06.05.98: Ikast - F.C. København 1-5 (1-3)

Tilskuere: 711

Advarsler: Bjarne Goldbæk (56.)

F.C.København: Karim Zaza 5 - Michael Mio Nielsen 5 - Carsten V. Jensen 4 - Niclas Jensen 5 - Lars Højer 6 - Bjarne Goldbæk 5 (57. Kenneth Jensen 4) - Henrik Larsen 4 - Peter Nielsen 6 - David Nielsen 5 - Thomas Thorninger 7 - Todi Jónsson 5 (46. Martin B. Larsen 6)

Lad skrivende fusionsnipser starte med at beklage forsinkelsen. Grundet fødselsdag og dertilhørende løssluppenhed er dette kampreferat forsinket, men nu er det her.

Ikast stadion en råkoldt forårsaften i maj er ikke just det mest opløftende sted. Dog havde små 100 Københavnere fundet vej til lægterne, hvilket vel må betegnes som imponerende, idet kampen på ingen måde tegnede til at blive spændende, samt det faktum at kampen spilledes en helt ordinær hverdag.
Ikast havde imidlertid troen på overraskelsen. Det stod i hvert tilfælde at læse i kampprogrammet: »Vi tabte ufortjent det første opgør med 4-1, og heller ikke i denne kamp havde vi hverken marginalerne eller dommeren på vor side. .. ...Selvom det bliver svært at vinde mindst 3-0, er der ikke tvivl om, at vi vil prøve. Dette er en af de store muligheder man sommetider får, og vi går efter chancen.« Således skrev en hr. Johnny Rune. Hmmmmm, måske ville vi alligevel få en rimeligt god fight. Det gjorde vi IKKE.

Igen blev en kamp sat igang ved, at dommeren blæste i sin fløjte, og det er vel nærmest gået hen og blevet en tradition.
Ikast stillede friskt op med hele to angribere, idet kampen jo skulle vindes med mindst 3-0, og den norske træner var derfor tvunget ud i denne nærmest hæmningsløse offensiv. FCK nøjedes med at spille med 3 angribere, idet de jo ikke var tvunget frem på banen.
Efter blot et par minutters spil kom kampens første store chance til FCK, men desværre uden gevinst. Ikast havde et par minutter senere et godt skud på mål, og følte derefter ikke, at de behøvede at yde noget de næste 20 minutter. FCK satte sig tungt på kampen, og efter 9 minutters spil bar det frugt. Lidt klumpspil, og bolden lå pludselig for fødderne af Thomas Thorninger, der sparkede bolden i nettet. Thorninger var hele kampen god til at holde på bolden, og skille sig fornuftigt af med den. Han var FCKs bedste set over hele kampen.
Nu kunne FCK vel godt grave sig ned og spare lidt på kræfterne, men da Ikast ikke ville noget som helst, ja så kunne de vel lige så godt fortsætte. 13 minutter inde i kampen, bliver Todi elegant spillet helt fri, men hans lob går lige over mål. Nu var Todi imidlertid opsat på, at bolden SKULLE lobbes i mål, og det lykkedes så efter 25 minutters spil. David Nielsen fandt denne måde at score på så fantastisk, at han resten af kampen forsøgte det samme hver eneste gang han var i nærheden af mål, uanset om det var muligt eller ej. Paradoksalt nok var det ikke på et sådant han scorede efter 36 minutter, men på et slags skovleskud. Det var efter at Peter Nielsen havde misbrugt en kæmpe mulighed, og en Ikastspiller, der havde vovet sig op til vores mål, havde misset et chance, hvor han var helt fri. Ikast skulle nu frem og score mindst 7 gange, og det vækkede dem. De sidst 10 minutter havde Ikast bolden mest, og minsandten så fik de reduceret til 1-3, på et ret flot mål.

Så var der pause, og på Ikast stadion var der ingen strejke, hvorfor man kunne nyde en pilsner og spise et par pøller til rimelige priser.
Endvidere kunne man fornøje sig med, at læse videre i kampprogrammet, hvor Johnny Rune igen strøede om sig med guldkorn. Denne gang om den nye storklub med arbejdsnavnet FC MidtVest. Johnny R. mente, at hvis bare Herning ville være med de 22 andre klubber i samarbejdet, så kunne der »...være mere talent og fremtidsperspektiver end noget andet sted i dette land fodboldmæssigt set.« Af de deltagende klubber nævnes her nogle af de mest spændende: Feldborg/Haderup IF, Isenvad IF, Lemvig GF, Snejbjerg IF, Spjald IF og naturligvis Tarm IF.

Deres udsendte ønskede Martin B. Larsen på banen, således at også han kunne bidrage til målfesten, og han fik sin vilje. Endnu engang har en nipser vist en fodboldkyndighed ud over det sædvanlige, for efter blot 4 minutters spil, bankede han bolden op i nettaget. Et rigtigt godt mål, og helt ærligt, selvom man ikke ønsker at længe for stort et pres på sine unge spillere, så har skrivende fusionsnipser svært ved at se, hvorledes dette kæmpe talent kan holdes ude på bænken ret meget længere. Han har det hele. Fysisk styrke, hurtighed og en sublim teknik. Dette beviste han blot to minutter efter scoringen, ved helt eminent at bringe Goldbæk fri, men desværre skød han lige forbi.
Nu var der stilstand. Der skete ikke meget, og selv Ikast fik spillet sig frem til et par chancer, var det FCK der styrede begivenhederne.
20 minutter inde i anden halvleg kommer næste store chance til FCK. David er helt fri, og forsøger naturligvis at lobbe bolden ind, men målmanden får hænderne på. På det efterfølgende hjørnespark havner bolden hos Højer lige uden for feltet, der med en følt inderside forsøger at placere bolden i hjørnet, men den stryger lige over. Højer spillede igen en rigtig sikker og fornuftig kamp, og en der er på vej tilbage i startopstillingen. David hyggede sig, og prøvede at lege og underholde de fremødte fans, bl.a. ved at synge med på - her regér FCK. Han kunne have scoret flere, men det var jo ligemeget, så det var opløftende at se, at en spiller ønsker give de fremmødte en lille ekstraoplevelse. Tak for det.
Anden halvleg bød endvidere på en af de mest specielle forsvarsopstillinger i FCKs historie: Larsen, Mio og Carsten V. som de tre bagerste. Det fungere ikke ret godt, men godt nok til Ikast. Larsen spillede sig lidt op nede i forsvaret, men det hang vist mest sammen med, at han dermed fik færre boldberøringer.
Stilstand igen. Der blev spillet lidt småbold frem og tilbage - mest frem - og vi havde så småt indstillet os på 4-1, da Kenneth Jensen efter et hjørnespark header bolden i nettet. Det var det første gode man så fra hans side. Ellers havde han stort set tabt bolden hver eneste gang han havde den.
Nå, sejren var fortjent (eller hva' Johnny R.?), og kunne let have været meget større. Men nu skal man jo ikke klage over en 5-1 sejr, omend den var på en noget billig baggrund.
Skrivende fusionsnipser vil afslutte med at konstatere: At Ikasts indstilling til kampen nærmest var pinlig og ligeledes deres indsats - at FCK'erne havde let spil (og derfor ikke så høje karakterer, til trods for den høje målscore - at Larsen bør starte ude og Biil inde og sidst men ikke mindst at F.C. København er i pokalfinalen med en samlet målscore på 9-2!