04.10.98: AaB - F.C. København 3-3 (3-1)

Udvisning: 25. Jazo Matovac, AaB

Dommer: Jørgen West Larsen.

Tilskuere: 12.402

F.C. København: Michael Stensgaard 5 - Martin Nielsen 3(46. Niclas Jensen 5) - Kim Madsen 4 - Michael Mio Nielsen 4 - Morten Falch 4(65. Piotr Haren) - Peter Nielsen 6 - Carsten Hemmingsen 6 - Bjarne Goldbæk 7 - Lars Højer 5 - Thomas Thorninger 8 - Todi Jönsson 4.

Der var stoppet med tilskuere på Aalborg stadion denne første søndag i oktober. Deres udsendte kan ikke huske sidst, der var så mange FCK'ere på plads til en udekamp. Stemningen var også derefter, og så er det altså sjovt at være til fodbold.
Deres udsendte lod sig desværre gribe lidt for meget af stemningen, og må dagen derpå kæmpe med en smule hovedpine. Det havde imidlertid ikke gjort så meget, var det ikke fordi at han samtidigt havde mistet sin kuglepen. Derfor er referatet også en smule forsinket, og samtidigt måske med et par huller. Det beklages naturligvis...

FCK startede kampen godt, og havde godt greb om begivenhederne, dog uden at blive rigtigt farlige. Højer spillede i højre side, og gjorde det fornuftigt med nogle udemærkede dybdeløb. Bedst som man følte, at den her kamp skulle vi nok vinde, fik Staale Solbakken lov til at vende sig om på kanten af feltet, og uden synderlig megen indgriben fra de omkringstående forsvarere, kunne han efter 11 minutter sparke bolden i nettet til AaB-føring på 1-0. Forsvaret virkede meget passivt i denne sitution, og det virkede helt forkert, at der ikke blev sat en tackling ind.
FCK fortsatte dog det udemærkede spil, dog uden helt så megen kontrol som tidligere. Pludselig var Thorninger helt fri for mål, og her blev han revet omkuld af AaB'eren Jozu Matovac, der helt korrekt blev udvist, idet det helt klart måtte betegnes som en nødbremse.
FCK pressede nu godt, og små fire minutter efter udvisningen, kunne Kaptajnen sparke bolden i nettet til 1-1, hvilket var fuldt fortjent.
FCK var nu ovenpå igen, men det var ikke til at se, at AaB var en mand mindre. FCK havde mange dumme boldtab, og selvom de pressede godt, så fik AaB stadig chancer, og langsomt sivede noget af gejsten ud af FCK'erne.
En aflevering i bybden, og et resolut skud fra Dan Sahlin, og så var AaB foran 2-1. Som et lyn fra en klar himmel, men dog ikke ulogisk, idet FCK ikke rigtigt kunne spille bolden rundt og få spillet til at glide. I stedet pressede de sådan lidt hovedløst, og derfor skulle AaB jo få et par kontrachancer.
Så var det ligesom spillerne følte at nu måtte de virkeligt frem og vise noget, men i stedet for et godt pres fra FCK, så blev det til endnu en kontrachance, denne gang blev Søren Frederiksen spillet fri i dybden, og når man har hans selvtillid, ja så sparker man altså sådan en ind. 3-1 til AaB. Nu var det måske ikke det mest retfærdige halvlegsresultat, men det kunne FCK vist kun takke sig selv for. De har det med ikke at få nok ud af det spilovertag de vitterligt har, og så er forsvaret altså for nemt at overspille.

I pausen skulle så fornøjes med de aalborgensiske cheerleaders. Lad Deres udsendte sige det som det er: De er de mest ufikse af samtlige cheerleaders Deres udsendte nogen sinde har set. Der er absolut intet spændende og udfordrende i deres optræden. Aalborg Pigegarde havde vist været et festligere indslag, og nu er pigegarder vist noget af det kedeligste man kan forestille sig.

I anden halvleg så vi endnu engang FCK kæmpe godt og være spilstyrende. De kom til flere afslutninger, dog uden at få det store ud af det. De holdt dog AaB'erne godt fra fadet, selvom de også havde et par fornuftige forsøg.
Der skulle gå tyve minutter inden at Thorninger kunne reducere til 3-2 på et flot mål. Thorninger skabte en del, og spillede i det hele taget en rigtig fornuftig kamp.
Nu var Aab'erne knækkede, og FCK havde stort set hele spillet. Endelig kunne man mærke at vi var en mand i overtal, og aalborgenserne var ved at være en smulle trætte. Små ti minutter efter Thorningers reducering, kunne Goldbæk så fuldt fortjent udligne til 3-3. Resten af kampen havde FCK flere gode muligheder for at komme foran, men der manglede lige de sidste centimeter inde foran mål.
Man kan sige, at FCK var for ukoncentrerede i første halvleg, men de spillede en flot anden halvleg, og kunne faktisk have vundet. Man kan dog ikke være helt utilfreds. 3-3 i Aalborg er jo faktisk et flot resultat, og hold da helt op, hvor var det en god fodboldkamp. Masser af tilskuere, seks mål og en rutchebanetur af karat. Så bliver det ikke meget bedre.