10.5.98: Lyngby - FC København 2-1 (1-0)

42. 1-0 Carsten Fredgaard
53. 1-1 Thomas Thorninger
81. 2-1 Claus Jensen.

FC København: Karim Zaza (2) - Morten Falch (2), Michael Mio Nielsen (4), Carsten V. Jensen (4) - Lars Højer Nielsen (4) (David Nielsen (4)), Peter Nielsen (7) (Martin B. Larsen (5)), Carsten Hemmingsen (3), Henrik Larsen (3), Niclas Jensen (2) - Todi Jónsson (2) (Kenneth Jensen UB), Thomas Thorninger (5)

Advarsler: David Nielsen, Martin B. Larsen

6.015 tilskuere

Dommer: Anders Mosegaard (2)

Skader og karantæner gjorde, at det ikke var den typiske FCK-opstilling, der blev brugt: I forsvaret var Diego Tur erstattet af Carsten V. Jensen, og på midtbanen manglede Thomas Rytter og Bjarne Goldbæk. Til gengæld var vejret godt, og godt 6.000 var på plads. Kampen startede med at den tidligere Lyngby- og B1903-spiller Michael Gothenborg, der har været gennem en slem sygdom, blev tildelt penge bl.a. fra et legat og lovet en del af entreindtægterne.
I kampens absolutte start fik Todi Jónsson en kæmpechance: Friløber mod Bo Andersen, men afslutningen var lige på Andersen, der derfor ikke havde svært ved at redde. Herfra gik det dårligt for FC København.
Efter kedeligt spil fra begge sider kom FCK ud for et uheld: Lars Højer førte hurtigt bolden frem, og afsluttede godt udenfor feltet, men faldt samtidig omkuld, idet han tog sig til baglåret. Han blev udskiftet med David Nielsen, og forsvaret blev ændret fra 3-mandsudgaven til den 4-mands, FC bl.a. praktiserede hjemme i pokalturneringen mod Ikast: Mio og Morten Falch centralt, og Carsten V. som højre og Niclas Jensen som venstre back. Og det var ikke blevet et kønnere syn siden sidst.
Forsvaret var - bedre udtryk findes ikke - hullet som en si. Ikke mindst efter pausen var der masser af plads at boltre sig på, bl.a. lidt foran de centrale forsvarsspillere. Alligevel gik der noget tid, før Lyngby fik chancer. Deres første rigtig store kom, da Morten Falch mistede bolden midt på banen, men dog som sidste mand. Carsten Fredgaard piskede den anden vej, og da Karim Zaza hurtigt lagde sig, var det en smal sag at lægge bolden i nettet. Stor jubel blandt Lyngbytilskuerne ("26 medlemmer - hvor er I").

Da midtbanen fungerede i lighed med forvaret ikke, navnlig den centrale midtbane var det galt med. Den eneste, der spillede godt på midtbanen var Peter Guru Nielsen, som imidlertid blev udskiftet i begyndelsen af anden halvleg - tilsyneladende uden at være skadet. Man blev dog lidt inde i halvlegen forledt til at tro, at kampen ville forme sig som så mange gange i foråret: FCK hiver alligevel en sejr hjem til sidst. Dette blev navnlig næret af Thomas Thorninger, da han scorede på et hovedstød: Bolden var kommet indover, og rettet af af en Lyngbyspiller. Desværre fortsatte Lyngby deres overtag, og det korte af det meget lange og meget kedelige er, at Lyngby fuldt fortjent vandt 2-1 på et mål af Claus Jensen.
Tilbage står at FC København stort set uden undtagelse har spillet rigtig dårligt, når 4-mandsforsvaret har været taget i anvendelse. Nu må det snart være tid til at tage den gamle løsning igen.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 10. maj 1998.