23.7.97: DHL Cup: Brøndby - FC København 2-0 (1-0)

08. 1-0 Ole Bjur
88. 2-0 Peter Møller

Dommer: Finn Lambæk (5)

FC København: Karim Zaza (6) - Michael Mio (4), Diego Tur (4), Carsten V. Jensen (4) - Henrik Larsen (5), Peter Nielsen (6) (uds. Kenneth Perez (5)), Carsten Hemmingsen (3), Bjarne Goldbæk (6), Lars Højer (7) - David Nielsen (5) (uds. Clement Cliford (5)), Mate Sestan (7) (uds. Stefan K. Hansen (4))

Til kampen stillede FC København op i en vældig ændret opstilling i forhold til sidste sæsons afslutning. Peter Nielsen var kommet til, forsvaret blev styret af Michael Mio, Henrik Larsen var rykket ud på venstrekanten, Lars Højer ud på højrekanten, og Sestan på istedet for Perez.
Kampen begyndte godt med chancer til begge hold, bl.a. David Nielsen fik muligheder. Imidlertid kom Brøndby på 1-0 ved Ole Bjur efter knap 10 minutters spil. FCK fortsatte dog, og midtvejs gav et godt indlæg fra Sestan David Nielsen endnu en god chance. Kort efter havde Sestan endnu et af sine resolutte træk, hvorefter han sparkede hårdt, men Brøndbys reservemålmand, Emeka Andersen, der ellers bestemt ikke er det store lys, nåede ud og reddede. Kvaliteten af spillet faldt herefter, og David Nielsen fik stadig en del at arbejde med, omend farligheden ikke var på sit højeste. I den anden ende var forsvaret klart dårligere end under Falchs ledelse i foråret: Markørerne lå langt fra Brøndbys angribere, fik ikke ekspederet bolden konsekvent ud af zonen, når chancer var der, og Carsten Hemmingsens mange fejlafleveringer var et stort problem.
I slutningen af halvlegen fik David Nielsen dog endnu en hovedstødschance efter dejligt kombinationsspil i venstre angrebsside. Kort før pausen var Ruben Bagger ved at score til 2-0, da han langt ude fra - godt nok på et OK skud - fik lov til at se bolden ramme stolpen, da en passiv Zaza ikke greb ind.

I anden halvleg fik FCK chancen for at udligne, da der blev fløjtet for et lille frispark til Mate Sestan, som har klare balanceproblemer, når han bliver tacklet i modstandernes forsvar. Højer sendte bolden hårdt på underliggeren af overliggeren, mens Emeka Andersen lod til at studere boldens bane. I det hele taget blev den første gode halvdel den bedste periode for FCK, bl.a. fik Diego en stor chance efter smart at have afdriblet en BIF-forsvarer. I den anden ende havde Møller mange chancer, men var ikke rigtig farlig. Midtvejs i halvlegen udskiftedes Peter Nielsen (med håndskade) med Perez, den dejligt pågående Sestan med Stefan K. Hansen og David Nielsen med Clement Cliford. Chancerne til FCK fortsatte, men en god mulighed til Goldbæk gav ikke scoring.
Kort før tid fik Peter Møller en kæmpechance, som han brændte, men Hemmingsen spillede helt unødvendigt bolden tilbage, og anden gang brændte Møller ikke.
Kampen blev afsluttet af endnu et tilskuerløb ind på banen. Af en eller anden grund er der stadig folk, der ikke har fattet, at det IKKE er meningen, man skal løbe ind på banen. Folkene blev heldigvis stoppet af kontrollører, men Peter Møller kom til og pustede til gløderne, da han skandaløst skulle hen og sparke til en af FCK'ernes kasket. Den dybt ulykkelige udvikling accelererede, da FCKs tilskuere lod sig ophidse yderligere af dette. Det fik politiet til at sætte politihundene ind i hvad der udviklede sig til det, der lignede en amatøragtig indgriben a la det, man tidligere har set af Næstveds hormonpumpede vagter. Det var helt tydeligt, at flere politifolk havde kraftigt problemer med at holde hundene, og ansvarlige FCK-fans, heraf nogle fra fanklubben og klubbens administration, forsøgte at få folk ud. På TV-billederne kunne man således se en FCK-official, som mens han vinkede folk væk blev bidt af en politihund, der var ude af kontrol. Dette ophidsede den tilbageblevne FCK-mængde yderligere, og som fan må man simpelthen forstå, at ethvert temperamentsudbrud for åben skærm - berettiget eller ej - vil blive sendt igennem et pressekorps som (udover i forvejen ikke at være lutter FCK-fans) kan se oplagstal i dette. DR koncentrerede da også resten af dækningen og det efterfølgende sportsnyt om optøjerne. Urolighederne må have følgende konsekvenser: 1. Stor bøde til FC København og udelukkelse af de tilskuere, der overskred hegnet. 2. Stor personlig bøde til Peter Møller, evt. kombineret med nogle spilledages karantæne. 3. Vurdering af politiets indsats, så de efterhånden lærer, hvordan dette skal tackles, så problemerne bliver løst, og ikke forstørret ved deres indgriben. Herunder kan man stille spørgsmål ved, om politihunde skal benyttes i et forum, hvor der er tæt pakket med mennesker, og hvor et fåtal af dem er problematiske. Afslutningsvis kan man blot rose Brøndbys tilskuere for, at de ikke lod sig rive med af begivenhederne og tog del i dem.


Fusionsnipserne.
Copyright © 1997-1998
Sidste rettelse: 20. april 1998.