9659 tilskuere

Dommer: Peter Mikkelsen (3)

FCK: Michael Stensgaard (3), Niclas Jensen (4), Kim Madsen (3) (74. min. Claus Nielsen (4)), Michael Mio, (3), Piotr Haren (2) (46. min. Carsten Hemmingsen (3)), Morten Falch (4), Martin Nielsen (5), Peter Nielsen (2), David Nielsen (5), Bjarne Goldbæk (3), Todi Jónsson (2) (60. min. Thomas Thorninger (4)).

Det har altid været meget svingende at være fan af FCK og sådan skal det åbenbart altid være!

Tre dage efter den flotte udesejr i europacuppen ventede AGF hjemme. En overkommelig modstander på papiret, og med FCK tilbage i stærkeste opstilling burde spillet fungere bedre end ude mod AB sidste uge.

I dag var det vores tur til at være "vært" for EuroStand’ 98. Ligesom sidste uge var det skræmmende at opleve den larmende tavshed, som demonstrationen medførte.

Kent Karlsson havde lidt overraskende genvalgt Morten Falch frem for Hemmingsen. Skrivende nipser kan ikke huske hvornår han sidst har været sat af holdet, men det ligger i hvert fald 2-3 år tilbage. Givetvis hænger det sammen med den opblomstring Martin Nielsen har fået i dette efterår. Falchen spillede sig helt sikkert ikke af holdet i dag. Det var der derimod flere andre som var tæt på at gøre!...

Kampen startede faktisk godt for FCK. Falch havde to store chancer lige i begyndelsen af kampen. Den første skabte han selv med et smart lille lob over en forsvarer, den anden fik han efter at David gik gennem det århusianske forsvar. Et forsvar som ikke virkede særlig sikkert i begyndelsen af kampen.

Det gjorde vores bestemt heller ikke efter 8 minutter. Om det var fordi forsvaret sympatiserede med vores EuroStand skal være usagt, men i hvert fald var Piotr utrolig passiv ved en AGF kontra. Bolden blev spillet ind i feltet, hvor Kenny Thorup stod midt mellem Mio og Kim Madsen. Ikke desto mindre var den lille Thorup den eneste som hoppede efter bolden, og fra lang afstand udplacerede han Michael Stensgaard. Et mål som alle fire FCKere havde andel i.

Piotr Haren havde bestemt ikke en god dag. Forsvarsmæssigt klarede han sig hæderligt, hvilket primært skyldtes at AGF kunne og ville så lidt offensivt. Fremme på banen mistede han imidlertid bolden flere gange, ligesom hans afleveringer kun sjældent gik til en spiller i hvidt.

FCK kom sig hurtig over chokket, og angreb videre. Efter et kvarter var vi tæt på efter et hjørnespark fra Goldbæk. Minuttet efter gik David endnu engang solo gennem forsvaret, men løb den desværre også ud over baglinien.

Todi var mere passiv end han plejer at være. Han er angribertypen som løber dovent rundt i det meste af kampen, og kun lyner et par gange undervejs. Når det lykkes for ham scorer han de par kasser som kræves af den forreste angriber. Når det ikke lykkes, og det gjorde det ikke i dag, er han en meget dyr spiller at have på banen. Han gik ikke med i særlig meget opspil, og de gange han forsøgte, mistede han bolden med det samme.

Midt i første halvleg var AGF i angreb for anden gang i kampen. Efter at Kim Madsen havde tabt bolden i en upresset situation, blev den nemt og ubesværet spillet ned i vores venstre side. Herfra blev den spillede skråt tilbage, ind i feltet, hvor Bo Nielsen stod fuldstændig umarkeret, og havde let ved at score tre meter fra målet. Endnu engang stod Mio og Kim Madsen og sov inde i feltet.

Resten af 1. halvleg var en fæl oplevelse. Næsten intet lykkedes fremme på banen. AGF havde været i angreb to gange og nøjedes derfor med at stå tilbage og sparke bolden væk. AGF præsterede hvad der sikkert hedder "en fin kontrolleret defensiv indsats". Sagt på jævnt dansk betyder det at man stiller 8 man i forsvaret som sparker alle bolde ud til indkast. De to som ikke er i feltet løber rundt og laver frispark på alle og enhver. Dommer Peter Mikkelsen burde måske have grebet mere ind over for de destruktive frispark end han gjorde, men det var ikke hans manglede indgriben som gjorde at FCK spillede så ringe.

De på holdet som kunne være deres indsats bekendt i 1. halvleg var David, Martin, Falch og Niclas. Det er skræmmende at se hvor ufarlige vi er, når Kaptajnen og Goldbæk ikke skaber noget.

I pausen skulle vi igen chikaneres med noget såkaldt "underholdning". Hvis ikke man var i dårligt humør efter 1. halvleg, var der mulighed for det nu!

Fra starten af 2. halvleg blev forsvaret totalt omorganiseret. Kim Madsen rykkede ud i venstre side. Niclas kom op på midtbanen, for bedre at kunne deltage i det opbyggende spil. Den anden midterforsvarer, Mio, kom ud i højre side hvor Piotr meget naturligt var blevet taget ud. Til gengæld kom de to defensive midtbanefolk, Falch og Martin Nielsen, ned i det centrale forsvar. Carsten Hemmingsen afløste Piotr Haren og kom ind på sin vante plads på midtbanen. Nu var EuroStand aktionen færdig for vores vedkommende og holdet fik en flot velkomst og god støtte i begyndelsen af 2. halvleg.

FCK begyndte med det friske og hurtige fodbold der havde manglet i slutningen af 1. halvleg. Holdet skabte flere store chancer i de første minutter. David knaldede en hovedstød på trekantssammenføjningen efter blot to minutter.

Desværre fik FCK ikke den hurtige scoring som kunne have vendt kampen til vores fordel. I stedet blev spillerne frustrerede og opgav at kæmpe. Det har vi desværre set før i denne sæson. Det er skandaløst med sådan en indstilling hos spillerne, og mesterskaber bliver ikke vundet på denne måde!

Bjarne Goldbæk mistede mange bolde, og havde en hel del fejlafleveringer. Hørt på C-tribunen: "Goldbæk markerer som kun en Michael Laudrup kan gøre det".

Helt galt var det imidlertid med Peter Nielsen. Han forsvandt totalt ud af kampen i 2. halvleg. I stedet løb han frustreret rundt og lavede frispark. Det var en af anførerens dårligste kampe for FCK.

FCK fik skabt et par farlige forsøg hist og her, men alle efter solopræstationer af bl.a. Goldbæk, David og Niclas.

AGF havde et par meget farlige forsøg i det sidste kvarter. Både Hemmingsen og Martin Nielsen reddede på stregen. Stensgaard havde en meget flot fodparade og Claus Nielsen nåede helt utroligt tilbage og fik tacklet da en angriber ellers havde frit løb på kanten af offside.

AGF vandt helt fortjent 2-0 efter en meget tynd FCK indsats. Jyderne kom efter 0-0 men benyttede sig af et gavmildt forsvar til at snuppe alle tre points.

Med kampen afsluttede vi også vores EuroStand aktion. Begge kampe blev tabt efter især to dårlige første halvlege. Især i dag var der ingen tvivl om at holdet godt kunne have brugt vores støtte, men det skal på ingen måde give dårlig samvittighed hos nogle FCK-fans. Selv uden tilskuerstøtte skal vi kunne slå et tamt AGF hold.