15.11.98 F.C. København - Viborg 4-2 (2-1)

12 min: 1-0 David Nielsen
23 min: 2-0 David Nielsen
35 min: 2-1 Anders Winther
72 min: 2-2 Anders Winther
83 min: 3-2 Lars Højer
90 min: 4-2 Todi Jónsson

Udvisning: René Kærgård, Viborg (82 min.)

Dommer: Jørgen Johansen

Tilskuere: 6.623

F.C. København 4-3-3: Michael Stensgaard 4, Niclas Jensen 4, Piotr Haren 5, Michael Mio 4, Diego Tur 3 (afløst af Kim Madsen 5), Carsten Hemmingsen 2, Lars Højer 7, Christian Lønstrup 5 (afløst af Henrik Larsen 6), Thomas Thorninger 5, Todi Jónsson 6, David Nielsen 7 (afløst af Morten Falch ub).

Brian var i Parken idag, han var inde i Leo! Det er ganske sandt, kære Læser!!! Deres Udsendte føler sig sikker, for der var noget ved Leo denne dag. Var han ikke mere stille end normalt... hmm nå, som nipserens sidemand sagde,
"Det bedste sted at være må da være inden i Leo. Der er jo varmt!"

Og varmt var der bestemt ikke denne søndag. Endvidere er vi så langt henne på sæsonen, at skaderne for alvor sætter sine spor på diverse superligamandskaber. Også de hold i dagens kamp. København måtte denne dag undvære Kaptajnen, ude med et par trykkede ribben, Rytter, igen ude med lyskenproblemer, og Martin B., som fik noget der lignede en fibersprængning ude i Gladsaxe i onsdags. På forhånd forlød det også at Løns var tvivlsom, men han var heldigvis i startopstillingen. Placeret centralt på midtbanen. Igen stillede vi op med tre angribere fra start, en ganske fornuftig strategi for at lægge et højt pres mod Viborg. Strategien lykkedes straks fra start, FC-spillerne styrede totalt begivenhederne i noget der efterhånden skulle udvikle sig til en lidt underlig kamp.

Efter knapt et kvarter fik vi hjørnespark, som Hemmingsen ville ordne. Det gjorde han med et kiks, et hårdt fladt spark som tydeligvis ikke var meningen, men på forunderlig vis fik David vinklet bolden i nettet. 1-0. Målet gav tydeligvis københavnerne mere appetit på sagerne, mens Viborg virkede rystende svage. Midt i halvlegen spillede Todi så flot David helt fri. Han scorede sikkert. 2-0 til David. Nu lugtede det af meget mere, de tre angribere arbejdede godt højt oppe. Især Todi bør have til ros, efter sit formdyk er han tydeligvis ved at finde sig selv igen. Og Deres Udsendte er oprigtig talt træt af at høre de tåbelige tilråb, som han stadig udsættes for. Så tag jer sammen, fans, han arbejder sgu for det!

Nu sad man med fornemmelsen af, at en tredje københavnsk scoring var på vej, et nyt hattrick til David lå faktisk lige for, da han og Thorninger kombinerede sig fri i kanten af feltet, men afslutningen susede lige forbi stolpen, ja så skete det igen. Måske på Viborgs første reelle angreb. Diego, der var tilbage i startopstillingen efter sin lange skadespause, kiksede helt et hovedstød. Pludselig stod Anders Winther helt fri i højre side af vores felt, og scorede for jyderne med et flot behersket spark. Helt ufortjent, og meget uheldigt spil af Diego. Scoringen gav Viborg en smule mere mod på kampen, men københavnerne var stadig klart bedst.

I pausen fik vi fans så en kærkommen lejlighed til at sige farvel til Bjarne Goldbæk. Det var stort og meget vemodigt, da han fik sin obligatoriske version af klassikerne. "Hvad ska' vi med Bjarne Riis..." og "Hvem ska' bolle Tanderup...". Ha' det godt i Chelsea, Bjarne!!! Og kan de englændere ikke bruge dig, så husk hvem der kan!

Til 2. halvleg havde Kim Brink foretaget et par småjusteringer på midten. Højer og Løns byttede, således at Højer kom ind centralt, mens Løns overtog højresiden. Måske i et forsøg på at gøre midtbanen lidt mere markant i opspillet, Højer havde tydeligvis sine problemer ude på kanten i de første 45 minutter. Her var savnet af Rytter meget tydeligt. Men det ændrede nu ikke så meget, selvom Løns forsøgte et par dybdeløb.

Generelt ændrede kampen sig ikke meget efter pausen. Københavnerne styrede stadig helt begivenhederne, men havde problemer med den afgørende afslutning, der kunne lukke kampen. Istedet skete det så igen. Som i sidste hjemmekamp mod AaB blev en tomålsføring sat over styr. En Viborg-spiller fik ret ugenereret lov til at drible ind i feltet og til baglinien, inden bolden i en klumpspilssituation havnede hos denne Anders Winther, der igen scorede. 2-2 og man troede det var løgn. En ting var at AaB'erne formåede det for 14 dage siden, men nu også Viborg, et flere klasser ringere mandskab. Det var simpelthen for slattent, FC!!! Alt alt for slatten!!!

Heldigvis forstod spillerne det dog hurtigt selv! Man tog sig selv i nakken, og igen var det angriberne der gik forrest. David og Thorninger kombinerede, og Thorninger snoede sig helt fri på kanten af Viborg-feltet. Men blev nærmest fældet med et brydergreb af jydernes René Kærgård. Helt korrekt udvisning og frispark i Højer-land. Og han gjorde det igen, den gode Højer. Bragede bolden i nettet, så man ikke kan rose ham nok. For hvilken træfsikkerhed han har vist dette efterår. Den er simpelthen uhyggelig, og noget så skøn!

De sidste 10 minutter blev ganske dramatiske. Reduceret med en mand forsøgte Viborg at angribe, sikkert med forvisningen om hvor relativt nemt det var at score mod os, men kom istedet til at blotte sig i den anden ende. Henrik Larsen, der tidligt i halvlegen havde afløst Løns, gjorde det godt i højresiden. Og på et af hans indlæg hamrede Todi bolden på overliggeren. Oven i situationen måtte Viborgs polske keeper Onyszko så udgå. Tidligere i halvlegen havde han hændeligt stødt sammen med David, en situation som Viborg reddede på målstregen, og eftervirkningerne af det sammenstød fik ham åbenbart til at opgive ævret. Yderligere havde Viborg så brugt alle tre indskiftninger på det tidspunkt, så nu blev de reduceret til 9 mand. Med en markspiller mellem stængerne.

Der blev nu meget nemt spil for københavnerne, der enkelt cementerede sejren, da Todi på en friløber afdriblede "reservekeeperen". 4-2 og det kunne være blevet meget mere. Alene i overtiden havde vi chancer til 2-3 ekstra scoringer.

På spillerfronten bemærkede især de to genkomne, Diego, som ikke slap synderlig heldigt for sit comeback. Samt Larsen, der hoppede ind i 2. halvleg, og gjorde det glimrende. Så ham skal vi nok ikke helt afskrive! Til gengæld må vi nok være lidt hård ved Hemmingsen. Igen i dag faldt han helt igennem, med alt for mange fejlafleveringer. Meget sigende er det, at ligeså værdifuld hans fight og energi var i fx. Chelsea-kampene, ligeså meget faldt han igennem i denne kamp mod en langt svagere modstandere, hvor der nødvendigvis skulle spilles meget bold.

Nuvel, det blev en sikker sejr. Og det var vigtigt. Selvom der undervejs var lidt slinger i valsen. Generelt set var kampen ganske underholdende, men langt fra velspillet. Hvilket baneforholdene selvfølgelig bar sit ansvar for. Endvidere var der klasseforskel på de to hold, hvilket nok især i starten gjorde intensiteten lidt tamt, og med en smule mere koncentration havde vi vundet alene 1. halvleg med 3-4 mål. Sådan gik det bare ikke helt! Men overlever vi nok!

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright � 1997-1998
Sidste rettelse: 16. november 1998.