02.08.98: F.C. København - Viborg 3-2 (3-0)

01 min: 1-0 Morten Falch
11 min: 2-0 David Nielsen
22 min: 3-0 Todi Jónsson
78 min: 3-1 Leif Nielsen (Straffe)
85 min: 3-2 Heine Fernandez

Dommer: Jørn West Larsen (Vi bliver nødt til at sige det igen. Men dommeren var altså meget svag, for ikke at sige ringe.)

Tilskuere: 6.911

F.C. København 4-3-3: Michael Steensgaard 4, Niclas Jensen 6, Morten Falch 5, Michael Mio 3, Piotr Haren 7, Carsten Hemmingsen 5, Martin Nielsen 8, Peter Nielsen 5, Bjarne Goldbæk 6, David Nielsen 6 (afløst af Kenneth Jensen ub), Todi Jónsson 5 (afløst af Thomas Thorninger ub, der igen blev afløst af Claus Nielsen ub. Thorninger måtte udgå med en flænge i hovedet.)

Sæsonens første hjemmekamp i vores helt egen Parken var mod oprykkerne Viborg. Der var dækket op til en overkommelig opgave, og hvis københavnerne ville hænge på i toppen igen i år talte kun én ting - sejr. Det ville de. Allerede i kampens første sekunder bragte de sig foran. Et af Niclas Jensens skruede hjørnespark endte for panden af Falchen, der enkelt fik bugseret bolden mellem venner og fjender, ind i Viborg-nettet. Dermed var tonen slået an. Hele første halvleg blev en forrygende flot opvisning i offensivt fodbold, med tekniske raffinementer, med fremragende dybdeløb af backerne, Niclas og Pjotte. Især sidstnævnte spillede med stor energi. Han er simpelthen for forrygende hurtig, den lille mand. Desværre kneb det lidt med et par af indlæggene. Efter 11 minutter gik det galt igen for Viborg. Igen ved et hjørnespark fra Niclas. David nåede højere end den unge Viborg-keeper og headede bolden ind. Med lidt hjælp fra en forsvarer. Foran med to mål udviklede kampen sig til ren opvisning fra københavnernes side. Den tredje scoring kom midtvejs i halvlegen og var simpelthen sublim. Hurtige kombinationer i højre side hos Pjotte, sendte Goldbæk i dybden, bag det jyske forsvar, og hans indlæg sad perfekt på panden af Todi, der med fornemste enkelhed dirigerede bolden i mål. Her efter faldt tempoet en smule. Hvilket var ganske naturligt. Den københavnske overlegenhed havde helt taget modet fra Viborg-spillerne, der reelt intet skabte i hele halvlegen. Mens FC-spillerne nu tog den lidt med ro, og til tider begyndte at lege rigeligt meget. Pausen var uden FC-Cheerleaders, hvilket fik dele af nedre C til at kræve "fisse" på banen. Det kom der ikke, men mon ikke de snart vender tilbage, altså pigerne. Anden halvleg lignede langt hen ad vejen den første. FC dominerede totalt, ihvert fald den første halve time. Det går slet ikke at nævne de mange chancer, som blev skabt. Og brændt. Todi bankede tidligt bolden på stolpen, havde et par andre fra nogenlunde samme på position, i venstrekanten af straffesparksfeltet, men sendte dem akkurat forbi. Midtvejs inde i halvlegen fik FC så et lidt tvivlsomt straffe. Yes, vi bliver nødt til at være ærlige. Det var vist en lille "Klinsmann", som han fik lavet. Af HELT uforståelige årsager satte man Mio til at sparke. Det var en meget dårlig idé. Det svage spark blev nemt plukket af Viborg-keeperen. Det skal understreges, at Deres Udsendte simpelthen ikke fatter den straffesparkspolitik, som køres på holdet. Man har mængder af glimrende teknikere, der før har vist, at de kan score fra pletten. Behøves jeg, at nævne Kaptajnen. Men, Mio, kære venner! Hvis det var tænkt som en gestus over for ham, så faldt den ihvert fald meget uheldigt ud! Det lignede en grim nedvurdering af modstanderne. Mio kan så meget, men dæleme ikke sparke straffe. Nuvel, selve spillet var stadig af høj klasse. F.C.Københavnerne bragede på, og burde have scoret 3-4 gange yderligere. En 8-0 føring på dette tidspunkt havde været pivende retfærdig. Men nu var det så, at spillerne efterhånden begyndte at blive ukoncentreret. Vi er henne i det sidste kvarter, og vi har set det før. Mange gange i sidste sæson. Der sker et eller andet, så en tilsyneladende sikker - ja meget sikker - føring skal sættes over styr. I bund og grund var Viborg helt harmløse! Men FC'ernes uprofessionalisme, ja lad os bare den ved rette navn, samt en dommer der mente, at det nu nok var en smule synd for jyderne, ændrede pludselig kampen. Ihvert fald forærede han dem et straffespark, i en situation hvor Kaptajnen meget tydeligt tacklede en meters penge uden for feltet. Et par minutter efter var den igen gal med dommeren, Niclas fik ikke sit forventede frispark og blev måske lidt tosset, ihvert fald tabte han sin markering ovre på venstrebacken. Inde foran dukkede Fernandez så op, og fik bugseret en yderligere reducering ind. Også Steensgaard fumlede noget i den situation, og burde nok have nappet den. Okay, nærmere kom Viborg så heller ikke. De var langt fra udligningen. Men man bliver sgu lidt sur, kære læser, for det virkede så unødvendigt. At lukke to kasser ind i sidste kvarter, efter en kamp hvor man totalt har kvast og udspillet modstanderne. Det ødelægger billedet lidt, især når de første 75 minutter var så smukke, så smukke! Til allersidst skal vi lige fremhæve en spiller, Martin Nielsen. Han er ganske enkelt i forrygende form i øjeblikket. Der er pondus og energi i alt hvad han foretager sig på midten. Herligt, Martin, og tak for de 75 minutter, FC!