24.9.97: Glostrup IF 32 - FC København (0-0) 0-0 - Efter forlænget spilletid og straffespark 2-4

Tilskuere: ca. 3100 (Altså ingen bebudede stadionrekord i Glostrup)

Dommer: Peter Mikkelsen

Målscorere på straffe for FC København:
Henrik Larsen, Carsten Hemmingsen, Morten Nielsen, Bjarne Goldbæk

FC København: Karim Zaza (9), Diego Tur (5), Martin Nielsen (4)(Blev erstattet af Henrik Larsen (5) fra anden halvlegs begyndelse.), Lars Højer (2), Carsten Hemmingsen (6), Bjarne Goldbæk (5), Iørn Uldbjerg (4) (Blev erstattet af Aki Hyyryläinen(5)), David Nielsen (4) (Blev erstattet af Morten Nielsen (5)), Carsten V. Jensen (4), Michael Mio (5), Stefan K. Hansen (4).

"Der lugter lidt af lort!", brølede de københavnske fans midtvejs gennem kampen. Og det gjorde der. Der lugtede usandsynligt meget af lort. En tyk dunst, af guderne må vide hvad, bredte sig over stadion gennem 1. halvleg og blev hængende til omkampen. Eller som en opvarmende reservespiller fra hjemmeholdet udtalte til de nærmeste tilskuerne: "Det er sgu ikke så underligt, hvis I begynder at kalde os bonderøve. Med den stank af kolort!". Ellers er det bedste at sige om selve kampen, at vi vandt straffesparkskonkurrencen. Og at vi nu er klar til 1/8-dels finalerne. Om København så var den rigtige vinder, kan diskuteres. Et står ihvert fald fast, at vi havde den bedste målmand. Karim Zaza er ved at udvikle sig til en klassekeeper. For øjeblikket ubetinget Superligaens bedste! Hvis nogen har haft sine tvivl om hans stabilitet og evner inden sæsonstarten, er de nu gjort godt og grundigt til skamme. Karim var ganske enkelt i særklasse ude på Glostrup Stadion. Ikke bare var han suveræn i straffesparkskonkurrencen, men også i selve kampen lyste han op med en række solide indgreb. Endvidere skar hans klare opråb "Kom nu i gang!" til medspillerne glasklart gennem aftenhimlen over det dårligt oplyste stadion. Desværre virkede det ikke som københavnerne i marken lyttede efter. For spillet var krampagtigt og uden styring, fra første fløjt. Der var mængder af lange afleveringer, som hverken David Nielsen eller Stefan K. formåede at omsætte til noget fornuftigt. Og der var masser af spil på tværs, som aldrig for alvor rystede den velorganiserede Glostrup-defensiv. I startopstillingen havde Kent Karlsson valgt at lade den småskadede Peter Nielsen hvile. Endvidere sad Todi Jónsson over, mens Henrik Larsen først kom ind og erstattede Martin Nielsen fra 2. halvlegs begyndelse. Dermed fik Iørn Uldbjerg comeback på venstrekanten, mens Stefan K. Hansen spillede hele kampen som angriber. Mens 1. halvlegen var jævnt kedsommelig og stort set ikke bød på nogen nævneværdige afslutninger, kom der mere drev over tingene efter pausen. Glostrup-spillerne vovede tydeligt noget mere, og havde da også de mest gennemspillede angreb. De københavnske forsøg bar mere præg af tilfældigheder ved dødbolde, som hjørnespark og indkast. Ganske sigende var det, at FC Københavns første gennemspillede angreb faldt i den ordinære kamps sidste minutter. Goldbæk blev spillet blank på højresiden, ved kanten af straffesparksfeltet, men sendte sit flade skud tæt forbi. I omkampen kom der for alvor rigtig pokalfight over kampen. Der blev spillet åbent, med København i teten. Specielt i første halvdel af omkampen havde vi et par gode tilbud. Men Glostrup-spillerne var tydeligt motiveret og opsat på at sælge sig dyrt. Efterhånden sad man med fornemmelsen af, at de to hold sagtens kunne spille natten over. Uden at score. Derfor faldt straffesparkskonkurrencen også på et tørt sted. Afslutningsvis kan konkluderes, at både Peter Nielsen og Todi Jónsson var hårdt savnet. Goldbæk var ene om at organisere spillet og det gik enten for langsomt eller blev forudsigeligt. I front manglede der helt skarphed. Stefan K. Hansen fyldte for lidt, og David Nielsen gjorde sig mest bemærket ved en serie svage afleveringer. Forsvaret spillede habilt, godt styret af Michael Mio, men der var tendenser til sjuskeri. Både hos Mio selv, og Carsten V. og Diego Tur, der i perioder havde svært ved at holde Glostrups bedste Claus Frandsen. At det var den ellers sikre skytte Lars Højer, som brændte sit straffe, kronede sådan set bare en umådelig svag indsats for hans vedkommende. Med hensyn til den kommende kamp i Odense, kan vi kort sige, at der skal helt andre boller på suppen, hvis OB skal fortsætte med at være uden sejr fredag aften!