11.04.98 DS, kreds 1: FCK 2 - Birkerød 2-2 (0-2)

23 min: 0-1 Jesper Gustavsen
42 min: 0-2 ???
52 min: 1-2 Niclas Jensen
89 min: 2-2 Peter Decko

Tilskuere: 253

På denne påskelørdag, midt mellem familiefrokost og Kylle Pylle, bevægede Deres udsendte nipser sig ud på Frederiksberg Stadion. En behagelig afveksling med lidt eftermiddagsbold, nu hvor Tipslørdagsæsonen er overstået, og ovenikøbet aldrig genopstår. Trist, meget trist, men det er en anden snak. På menuen stod en kamp mellem Birkerød og vores eget, til sæsonen nydannet, ungseniorhold FCK 2. Som skrevet i vores seneste leder består dette af en samling 18-19 årige spillere, der akkurat er vokset fra ynglingealderen, samt et par fra superligatruppen, som af forskellige grunde er fundet for lette til førsteholdstruppen. Denne dag var der glædeligt gensyn med Uldbjerg og Claus Nielsen, der nu er ved at komme sig efter sin rygskade. Ligeledes kunne man besigtige vores reservekeeper Kenneth Jørgensen, og den fra Eindhoven-indkøbte Niclas Jensen, der åbenbart heller ikke er fundet god nok til superligaen endnu. Af de unge folk var der også et par kendinge fra KB's sølvvindere fra ynglinge-DM i efteråret. Ronnie Sørensen, anfører dengang og anfører nu, og Newroz Dogan. Samt et par andre. Tja, kære læser, Deres udsendte undskylder. Men det var umuligt at opdrive et kampprogram med de nøjagtige holdopstillinger. Som det blev betroet nipseren ved indgangen, så var trykkearbejdet endt op i lige lovlig meget påskefrokost for den ansvarlige. Så man måtte klare sig lidt på skrømt. Selve kampen begyndte i et hæsblæsende tempo, hvor FCK 2 slog tonen an med besnerrende offensivt spil. Det blev til et par lige-ved-og-næsten chancer. Dogan snittede et indlæg tæt forbi stolpen, et fladt langskud blev snuppet af Birkerød-målmanden, som iøvrigt også var et kendt ansigt. Steen Christensen. Han var Hvidovre's noget usikre keeper sidste forår, hvor de som bekendt rykkede ud af superligaen. Et kort øjeblik dukkede DR-TV's program om træner Kalborg og Hvidovre's deroute da også op i hukommelsen. "Du er den bedste, jeg har", benævnte Kalborg lidt opgivende sin daværende målmand. Men i denne kamp var der dog ingen slinger i valsen hos Christensen. Han stod en stabil kamp, selvom han havde en del problemer med at kontrollere sine udspark. I starten bød Birkerød ikke på meget, de blev næsten udspillet i de unge københavneres kombinationer. Deres eneste middel var at bruge fysikken, hvor de havde kilomæssig fordel mod mange af de 18-19 årige FCK'ere. Det lykkedes til dels, men en heldig scoring hjalp godt med. Et langt indkast blev sendt ind i straffesparksfeltet og endte efter kontraer hos en fri Birkerød-spiller, der let udplacerede Kenneth Jørgensen. Scoringen faldt midt i halvlegen og det var gæsterne første forsøg på mål. Sådan kan fodbold jo også være. FCK'erne fortsatte ufortrødent sin offensive stil. Med flere gode chancer til følge. I et tilfælde blev bolden reddet på målstregen efter et af mange FCK-hjørnespark. Alle iøvrigt sparket af Niclas Jensen, der med sit venstreben gav bolden en giftig skruning næsten hver gang. I halvlegens slutminutter skete det så igen. Et Birkerød-forsøg, der førte til scoring. FCK blev fanget for langt fremme i en kontra, hvor et par afleveringer endte for fødderne af en Birkerød-angriber, som afdriblede en halvt glidende Kenneth Jørgensen. 2-0 på to forsøg! Tale om effektivitet. I pausen kunne man så i selskab med gamle Bowie-sange, meget prisværdigt!, sidde og fundere over hvilket underligt spil fodbold nogengange er. De unge FCK'ere strålede af tekniske finesser, hurtige kombinationer og masser af fodboldforståelse. Birkerød lossede, forsvarede og tacklede, både reglementeret og ureglementeret. Og nå ja, scorede! 2. halvleg begyndte mere jævnbyrdigt end første. Regnen begyndte at sile ned og det inspirerede måske gæsterne til at træde længere frem på banen. Opspillet kørte ikke på samme boldsikre måde for FCK'erne. Derfor kom Niclas Jensen's reducering også lidt overraskende. Et indlæg blev rettet af, snød Steen Christensen, og pludselig landede bolden for fødderne af Niclas, der med en kort inderside kunne score i blankt mål. Efter målet fik FCK igen gang i spillet. Det blev til et par åbne chancer, men Steen Christensen var vågen. Birkerød forsøgte sig med kontraspil, men det meste løb ud i ingenting. Et enkelt nærgående forsøg fik Kenneth Jørgensen med fingerspidserne vippet udenom stolpen. I slutminutterne fik Birkerød sin anfører udvist, da han fik sin anden ostemad. Ialt fik gæsterne vel en 5-6 advarsler, hvilket glimrende illustrerer deres spillestil. Højdepunktet kom dog i dommerens overtid, hvor noget så usædvanligt som en dobbeltadvarsel blev uddelt. To Birkerød-spillere blev bogført i samme situation, for grove eftertacklinger mod to forskellige FCK'ere. Kort efter omtalte udvisning kom belønningen for FCK-presset. Et glimrende gennemspillet angreb i venstreside, med Niclas Jensen og Rasmus Andersen, spillede sidstnævnte fri i straffesparksfeltet. Forsøget blev halvklaret, men Peter Decko kunne sikkert score på kontraen. Udligningen var fuldt fortjent, ja, den var hamrende retfærdig. Sammenfattende kan man sige, at de unge FCK'ere viste masser af flot teknisk fodbold, der var tempo over spillet, og mange fine kombinationer. Ja, de burde have vundet med et par mål. Som boldspillere var de en klasse bedre end modstanderne. Blot manglede en smule større effektivitet i straffesparksfeltet. Dogan havde en decideret off-day og var totalt anonym i front. Logisk nok blev han derfor også udskiftet i begyndelsen af 2. halvleg. På midten udmærkede Ronnie Sørensen sig. For at bruge floskelsprog så er han en lille terrier i sit spil, er hurtig i sine ryk, fighter flot, og med habilt skud i støvlerne. Endvidere bemærkede man den lille højreback, Dan Kragelund, oprykket fra 03-ynglingene, der spillede en solid defensiv. Også sweeperen gjorde det et godt indtryk. Her må udsendte nipser desværre blive navn skyldig. Af de fire kendte fra superligatruppen var Niclas Jensen klart bedst, ja han var banens bedste. Efter en lidt tam 1. halvleg tog han for alvor det ansvar, man må forvente af en spiller af hans kaliber efter pausen. Det samme kan desværre ikke sige om Ulde. Han virkede uinspireret og modløs kampen igennem, og lykkedes ikke med meget. Claus Nielsen var også ganske anonym, bortset fra en episode hvor han røg i klammeri med en Birkerød-spiller og fik en noget underlig advarsel, for en harmløs forseelse. Men han mangler givet også meget kamptræning endnu, efter næsten et års pause. I målet havde Kenneth Jørgensen ikke meget at bestille, de to mål kan han ikke lastes for, så vi må vente på en anden lejlighed for at vurdere hans evner.