88. 2-1 ?

FCK: Rune Petersen, Aki Hyrylaäinen (anf), Bo Svennson, Serdar Ata, Yusuf Özturk (70. Rasmus Andersen), Claus Nielsen, Lars Højer (46. Michael Månsson), Henrik Larsen, Ronnie Sørensen, Newros Dogan, Kenneth Jensen (78. Tuncay Uymaz).

Dommer: René Ågerup

En lille gruppe nipsere tog ud til Frederiksberg Idrætspark en onsdag aften for at se den udsatte kamp mod Lyngby, som fører rækken. Det var glædeligt at så mange FC-fans havde droppet landskampen i tv for at se danmarksseriefodbold.

Og de blev ikke skuffet! Specielt i 1. halvleg var meget, meget velspillet. Det var to hold som gerne ville angribe, og som gjorde det med hurtige flotte kombinationer.

Desværre var Diego Tur alligevel ikke med. Til gengæld blev det til et glædeligt gensyn med Lars Højer. Han er helt tydeligt ikke i topform endnu, men i det mindste spiller han igen.

Kampen startede meget lige. Spillet bølgede frem og tilbage de første 10 minutter. Lyngby har i deres første 14 kampe scoret ikke mindre end 49 mål. Deres små angribere er utroligt hurtige og boldsikre.

Efter 10 minutter kom den første store chance. Efter en lidt kikset FC hjørnesparkskombination, fik Højer bolden lidt ude for feltet. Han spillede smart Kenneth Jensen fri i venstre side af feltet. Vinklen blev lidt for spids, så da målmanden kom ud mod ham, ramte Kenneth Jensen desv�rre stolpen. Dette blev starten til en rigtig flot kamp af Kenneth, som virkede meget tændt.

Blot 10 minutter senere imponerede Henrik Larsen med en flot detalje. Et par meter uden for feltet vippede han bolden over 2-3 forsvarsspillere, og over til Lars Højer. Han var desværre ikke helt skarp og ville tæmme bolden før han skød. Derved nåede en forsvarer over til ham. En Højer i topform havde hugget til den som en klapperslange.

I denne fase af kampen havde Lyngby også deres chancer, uden at de dog blev lige så farlige som FCK. Lyngby følte med rette at den ene linjedommer var hård imod dem med hans offside kendelser. I 2. halvleg var han dog lige så hård over for FCK, så det gi lige op. FCs forsvar med Aki, Bo Svensson og Serdar Ata spillede en god kamp. Aki var solid tilbage, men i det fremadrettede kneb det lidt mere. Bo Svensson er en meget talentfuld forsvarer som har ambitioner om at komme på superligaholdet. I kampprogrammet var han Ugens Profil. I bedste "Vi Unge" stil bliver han spurgt om forskellige platte ting. Vi bringer her et lille uddrag:

Tilbage til kampen.

Midt i 1. halvleg var Kenneth Jensen igen lige ved at score. Endnu engang kom han fri i venstre side af feltet og lobbede bolden over målmanden. Desværre blev der lige akkurat sparket væk på stregen. Efter 30 minutter lykkedes det endelig for Kenneth. En anden af FCs bedste - Newros Dogan - driblede på tværs lige uden for feltet. Med en smart lille maskeret aflevering spillede han Kenneth Jensen fri i straffesparksfeltet. Denne gang var han sikkerheden selv, og udplacerede Lyngbys ellers så stærke målmand John Frandsen. I resten af 1. halvleg dominerede FC totalt. Holdet spillede kvikt fodbold, med mange gode førstegangsafleveringer og intelligente dybdeløb af midtbanespillerne. Især Claus Nielsen og Yusuf Özturk spillede godt.

Desværre faldt spillets kvalitet en hel del i 2. halvleg. FCs midtbane trak sig 5-10 meter længere tilbage på banen. Dette betød at Kenneth Jensen og Newros Dogan kom til at ligge meget alene fremme på banen. Newros Dogan har imidlertid en fantastisk evne til at holde på bolden. Ofte fik han en lang aflevering fra forsvaret, hvor han lå ene FC mand fremme. Med sin utrolig teknik kunne han dog som regel holde på den til han fik hjælp. Dogan mangler stadig mange ting, men han har en fantastisk teknik!

Lyngby kom logisk nok meget bedre med i anden halvleg. De unge spillere blev lidt paniske mod slutningen hvor Lyngby satsede. Her så man så især Henrik Larsen tage ansvar og presse Lyngbyspillerne. Larsen havde i starten af kampen en del boldtab og nogle kiksede afleveringer, men han viste andre gange et godt overblik og satte flere kontraangreb i gang.

Dommeren fik mere at se til i anden halvleg. Skrivende nipser fandt dog aldrig helt ud af hvilke kriterier han gik efter når det gule kort skulle vises. 10 minutter før tid burde Aki nok havde været udvist, da han så påfaldende meget ud til at være sidste mand da han væltede en anggriber. Dommeren trak dog kun det gule kort.

3 minutter før tid fik FCK et pudsigt mål. Lyngbys målmand griber bolden og vil hurtigt sparke den langt op af banen. Han totalkikser dog skuddet som så bliver til et fladt skud nærmest på tværs. Her bliver den opfanget af Ronniedrengen som med et flot kontrolleret skud first timer den i mål fra over 40 meters afstand. Lidt synd for Lyngbys målmand som indtil da havde stået en meget flot kamp.

Vild jubel hos alle indtil Lyngby fik reduceret et minut senere! FCK sløsede alt for meget i forsvaret så der var plads til en lyngbyspiller.

De sidste minutter blev meget paniske med et totalt Lyngbypres. Kampen endte dog helt fortjent 2-1 til FCK.