Danmarksserien kreds 1

28.08.98: FCK 2 - Humlebæk 0-1 (0-0)


85. 0-1

FCK 2: Rune Petersen, Aki Hyryläinen (anf.), Michael Månsson, Bo Svensson, Serdar Ata, Martin Dons (79. Rasmus Andersen), Dan Kragelund (46. Ronnie Sørensen), Lars Højer, Yusuf Özturk, Tüncay Yilmas (66. J. Rasmussen) og Newroz Dogan.

Først vil Fusionsnipserne gerne ønske Newroz Dogan tillykke med hans officielle debut på førsteholdet i torsdags.

Fredagens danmarsseriekamp mod Humlebæk var holdets tredje topkamp i træk. Efter sejre mod rækkens nummer et og to, ventede nummer tre Humlebæk hjemme. 224 tilskuere havde fundet vej til Frederiksberg Stadion denne fredag aften. Det er virkeligt rart at genkende så mange ansigter fra C-tribunen i Parken til disse kampe! Skrivende nipser vil endnu engang opfordre alle FC-fans til af og til at se DS-holdet spille.

Efter at holdet forrige onsdag spillede en flot, flot kamp mod rækkens nr. 1. Lyngby, var 1. halvleg her en stor skuffelse. Lad os blot konstatere at Lars Højer havde et frisparksforsøg 1 meter over mål, og at Aki suverænt styrede forsvaret.

FCK 2 var som forvandlet i 2. halvleg. Pludselig spillede holdet det flotte, friske kombinationsfodbold de er kendte for. Angrebene bølgede mod Humlebæks mål, hvor deres keeper nok stod sit livs kamp!. Nu gik det stærkt. Efter to minutter havde Højer et frispark lige over målet. Efter otte minutter headede Aki bolden lige over mål, efter kampens første hjørnespark. Fire minutter efter opstod en dramatisk situation. Den indskiftede Ronnie Sørensen fik en smart stikning, og var lige ved at komme gennem det kompakte Humlebæk forsvar. Han blev imidlertid revet omkuld i sidste øjeblik. Dommeren burde her havde trukket det røde kort, men nøjedes med det gule. Det efterfølgende frispark fra Højer, havde målmanden store kvaler med at holde. Få minutter efter skød Michael Månnson langt udefra, men måtte desværre se bolde knalde mod den ene stolpe. Bo Svennson blev spillet fri, men bolden snitter en forsvarer og triller lige akkurat forbi stolpen. Uha Bo, den var stor!

Midt i 2. halvleg får FCK straffe. Mens alle sidder og venter på Højer, tager Martin Dons imidlertid bolden. Han nøjes med et tilløb på to meter og afslutter meget svagt næsten lige i målet. Humlebæks målmand havde ingen problemer med det skud. Han sætter hurtigt et flot kontraangreb i gang, som afsluttes med et hovedstød mod overliggeren.

I de følgende 15 minutter lagde Deres udsendte blokken væk, og nød det flotte angrebsspil FCK diskede op med, og græmmede sig over de mange brænde chancer.

Efter 85. minutter sker katastrofen. FCK-forsvaret står helt stille ved en Humlebæk-kontra. Og på trods af at deres usympatiske spiller er alene med hele tre forsvarere kommer han igennem og scorer uden chance for Rune Petersen.

De sidste minutter bød igen på et massivt FC-pres, men på trods af at på pæne chancer, måtte FCK 2 se i øjnene, at de tabte for første gange i meget lang tid.

Efter kampen fik den skuffede nipser et par kommentarer fra først Lars Højer, og siden træner Jan Schmidt.

Lars Højer: "I 1. halvleg spillede vi slet ikke op til vores bedste. Det blev en meget rodet affære, som sikkert ikke var sjov at se på" (sagt med et stort smil). "I 2. halvleg formåede vi virkelig at lægge pres på dem og det er jo ren utur at vi ikke scorer. Det er simpelthen for dårligt!"

I brænder et straffe. Hvorfor var det ikke dig som sparkede?
"Det var aftalt på forhånd at Martin Dons skulle sparke. Jeg ville gerne have sparket, men vi havde aftalt det andet.
Så går Humlebæk ned og scorer til sidst. Det var for dårligt."

Til sidst: Hvornår ser vi dig i superligaen igen?
"Jeg mangler stadig noget kamptræning, men forhåbentlig varer det ikke så længe."

Herefter en kommentar fra en meget skuffet Jan Schmidt:
"Det var sgu for dårligt! 1. halvleg vil jeg slet ikke omtale, men i 2. halvleg spiller vi dem ud af banen, men vi brænder alle vores chancer. Vi skulle havde lukket og slukket den kamp meget tidligere. Mere er der ikke at sige til det.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 29. august 1998.