03.05.98 - F.C. København - AGF 2-1 (1-0)

3 min: 1-0 Todi Jónsson
57 min: 2-0 Lars Højer
78 min: 2-1 Kern Lyhne

Dommer : Kim Milton

Tilskuere: 10.003

F.C. København - Karim Zaza 4, Diego Tur ub (afløst af Niclas Jensen 5), Morten Falch 4, Michael Mio 6, Carsten V. Jensen 4, Lars Højer 8, Henrik Larsen 7, Bjarne Goldbæk 4(afløst af Martin B. Larsen 5), Peter Nielsen 8, Todi Jónsson 5, Thomas Thorninger 5 (afløst af David Nielsen 6).

En punkteret cykel skabte en lidt kaotisk indledning for skrivende nipser. Han nåede akkurat frem til kickoff, og havde dårligt fundet sig en plads, da kampens første scoring faldt. Smukke-Larsen sendte Todi afsted med en lang stikning, midt mellem AGF-forsvarere og Lars Windfeld. Med et behersket lob udplacerede Todi AGF-målmanden. Der var kun spillet 3 minutter og der lugtede allerede af københavnsk sejr. Det hurtige mål medførte da også, at københavnerne sad på kampen i de første 20-25 minutter. Der blev kombineret godt over midten og det blev til flere halve afslutninger, samt et par skud fra distancen af Peter Nielsen og de obligatoriske Goldbæk-forsøg. Bedst var dog skuddet fra Højer, som Windfeld akkurat fik nappet. Efterhånden havde AGF'erne held med at markere tættere og destruere kombinationerne, og hele sidste del af halvlegen endte alt for meget i lange afleveringer frem mod Todi og Thorninger, som ikke fik meget ud af de svære arbejdsbetingelser. Diego måtte udgå tidligt i halvlegen. I skrivende stund haves ingen forklaring, men formodentlig har han været småskadet. Erstatningen Niclas Jensen havde lidt begyndervanskeligheder, men fik spillet sig op senere i kampen. I pausen diskede FC-cheerleaders op med deres ungdommelige techno-aerobic-danseshow og måske virkede det som inspiration for spillerne. Ihvert fald begyndte københavnerne 2. halvleg i et forrygende tempo og blæste nærmest AGF ud af banen. Rent spillemæssigt. Allerede efter et par minutter fik Todi en kæmpechance på Peter Nielsen's frispilning, men han sparkede desværre lige på Windfeld. Lidt senere fightede og driblede anfører Nielsen igen rundt på kanten af straffesparksfeltet, inden han elegant svang den efterhånden berømte kattepote. Bolden tog stolpen og på retur'en afsluttede Todi akrobatisk, men måtte igen se sig udpareret af Windfeld. Et kvarters penge henne kom den fortjente scoring så. Københavnere brød AGF-opspillet midt på århusianernes egen banehalvdel. Smukke-Larsen og Thorninger kombinerede og førstnævnte fandt Højer, der midt for mål afsluttede. Bolden tog en lidt akavet bue og snød helt Windfeld, men om det skyldtes en AGF-fod eller Højers sparketeknik overlader vi til læsernes vurdering. Resultatet var ihvert fald klokkeklart, 2-0, og at det blev Højer, der noterede sig for målet, var yderst fortjent. Højer var atter med fra start, som erstatning for en skadet Hemmingsen på den defensive midtbane, og han spillede en forrygende kamp. Uden at skulle forklejne Hemmingsen, så er Højer en bedre tekniker som har mere styr på sine afleveringer. Hvilket han til fulde demonstrerede i dag. Foran med to mål syntes sejren sikker. Hidtil havde AGF ikke budt på meget fremefter, og gjorde det sådan set heller ikke i resten af kampen. At de alligevel fik et par store chancer, og endda reduceret, skyldtes udelukkende sjusket forsvarsspil fra københavnernes side. Vi har desværre set det så mange gange i denne sæson, det at en tilsyneladende sikker føring skal jappes væk. Nå ja, næsten jappes væk! Fordi man skal overdrive driblinger, slår ukoncentrerede afleveringer, og ikke sparker ordentligt væk i bagerste kæde. Endvidere virker Karim for flagrende, der er simpelthen for lidt autoritet i hans keeperspil i straffesparksfeltet. Ved indlæg og hjørnespark står han ofte passivt, naglet fast til stregen. Den slags skaber også usikkerhed i bagkæden. Således også denne dag. Ak ja, skrivende nipser må tilstå, at han var så irriteret, da AGF fik reduceret, at han var tæt på at udvandre i protest 10 minutter før tid. Det blev dog ved en smøg indhaleret i rasende tempo. Og det skal vel også retfærdigvis siges, at AGF'erne ikke var i nærheden af en udligning. Efter reduceringen fik københavnerne igen løftet spillet frem, hvor bl. a. indskiftede David viste gode takter. Et par hurtige ryk, et hårdt hovedstød, og masser af aggresivitet blev skrevet på hans konto, i de få minutter han fik. Ellers må man også konstatere, at Smukke-Larsen spillede sin bedste kamp længe. To assists og en fin fighterindsats på midtbanen, Det var mere end godkendt. Til gengæld virkede Goldbæk helt ved siden af, han var stort set usynlig kampen igennem og udskiftningen med Unge-Larsen helt på sin plads.