13.04.98: F.C. København - Vejle (1-1) 4-1

34 min: 0-1 Peter Christiansen
37 min: 1-1 Bjarne Goldbæk
61 min: 2-1 Carsten Hemmingsen (straffe)
63 min: 3-1 Todi Jónsson
74 min: 4-1 David Nielsen

Dommer: Finn Lambæk (… øøøh, eller var det Voldborg uden striksweater?)

Tilskuere: 11.697

F.C. København - Karim Zaza 6, Diego Tur 5, Morten Falch 5, Michael Mio 3, Carsten Hemmingsen 7, Lars Højer 5, Thomas Rytter ub (afløst af Carsten V. Jensen 5), Henrik Larsen 5, Bjarne Goldbæk 9, Todi Jónsson 6 (afløst af Kenneth Jensen 5), David Nielsen 9 (afløst af Thomas Thorninger ub).

Denne mandag smilede påskesolen over Parken. Det var godt travlt på tribunerne, allerede flere timer før kampstart. Familietribunen fik sin debut, og det var glædeligt at se det meste af nedre B fyldt med små purke og deres vedhæng. Vurderet på tilstrømningen blev det en stor succes, og gav samtidig hele stemningen et gevaldigt løft. Også FC-Cheerleaders fik sin debut denne dag. Et smukt tiltag med lidt mere hunkøn omkring kampene, og tøserne gjorde det fint både før kampen og i pausen. Om ikke andet må man sige, at hvad de indimellem manglede i synkroniseringen, opvejredes af den gejst og glæde de lagde for dagen. Selve kampen startede i et adstadigt tempo, Goldbæk havde et godt forsøg i første minut som endte i favnen på Erik Boye. Men ellers skete der ikke meget. De to hold udmanøvrerede totalt hinanden på midten. Københavnerne havde et par halve chancer, mest iscenesat af en flot fightende David Nielsen. Men alt løb ud i det kompakte Vejle-forsvar. Gæsterne indkasserede endvidere en stribe advarsler, hvor især Goldbæk et par gange måtte bide i græsset. Alle var helt rimelige. I et par situationer savnede man Peter Nielsen's overblik og driblinger. Han var i karantæne til kampen, og afløseren Lars Højer gjorde ikke meget væsen af sig. Thomas Rytter måtte desværre udgå med lyskenproblemer meget tidligt. Carsten V. erstattede ham på højresiden, og spillede hæderligt. Efter godt en halv time kom Vejle så foran. En lidt tilfældig chance, hvor Carsten V. ikke fik tacklet en tværaflevering væk, trods ihærdige anstrengelser, endte for fødderne af en helt fri Peter Christiansen. Han udplacerede en chanceløs Karim. Da Christiansen så efterfølgende skulle fejre sin scoring, stak han en finger i vejret og spurtede over mod Nedre C. Hvilken finger det egentlig var, hersker der stadig i skrivende stund en del tvivl om. Selv bedyrede han sin uskyld, men hele Nedre C, samt kampens dommer, så den berømte langfinger strittende i en lidet respektabel attitude. Og den slags gør man bare ikke ustraffet! Ostemad til Christiansen, samt energisk buh-kor resten af kampen! Vejle fik dog ikke lang tid til at fejre sin føring. Der gik kun et par minutter inden en Goldbæk i forrygende galop, og suveræn landsholdsstil, tog sagen i fødderne. I venstre side af straffesparksfeltet afdriblede han elegant sin forsvarer og sendte bolden modsat i en blød, skruende bue uden om Erik Boye. En sublim detalje. Der var balance igen, og uafgjort ved halvleg var ganske illustrativt for kampen hidtil. Efter pausen begyndte Københavnerne godt, David kæmpede som besat i front, og det kom til et par halve afslutninger. Vejle fik dog snart låst spillet fast på midten igen, og fik efterhånden også et lille overtag. Graulund havde en stor chance, da han stod helt udækket i det lille felt foran Karim, men afsluttede helt skævt. I periode på 5-6 minutter virkede københavnerne i fuldstændig black-out. Ingen afleveringer nåede frem, spillet gik helt i baglås. Men pludselig sendte Hemmingsen så David afsted. Med en lang stikning. David rykkede forbi sin oppasser inde i feltet, men blev kantet bagfra. Klart straffe og endnu et i rækken af gule kort til Vejle. Hemmingsen eksekverede hårdt og præcist! Dette blev optakten til en forrygende københavnsk afslutning på kampen. Kun et par minutter efter føringsmålet opsnappede Larsen en løs Vejle-aflevering midt på deres banehalvdel, og spillede elegant Todi fri. Han scorede sikkert, og for tredje kamp i træk. Bliv endelig ved med det, Todi!! Det er en meget god vane! Gæsterne virkede nu i chok, mens Københavnerne kunne det hele. 4-1 blev det, da David blev spillet blank, atter af Larsen, denne gang benyttede han dog pandebrasken. En meget meget fortjent scoring til David. Skrivende nipser falder sikkert ind i koret fra tusinder af andre på Nedre C, når han siger, at han aldrig har set David spille en flottere kamp for FCK. Han løb, knoklede, udfordrede og driblede så det var en fornøjelse at skue. Scoringen og den efterfølgende saltomortale blev bare kronen på værket. Det var super, David! Resten af kampen formede sig som lidt nu-skal-vi-have-tiden-til-at-gå fodbold. Vejle forsøgte, men havde opgivet ævret, og Københavnerne var faktisk nærmere en femte scoring, da indskiftede Kenneth Jensen i slutminutterne headede på overliggeren. Sluttelig kan man sige, at det blev en storsejr, men var langt hen ad vejen en arbejdssejr. Spillemæssigt var især 1. halvleg ikke videre opløftende, der manglede helt opfindsomhed i spillet. Efter pausen blev det væsentligt bedre. Bortset fra den tamme periode lige i begyndelsen af halvlegen. Som allerede fremgået var de to store profiler - Goldbæk og David. Men et lille plus falder også til Hemmingsen, for god fight og bedre kontrol på afleveringerne end set længe. På den negative side var Mio. Han havde en regulær off-day, virkede usikker og famlende i det meste, som han foretog sig. Oveni fik han så en advarsel, der sætter ham i karantæne til næste kamp. Men det er måske meget godt!