29.10.97 Compaq Cup - 1/8-finale: B 93 - FC København 0-2 (0-2)

2 min: 0-1 Peter Nielsen
10 min: 0-2 Carsten Hemmingsen

Tilskuere: 2565 (lidt skuffende, eller hvad???)

Dommer: Jørgen Johansen (5)

FC København: Karim Zaza 6, Diego Tur 4, Martin Nielsen 7, Michael Mio 6, Carsten V. Jensen 5, Carsten Hemmingsen 6 (afløst af Iørn Uldbjerg ub), Morten Nielsen 5, Henrik Larsen 3 (afløst af Stefan K. Hansen ub), Bjarne Goldbæk 7, Peter Nielsen 7, Mate Sestan 4 (afløst af Kenneth Jensen 4).

Det gamle Østerbro Stadion kom alligevel til at lægge græs til denne 1/8-finale i pokalturneringen. Der havde ellers været diverse tovtrækkerier mellem myndighederne og B 93, og en overgang var det på tale at flytte kampen til Valby. Nu fik B 93 så lov til at beholde sin rigtige hjemmebane, hvilket vi FCK-fans heller ikke kunne begræde. Det blev et nostalgisk gensyn med vores egen første "hjemmebane".

Straks fra kampens start syntes København da også som hjemme. Der blev startet i højeste gear, og hele holdet virkede indstillet på at gøre kort proces mod 1. divisions toeren. Allerede efter to minutter plantede Peter Nielsen bolden i nettet. Og netop plantede, for Peter Nielsen "skyder" sjældent, når han modtager bolden på sit foretrukne afslutningssted, straks uden for straffesparksfeltet. Han placerer og lægger simpelthen bolden på rette sted. Uden for målmandens rækkevidde. Nøjagtigt som vi har set i hans to tidligere efterårsscoringer mod Vejle og Brøndby. Den hurtige føring satte yderligere gang i københavnerne. Og allerede efter 10 minutter kunne B 93-målmanden Mikkel Grønlykke atter hente bolden ud fra netmaskerne. Et hjørnespark fra Goldbæk passerede hele klumpen inde foran Grønlykke og endte for fødderne af Hemmingsen. Et fladt og præcist skud. 2-0 og kampen var knapt begyndt, men i realiteten allerede afgjort. For der var klasseforskel mellem de to mandskaber. B 93 havde faktisk ikke en afslutning i hele 1. halvleg. De endte gang på gang som statister, når FC København skruede tempoet et gear op. Henrik Larsen burde have gjort det til 3-0, da han helt fri overplacerede på Goldbæks frispilning. Lidt ironisk blev det kronen på værket for Larsen's 1. halvleg. Han havde mange, alt for mange, fejlafleveringer. Det var skidt, Larsen! Kort inde i 2. halvleg fik - den på dagen - nytilkomne angriber, Kenneth Jensen, så sin debut. Han afløste Sestan, der løb en masse og ville en masse, men havde fået meget lidt ud af det. Ex-B 1909'eren fik straks efter sin entré en stor chance, som Goldbæk serverede på kanten af straffesparksfeltet. Men han gled i skudøjeblikket og bolden susede tæt forbi stolpen. Det var tydeligt at se, at Kenneth Jensen endnu mangler forståelsen for d'herrer Nielsen og Goldbæks afleveringer. Men det skal nok komme. I statur minder Kenneth Jensen en del om Jakob Svinggaard. En høj og ranglet forwardtype, der forhåbentlig har samme træfsikkerhed! Og så skal vi selvfølgelig lige notere, at de københavnske fans gjorde sit til, at han en gang for alle glemmer alt om sin fynske fortid. Det var en fin velkomst! Ellers var 2. halvlegen noget af en ørkenvandring. FC København indstillede sig hurtigt på "at køre den hjem". Det gjaldt tydeligt om at spare lidt på kræfterne, også den kommende uge byder på et hårdt program. Der blev spillet rundt, en hel del tilbage, og sparket meget langt, indimellem krydret med et par sporadiske kontraer. B 93 forsøgte at lægge pres på, men blev aldrig for alvor nærgående. Forsvaret stod solidt og ligesom i Herfølge-kampen i søndags, så vi en velspillende Martin Nielsen på sweeper-posten. Han gjorde hele tiden det simple, og gjorde det sikkert. Godt gået, Martin! B 93's bedste chance kom i kampens slutminut, hvor Karim måtte vifte et direkte frispark ud på stolpen, inden han kunne tage sig kærligt af retur'en. På det tidspunkt var Deres udsendte allerede halvvejs ude af det gamle atletikstadion og sukkede vemodigt mod aftenhimlen. Forhåbentlig får Østerbro Stadion snart sin gennemgribende renovering. Det har afgjort sin egen charme, som det ligger dér i skyggen af vores nuværende "Tempel". Mellem Idrætshuset og Brumleby.