15.03.98: FC København - AB 2-1 (1-1)

34. 1-0 Diego Tur
45. 1-1 Jan Michaelsen
65. 2-1 Diego Tur

Dommer: Anders Mosegaard (6) gav to advarsler: Jan Michaelsen og Michael Madsen.
14.520 tilskuere

FC København (3-5-2): Karim Zaza (3) - Morten Falch (4), Michael Mio Nielsen (5), Diego Tur (7) - Carsten V. Jensen (4), Peter Nielsen (6), Carsten Hemmingsen (3), Bjarne Goldbæk (4), Thomas Rytter (6) - David Nielsen (5), Todi Jónsson (4) (60. Thomas Thorninger (5).

Superligakampen blev indledt med 1 stille minut i sympati med folkene omkring Aarhus Fremad, der natten til søndag havde mistet sin mangeårige formand Jan Hammerholt.

Til kampen måtte FC København stille uden den normale anfører, Henrik "Smukke" Larsen, som var skadet. Derfor stod pladsen på venstrekanten åben mellem primært Iørn Uldbjerg og Carsten V. Jensen, da Niclas Jensen tilsyneladende for tiden ikke har kvaliteter nok til at komme på førsteholdet. Valget faldt på Carsten V. Jensen.
I det hele taget var det en superligakamp med meget nyt; der er jo også gået lang tid siden Mate Sestans to scoringer på Ikast Stadion ("FC, vi har savnet jer"). Vinteren har medført store udskiftninger i mange spillertrupper, navnlig dagens to holds, og omkring banen er der også sket meget. Det har ligget i luften, at der skulle fyldes flere mennesker i Parken til FC Københavns kampe, og det har medført forskellige tiltag, der skulle medvirke hertil. Blandt disse regner vi ikke prisstigningerne på billet, drikke- og fødevarer. Under alle omstændigheder vil øvre C også blive holdt åben, og set fra Fusionsnipsernes placering på nedre C er det svært at sige, hvor mange der var deroppe under himlen, men da kun nedre A og nedre B var åben, må der da have siddet nogle mennesker deroppe. I alt mødte knap 15.000 mennesker frem, hvilket vistnok er i top 3 for FC Københavns superligakampe uden Brøndbys deltagelse.
Hos AB har 35 millioner kroner også medført mere handlefrihed, og klubbens to største indkøb, Claus Thomsen og Chris Hermansen var med fra start. Omtalte start blev domineret af AB. Allerede omkring ti meter uden for FCs straffesparksfelt blev opspillet udfordret af de bevægelige AB-angribere, og det førte til lange FCK-afleveringer, som AB-spillerne oftest samlede op. Den anden vej gik det lettere: De defensive evner var ikke nemme at få øje på hos mange af FCK-midtbanespillerne. Det gav ABerne nogle chancer, omend ikke hvad det kunne have gjort, dels p.g.a. FCs forsvar, banens kvalitet, og ABernes vinterpauseprægede boldbehandling. Et par store chancer fik de dog, bl.a. da Karim Zaza var helt nede i hjørnet for at skærme Claus Thomsen af. Thomsen havde i virkeligheden en temmelig stor mulighed, men mistede let bolden, hvorpå han kastede sig til jorden i ærgelse. Den type reaktioner fik vi i øvrigt lejlighed til at registrere hos flere spillere. På midtbanen begyndte Peter Nielsen nemlig at røre på sig. Omkring den halve time kom FC København ind i kampen, bl.a. gennem nogle gode afleveringer fra guruen. De gik mest til David Nielsen, som i et par situationer mistede bolden p.g.a. mangelfuld boldbehandling. Han spillede ellers godt, var relativt hurtig og god til at presse ABs boldførende. Hans angrebsmakker Todi Jónsson var svær at få øje på, og havde vist kun et enkelt forsøg på mål. Efter nogle minutters godt spil, fik FC København hjørnespark. Da den normale hjørnesparksansvarlige, Lars Højer Nielsen sad på bænken (i hele kampen, forøvrigt), sparkede Bjarne Goldbæk. Inde under mål kom Diego Tur - 150-kampsjubilar - højt op og headede bolden i mål. Han kom så højt op, at det fra tilskuerpladsen så ud som om han tog afsæt på Peter Rasmussens skuldre, men Rasmussens manglende reaktion tyder på, det ikke var tilfældet.
Kort efter kunne og burde København have scoret igen, da Carsten V. spillede David Nielsen fuldstændig fri 4-5 meter fra mål. David Nielsen fumlede imidlertid, så der ikke kom nogen afslutning ud af det. Hans spil i dag var kort sagt, som det plejer: Godt og chanceskabende, men problematisk når situationerne bliver rigtig afgørende. Det er åbentlyst, at han mangler lidt selvtillid. Når han den, før Kent Karlsson giver muligheden til en af de 3 andre gode angribere, der sad ude i dag, bliver han en stor aktie for FC.
Kort før pausen kom der dog spænding i kampen igen. Efter et par fejl i opspillet modtog Peter Knudsen bolden i forholdsvis fri position; Carsten V. Jensen kom tilbage fra midtbanen og halsede nogle meter efter ham. Knudsen havde dog tid nok til at sondere terrænet og spille Jan Michaelsen så fri, at han ingen vanskeligheder havde ved at udligne.
I anden halvleg var kampen mere lige. Todi Jónssons spil blev dog ikke bedre, og ind kom debatanten Thomas Thorninger. Det blev dog igen Diego Tur, som kom til at stå for målene. Ved endnu en dødboldsituation - hjørnespark fra Bjarne Goldbæk, kom Tur spænende ind i feltet, hvor AB-forsvaret helt tydeligt ikke nåede at følge med, så han liggende kunne sparke den i mål.
I kampens slutningen formåede AB at iværksætte et reelt pres, og de sidste minutter blev hektiske. Samtidig så man i 3-4 situationer ABerne pludseligt falde omkuld mens bolden var langt væk. Det var svært at se, hvad der skete, og endnu sværere at forestille sig lovbrud, da det bl.a. var med Diego Tur og Carsten V. Jensen som nærmeste FCere. ABerne var også ude efter FCerne, og skubbede ved flere lejligheder til spillerne når spillet var standset. Som tilskuer er det svært at forstå, hvorfor den slags skal accepteres, men det blev det. Hvad selve kampen angår, gav ping-pong-spillet dog et par løse chancer til AB, men navnlig i een situation kunne den i øvrigt usikre Karim Zaza undværge. De 3 point var derfor hjemme, og omend endnu mere velkomne, da Brøndby som bekendt havde halet 3 hjem ude mod Silkeborg. Nu vender al opmærksomhed sig mod Brøndby Stadion på fredag....


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.