02.05.98: Hillerød - KB 0-1 (0-0)

På det lille hyggelige Hillerød Stadion, hvor ølboderne IKKE er strejkeramt, spillede KB danmarksserie kamp mod Hillerød. Kampens resultat blev desværre overskygget af Claus Nielsen triste uheld. Hillerød har et stærkt hold med en god blanding af talent og rutine. De har fået en rigtig god start med 9 point i fire kampe, hvor de kun har lukket to mål ind.
Kampen startede godt for KB. Hillerød blev allerede i kampens 3. minut reduceret til ti spillere, da en af deres angribere fik det røde kort for en alt, alt for voldsom tackling af KBs målmand Rune Petersen. Dette burde have sat sit præg på hele kampen via et KB overtag. Men det var tydeligt at Hillerøds fysisk præget spil ikke bekom de tekniske KBere alt for godt. Der skulle gå næsten 20 minutter af kampen før den første alvorlige afslutning kom fra KBs side. Undertegnede, som havde den sjældne fornøjelse af at sidde i solen og drikke billige øl, kedede sig bravt i starten. Midt i 1. halveg fik KB dog pludselig godt fat i spillet. De unge spillere spillede sig flot igennem Hillerøds forsvar og fik et par store chancer. Et hændeligt uheld midt i 1. halveg lagde dog en stor dæmper på humøret. KBs Claus Nielsen begik frispark ved at hoppe op på ryggen af en forsvarer. Desværre faldt han så uheldig ned at han måtte behandles ude for banen. Ret hurtigt stod det klart at han måtte udskiftes. Endnu værre var det at en ambulance blev tilkaldt! Claus Nielsen blev opereret i ryggen sidste år. Ifølge FCKs hjælpetræner Bjarne Hansen var der nu igen alvorlige problemer med ryggen. Resten af 1. halveg var meget triste med få afslutninger.
2. halveg startede med et massivt Hillerødpres. De spillede sig til flere chancer og havde absolut fortjent et mål. Efter en rigtig flot solotur havde en Hillerødangriber et flot skud uden for målmandens rækkevidde. Heldigvis for os ramte skuddet stolpen og riposten blev ganske ubegribeligt sendt over mål.
Det sidste kvarter trak Hillerød sig tilbage på banen. Uafgjort efter at have spillet næsten hele kampen i undertal er også tilfredsstillende. Det betød naturligvis at KB kom længere frem på banen. Ronniedrengen og Newros Dogan gjorde det godt i feltet, ligesom Serdar Ata og Martin Dons var gode på fløjene. De blev dog ikke rigtig farlige før Dogan i slutminutterne fik bolden inde i feltet. Han vendte hurtigt rundt og fik sendt bolden i nettet uden chance for målmanden.
I de sidste minutter kastede Hillerød alle mand frem, hvilket gav store blottelser bagude. KB kunne og burde have scoret igen. 1-0 sejren til KB ændrer dog ikke ved en lidt skuffende indsats. Når man i 87 minutter spiller 11 mod 10 skal man simpethen presse sin modstander mere end tilfældet var her. Man kunne godt have ondt Hillerød det ene point for en flot fight kampen igennem.
Det der står klarest i erindringen efter kampen er dog hverken KBs sejr eller Hillerøds seje kamp, men derimod Claus Nielsens triste uheld......