bar præg af den solide kulde, og en langsom grus/astroturf bane.

Man fik hurtigt øje på rytter der huserede på højrekanten. Hurtigt antridt og gode tacklinger. Et par et-to kombinationer med David og "smukke" viste teknik og spilforståelse. Dog kunne man godt se han var nyankommet og stadig skal spilles ind på holdet.

På toppen gjorde Kenneth Jensen det udemærket, og modtog mange bolde som han fornuftigt headede ned til de bagfrakommende spillere. Men han er i hvertfald ikke kommet nærmere startopstillingen med Thorningers ankomst. Viste dog udemærket hovedspil og fysisk styrke, selv om undertegnede stadig venter på at se hans påståede hurtighed.

Vores nye Biil var også til syn (der kan virkelig laves mange dårlige jokes med det navn). Han lå som en slags hængende angriber, og viste gode takter. Var flittig til at gå med i kombinationer med midtbanen og viste at han har hurtigheden til at kunne overrumple et forsvar. Ikke nogen dårlig nyerhvervelse. Med tiden skal han nok kunne slå sig fast på holdet, når ældre spillere skal erstattes. En ung spiller der godt allerede i denne sæson kan nå at få sin superliga debut.

David pressede forsvarerne godt, og kom da også godt ind i feltet. Et hovedstød i meget fri position burde være omsat til mål, men med lidt god vilje kan man vel godt skyde skylden på huen (den røg ihvertfald af bagefter). Men personligt skulle jeg sku' heller ikke have nydt noget af at sætte hoved på en læderkugle i det vejr. Keeper fik fat på et andet skud fra det lille felt, og den kunne ikke overses. der skulle ha' været en kasse. Kanonen skal indstilles skarpere inden sæson premieren.

På midten var "smukke"Larsen centeret, hvorfra han styrede slagets gang. Fornuftige afleveringer, gode kombinationer og solidt overblik prægede den tidligere em-topscorer. Med selvfølgelig autoritet fordelte kaptajnen spillet, og støttede holdkammeraterne med tilråb. En stor spiller i mere end en forstand, som kan få sin ro og rutine til at smitte af på resten af holdet. En vigtig brik i vores mesterskabs bestræbelser.

Bag ham, på den defensive midtbane fik Martin Nielsen brudt Hvidovres spil meget, og skilte sig fornuftigt af med bolden, selv i pressede situationer. Som vi har set det med Hemmingsen, faldt også "Baldy" tilbage og overtog sweeper posten eller markeringspladsen når forsvarerne rykkede med frem. Kølig og rutineret kamp.
Som flere bemærkede det på sidelinjen ville det være meget dumt at lade ham slippe til en anden superliga klub. Han kan spille både falchens og Hemmingsens pladser, og også markeringsspiller i en snæver vending. Det bliver svært for ham at spille sig på holdet så længe hans konkurrenter spiller som de gør, men salg eller skader kunne meget hurtigt give ham chancen. Han er en spiller FC efter undertegnedes mening burde satse på at beholde.

Ulle var tilbage på venstrefløjen med sit sædvanlige nonchelant, satsede men også kreative og pågående spil. Ulle vil altid stå en FCK'ers hjerte nær, men selv de mest tågede nostalgi briller kunne ikke skjule at alderen har sat sine spor hos publikums ynglingen. Men engang imellem viste rutinen sig da også, og de yngre Hvidovre spillere blev sat på plads.
Sammen med Carsten Vagn dannede de venstre fløjen. De to gamle drenge hyggede sig after snakken at dømme gevaldigt, og fik da også skabt nogle gode situationer engang imellem. Men faktum er at de ikke skal vente at være i startopstillingen med mindre det er på afbud fra yngre kræfter.
Men man skal jo aldrig sige aldrig, og Ulle fik da også kronet indsatsen med en pind, selv om nærtstående, dog unavngivne kilder bemærkede at markeringerne var lidt løse i den situation.

På højre kanten viste Thomas Rytter at han absolut ikke har taget skade af en lille ferie i det spanske. Pågående spil, tacklinger og som nævnt gode kombinationer med bla David og "smukke" gav løfter for fremtiden. I betragtning af Højer's fraværd er det vel naturligt at han røg ind på midtbanen, men deres udsendte ville gerne have haft lejligf´hed til at se hvad han kunne ha' udrettet i forsvaret. Men ikke nogen tosset indsats, for første kamp i den hvide trøje.

På sweeper pladsen vikarierede Mio for den landsholdsramte Morten Falch. Mio spillede som vi kender ham, dog med et par kiksere som ikke var gået ustraffet hen i superligaen. Specielt en enkelt satsning kunne have kostet, hvis ikke vor nye mand i buret var kommet godt ud. Men alt i alt en rimelig første træningskamp af den rutinerede forsvarer.

Kim Madsen lå som højre markeringsspiller og gjorde det rimeligt. Et par gode tacklinger og roligt spil kendetegnede den unge forsvarer, som dog godt kunne ha' prøvet lidt mere i offensiven. Men igen, kampen taget i betragtning er der vel ikke så meget at sige til det.

I målet fik man så første indtryk af Kenneth Jørgensen, vores nye keeper fra FB. Et par indgreb i feltet på høje indlæg kiksede i starten, men efter som kampen skred frem fik han spillet sig bedre ind. En god redning da en Hvidovre spiller var blank igennem, og nogle rolige og fornuftige indgreb på lange Hvidovre afleveringer viste potientiale. Efter kampen var Kenneth Jørgensen da også tilfreds med sin indsats, men, så selv frem til at der jo nok ikke blev så meget at lave. Nej, det bliver nok fra bæken det meste kommer til at ske, men vi har jo alle set hvad målmandstræner Ole Qvist kan få ud af et talent. Så det bliver nok ikke så kedeligt endda.

Første halvleg endte 0-0, og i pausen skiftede de 50-60 fremmødte, stor-frysende tilskuere så banehalvdel for at kunne følge vores angreb på nærmeste hold.

Efter pausen kom Thorninger og Stefan K. på, istædet for Biil og David. Fra starten af blev der presset mere, og spillet forgik da også mest på Hvidovres bane halvdel. Thorninger stjal det meste af opmærksomhede fra de fremmødte, som gerne ville se om han nu også var pengene værd, denne storsmilende ex-jyde. Han fik ikke fat på så meget i starten, men blev støttet med opmundrende tilråb fra "smukke", som nu havde rykket midtbanen en tand længere frem. Lidt efter lidt fik han spillet sig ind i kampen, og viste i glimt at han er en erfaren superligaspiller. Bedste tilbud blev en helflugter der dog gik forbi Hvidovre målet. Man kunne godt have savnet at se ham lidt mere i boxen, men mon ikke det kommer.

Det skulle blive Kenneth Jensen der åbnede scoringen. På en høj tværaflevering, efter at et Hvidovre angreb var blivet brudt af Martin Nielsen, satte han hovedet på, og headede rutineret bolden i mål til FCK føring 1-0. Ikke det letteste hovedstød, men uden en forsvarer i nærheden skal den slags sættes ind.

FC havde herfra alt spillet. Hvidovres muligheder var sporadiske og blev enten hurtigt trævlet op, eller løb ud i sandet.

Stefan K. imponerede ikke. Langsom på de første meter, og ikke i stand til at holde på bolden, viste han langt fra superliga form. Han har fået en alvorlig konkurrent i Biil, og skal til at oppe sig. Men der er jo tid og flere træningskampe endnu.

Kenneth Jensen og Rytter gik begge ud kort efter scoringen, og blev erstattet af Cliford og en ung ny ynglinge spiller som udsendte nipser af Ulle og Mio fik fortalt hed Ronnie....fister...et eller andet.

Clemme viste pågåenhed og udfordrede gang på gang sin oppasser. Han har en god teknik den lille mand, og han er ikke bange for at tage slagsmålene med forsvarerne. Men som med tvillingerne i gamle dage, så lider han under sin størrelse. Men hva', der skal sku' være en lille tekniker hos FC. det er ligesom tradition. Han nåede dog aldrig rigtig at komme til farlige afslutninger.

Istedet blev det gode gamle Ulle der satte næste streg i regnskabet. En løs bold fra Hvidovres forsvar, blev opsnappet efter et FC angreb. Ingen Hvidovrefolk kom frem , så efter et træk mod ynglingspositionen; straffesparksfeltets venstre hjørne, trykkede han af til 2-0.
Jubelscenerne ville ingen ende tage, og Ulle, den gamle frikadelle, kviterede med et "tak tak" og en alfaderlig gestus. Den mand spiller på os fans, som var vi et Hammond orgel!

I forsvaret viste Ronnie-drengen, som han hurtigt blev døbt af de fremmødte, gode takter. Solide tacklinger, og blik for at følge med frem, lover godt for fremtiden. Han satte sit præg på fløjen, og var da også i opspillet til det det tredie mål.
Efter et velkombineret fremstød fra midtbanens højrekant, blev Stefan K. stoppet ulovligt i feltet. Den ellers ikke bundsolide dommer (nogle mente at det bare var en karnevalsgæst udklædt som Zorro, der havde forvildet sig ind på banen) dømte resolut straffe. Det var der ingen der havde noget at indvende imod, og kaptajn "smukke" omsatte sikkert til 3-0.

Her efter gik kampen lidt ned i tempo. Hvidovre var ikke specielt ude efter at hente vores føring, og "the boys in white" havde ikke travlt med at lave flere mål. Sejren blev solidt kørt hjem, og holdet kunne fortjent gå mod de varme bade.
Vi andre søgte hurtigt mod varmere himmel strøg, men fik dog vekslet et par ord på vejen.
Vores nye keeper fik et "velkommen til kubben", og Mio fortalte lidt om den unge Ronnie -et eller andet, som var kommet op fra ynglingene og indtil nu havde klaret det helt godt.

Alt i alt en træningskamp der, uden 5 stamspillere, viste at holdet er ved at være på vej. Ikke mindst de nye unge spillere viste gode takter, med Biil i spidsen. Larsen viste sin store klasse som anfører og Martin Nielsen slog fast at han stadig er et seriøst bud på en plads i startopstillingen. Rytter viste at han nok skal bide sig fast på holdet med det samme, og han kan jo også fylde ud på både midtbanen og i forsvaret.
Thorninger fik ikke vist så meget, men skuffede dog heller ikke.

Desværre gav odysseen i det kolde januar vejr ikke videre oplysninger om Todi, Peter Nielsen og Svingaard eller bød på deltagelse af Newroz Dogan, et ellers spændene nyt ungt navn.
Det er åbenbart stadig skader der holder Peter Nielsen og Todi ude, og Svingaards fodbold-førlighed er jo et stadigt flittigt debatteret emne.

Men bedst af alt var det dog at se FC spille igen, efter denne lange, kolde mørke vinter pause.
Sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og det kan vel kun blive varmere. Så drenge og piger derude bag jeres skærme. træk i de varme trøjer, knap støvlerne og tag ud og se FC træne. Giv disse træningskampe lidt snært, så drengen er ekstra tændte når de rigtige slag skal stå.
Det lugter stadig lidt af savsmuld.
 


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.