11.11.98 Pokalkvartfinale:
AB - F.C. København 0-0 (0-0) i ordinær kamp. 1-0 efter forlænget spilletid

103 min: 1-0 Nikolaj Stokholm

Dommer: Knud Erik Stadsgaard

Tilskuere: 3465

F.C. København 4-4-2: Michael Stensgaard 6, Niclas Jensen 5, Piotr Haren 5, Michael Mio 5, Thomas Rytter 7, Carsten Hemmingsen 2, Lars Højer 5, Peter Nielsen 3 (afløst af Claus Nielsen 4), Martin B. Larsen 4 (afløst af Christian Lønstrup 7), Thomas Thorninger 4, Todi Jónsson 3 (afløst af David Nielsen 5)

Det er blevet hverdag igen. Oven på Chelsea-kampene. I søndags Østerbro Stadion og her til aften kvartfinale i Compaq Cup'en i Gladsaxe. Dårlige baner og regn og regn og regn og kulde. Samtidig var det dag 1 uden Goldbæk, men ligeledes dag 1 med Brian Laudrup. Men vi må vente lidt endnu med ham. Desværre!!!

Denne kamp i Gladsaxe var meget intens straks fra start, der blev tacklet igennem og fightet så grønsværen blev flået op. Men nogen skøn forestilling blev det aldrig. Tværtimod var der utrolig mange frispark og utrolig mange spilstop og utrolig mange fejlafleveringer og dårlige tæmninger. Især fra FC-siden. Gennemgående var AB'erne dem, der først fik lidt styr på sagerne, og det havde de som helhed kampen, samt omkampen, igennem. Det virker forbløffende, og måske ikke!, men teknisk set virkede de langt bedre end os. I kombinationerne og i boldsikkerheden. Fra første fløjt måtte vi leve på vilje og fight, for spillemæssigt fungerede intet. Men nøgternt set blev der ikke skabt meget foran de to mål, 1. halvleg blev stort set en ørkenvandring. Midtvejs i halvlegen scorede Todi dog. På hovedstød efter Niclas' hjørnespark, men målet blev annuleret, af grunde som i skrivende stund står Deres Udsendte helt uforståelige. Todi nåede simpelthen højest i en klump af spillere foran Hoffmann's mål, men havde muligvis svinget for højt med albuerne. Et eller andet fløjtede Stadsgaard ihvert fald for, og vi lader - i venlighedens navn - tvivlen komme ham til gode. Sidst i halvlegen gik Martin B. igen i stykker. Det lignede en fibersprængning. Løns måtte træde ind og det gjorde han aldeles fremragende. Trods den lidt uvante plads på højremidtbane.

2. halvleg kom til at ligne første meget, og for at gøre det endnu mere trøstesløs begyndte regnen at vælte ned. Dog havde FCKøbenhavnere en glimrende periode midtvejs i halvlegen, hvor man omsider - ja, omsider, for indstillingen fra start virkede meget defensiv - fik lagt et højt pres. Noget som blev godt hjulpet af, at David på dette tidspunkt havde afløst Todi som frontløber. Der kom simpelthen mere tyngde og vilje i frontkæden. Det blev til et par halve chancer, men vi blev aldrig for alvor farlige. Istedet overtog AB igen styringen og fik - uden at imponere - tilspillet sig et par stykker, altså scoringschancer, som enten blev brændt eller havnede hos en sikker Stensgaard. I slutminutterne af den ordinære kamp kom der dog lidt fart over tingene. Først havde AB et giganttilbud, derefter fik FC en serie hjørnespark, som med lidt held kunne have afgjort det hele. Men ingen scoring, der var ingen vej uden om. Vi måtte ud i forlænget spilletid, trods at vi nok var mange på tilskuerpladserne, der på dette tidspunkt, helst havde været den foruden. Det hele var simpelthen blevet en tand for vådt og koldt, hvilket logisk fik størsteparten af de overtallige FC-fans til at brøle "VI HAR DET SKIDE VÅDT!".

I overtiden fortsatte billedet bare. Det regnede og spillet var elendig. Især FC's. Meningsløse los fremover, ingen midtbane. Om det var afsavnet efter Goldbæk, skal Deres Udsendte lade usagt, men faktum var at vi stort set kampen igennem spillede uden tydelig midtbane. Kaptajnen fyldte intet idag, og kreerede absolut slet intet, og blev fornuftigt nok sidst i 2. halvleg af den ordinære kamp byttet med Claus Nielsen, som dog heller ikke fik meget mere ud af det. Højer kæmpede bravt og stod sammen med Løns bag det meste fornuftige opspil. Hemmingsen vadede rundt i fejl og kiksede tacklinger, og endte som oftest enten for langt tilbage eller for langt fremme.

I slutminutterne af 1. ekstrahalvleg scorede AB så. Umiddelbart lignede situationen en betænkelig offside ude i vores højreside, så betænkelig at Claus Nielsen måtte indkassere en advarsel for sine vilde protester mod linievogteren, vores gamle ven - Jan Hald. Men AB'eren fik lov til at slå indlægget og Stokholm kunne heade sejrsmålet ind, ganske umarkeret. Intet ufortjent i det. Resten af omkampen forsøgte FC at presse, Thorninger havde et godt forsøg, men generelt kom AB-keeper, Hoffmann, aldrig på de store prøver.

Alt i alt kan vi vist roligt konkludere, at det var en skuffende indsats af FC. Spillemæssigt var det en lang elendighed, at skue. Men roses skal spillerne dog for den vilje og fight, som de udviste, trods det åbenbare at intet vitterlig funkede. Og så må man imponeres over Thomas Rytter, han er for lækker. Med sin hurtighed, sine timede tacklinger, og sine vilde ryk på højrekanten! Det tegner altså rigtig godt, og han er jo kun lige begyndt. Oven på sin lange skadespause!!!

Fusionsnipserne


Fusionsnipserne.
Copyright � 1997-1998
Sidste rettelse: 12. november 1998.