System B8-Cup i Brøndbyhallen (04/01/98)

Den 4. januar var der nytårskur i Brøndbyhallen med et indendørstævne efter tysk model, hvilket vil sige med 1 målmand og fem markspillere på banen ad gangen på en bane på 63 x 33 meter (ishockeystørrelse).

Deltagerne var de tolv Faxe Kondi Liga klubber minus Vejle som blev afløst af Viborg.

FCK var i pulje A med Lyngby, AaB og Århus F, Pulje B bestod af SIF, AB AGF og OB og badeferiepuljen C bestod af BIF, Ikast, Herfølge og Viborg.

FCK stillede om med Karim på mål og 10 markspillere: Ulde, Morten N., Falch, David, Stefan, Mio, Clement, Martin N, Kim Madsen og Martin B. Larsen

Dagens første kampe var FCK mod Lynby, som stillede op med et ynglingehold, da førsteholdstruppen var i træningslejr. FCK startopstilling var Karim, Martin N. Ulde, Morten N. Mio og Clement. Kampen var præget af nervøsitet og blev aldrig den store oplevelse, men med FCK i konstant boldbesiddelse. Ulde scorede til 1-0 og blev også matchvinder med sejrsmålet til 2-1. Lyngby var kun farlige på kontraangreb og havde ikke meget at byde på. Bedste spillere var Karim, Martin N., Morten N. og Ulde.

FCK's anden kamp var mod Århus F, som havde vundet 3-0 over AaB. Clement bragte FCK på 1-0, men Århus F udlignede kort før tid til slutresultatet 1-1. Bedste spillere Karim og Ulde.

Sidste puljekamp var mod AaB og det blev FCK bedste kamp. Et selvmål gjorde det til 1-0 og senere scorede Clement til 2-0. Sejren kunne være blevet meget større og både Stefan og David var alene med målmanden, men afsluttede for svagt. Karim var kampens store spiller og afdriblede endda tre modstander i et rush op af banen. Kampen viste i øvrigt også Søren Andersens tekniske mangler!

Slutresultatet var at Århus Fremad vandt puljen, foran FCK, mens AaB blev sorteper i kampen mellem de tre treere. Fra pulje B gik AGF, AB og SIF videre og fra badeferiepuljen var det BIF, Ikast og Viborg.

I den første kvartfinale skulle FCK spille mod vinderen af pulje B; AGF og kampen blev først afgjort på overtid, hvor man spillede til først scorede mål. AGF havde chancerne, men FCK havde spillet, Karim og Morten N. I en meget lige kamp spillede Morten N. Martin Larsen helt fri til en heldig 1-0 FCK sejr.

De andre kvartfinaler: Aarhus F - Viborg 2-1, BIF - SIF 2-1 og AB . Ikast 4-2.

I første semifinale skulle FCK møde BIF, som havde vundet alle deres kampe. Kampen var lige, men BIF kom foran 1-0 og kort efter blev Kim Madsen udvist (vist nok det eneste kort der blev uddelt i løbet af eftermiddagen. Med en mand i undertal var det slut og FCK måtte forlade banen som tabere med 2-0. En lidt for ivrig tilskuer forsøgte ellers på en meget uheldig måde at hjælpe, da han slog til bolden, mens den var i spil!!.

Kampen og 3. pladsen blev en tam affære uden gnist og gejst og her tabte FCK med 2-0. Finalen vandt BIF over Århus F med 2-1 efter en meget lang omkamp.

Evaluering:

Turneringen var en publikumssucces, men for fanden, hvor var der mange kedelige kampe. Spillet var meget taktisk præget og havde et hold først besluttet, at det ville forsvare sig, så var det næsten umuligt at score i mod dem. Det hold der ikke havde bolden var hele tiden farligst i kontrafasen. Hvis turneringen skal gentages ønskes der en revurdering af reglerne med henblik på at gøre spillet mere underholdende.

Spillerne var ikke helt på mærkerne og flere egnede sig ikke rigtigt til indendørs. Ingen turde tage det ansvar det er at skyde på mål, så afslutninger var der ikke mange af.

Karim: var suveræn, både på stregen og i spillet på banen. En meget flot præstation.

Ulde: lavede et stort arbejde og var bedste markspiller

Morten N: viste slet ikke hvad vi ved han kan. Handicappet af de mange spillere på banen.

Falch: lige lovlig tung i det og ikke den store succes

David: viste tekniske mangler og viste i det hele taget ikke ret meget

Stefan: har teknikken, men er lidt for flagrende i sine bevægelser. Kan godt bruges indendørs

Mio: positiv overraskelse, men også mange personlige fejl

Clement: god indendørsspiller, men ikke helt på mærkerne

Martin N: næstbedste markspiller med et godt overblik

Kim Madsen: sikker i det defensive, men viste ikke meget frem af banen

Martin B. Larsen: viste at han kan noget og at han tør noget. En meget spændende spiller.

At BIF vandt er der ikke noget at gøre ved. De har haft muligheden for at træne på den størrelse bane, har spillet den typer i de forudgående år og stillede med alle ligalandsholdspillerne. Næste uge når det er rigtigt indendørs, så tør de jo ikke stille op, men det gør Fusionsnipserne.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.